Photo Gallery, Αθλητισμός

Κατέθεσε έφεση στην ΟΥΕΦΑ

Ο Ολυμπιακός ελπίζει σε μείωση ή εξαφάνιση της ποινής που του επέβαλε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία

 

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε χθες έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΟΥΕΦΑ ζητώντας την εξαφάνιση ή έστω τη μείωση της ποινής. Ως γνωστόν στους «ερυθρόλευκους» επιβλήθηκε αποκλεισμός από το φετινό Γιουρόπα Λιγκ και επιπλέον τρία χρόνια με πενταετή διάρκεια, αν και το δεύτερο σκέλος της τιμωρίας έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Η έφεση θα συζητηθεί το πρωί της Δευτέρας. Στον Ολυμπιακό περιμένουν να ανακοινωθεί και το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την τιμωρία αφαίρεσης 10 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, προκειμένου να προσφύγουν στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο (CAS), όπου επίσης θα αιτηθούν εξαφάνιση ή μείωση της ποινής. Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΕ κατά των αθηναϊκών ΜΜΕ που «βιάστηκαν» να καταδικάσουν την ομάδα του Βόλου.

 

 

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν περίμενε να εκπνεύσει η προθεσμία που της είχε δώσει η ΟΥΕΦΑ για κατάθεση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης για αποκλεισμό από το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την επιπλέον ποινή τριών χρόνων μέσα στην επόμενη πενταετία με αναστολή. Χθες το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν την έφεση, που θα συζητηθεί ανήμερα τη γιορτή της Παναγίας, δηλαδή στις 15 Αυγούστου. Η ΠΑΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα κάτωθι:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα (σ.σ. χθες) έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ. Η έφεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδος)».

Όσο για την απόφαση δεν αποκλείεται να βγει αυθημερόν, αλλά εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν του ενδεχόμενου να μειωθεί η ποινή, μπορεί και να αυξηθεί. Εξάλλου, σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν η Επιτροπή Εφέσεων της ΟΥΕΦΑ αποδείχθηκε πιο αυστηρή σε σχέση με την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξοι, αφού πιστεύουν πως η ΟΥΕΦΑ τους δίκασε μη λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά μόνο την Πρωτόδικη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ. Από την άλλη πλευρά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει τη βούληση να τιμωρεί ομάδες ακόμη και με ενδείξεις, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzeta.gr ο υπεύθυνος τύπου της ΟΥΕΦΑ Τίμο Μπερνάν: «Στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου αρχικά μας παρέθεσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της η Ελληνική Ομοσπονδία. Αφού είδαμε πως υπήρχε κάτι σοβαρό, στάλθηκε στην Ελλάδα μυστικός επιθεωρητής που ερεύνησε το ζήτημα. Αυτά που βρήκε και η αναφορά που συνέταξε, προφανώς έδειχναν σημαντική εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου στο σκάνδαλο. Κάπως έτσι λοιπόν άνοιξε και επίσημα η υπόθεση, για να φτάσουμε τελικά στην καταδικαστική απόφαση. Για να καταλάβετε πως λειτουργεί η UEFA σε αυτό το κομμάτι, ακόμα και εάν είναι αθώα μία ομάδα, από τη στιγμή που θα εμφανίζονται ενδείξεις, έχει περισσότερες πιθανότητες να τιμωρηθεί από το να τη γλιτώσει».

Ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο πως θα επικαλεστεί το δεδικασμένο της Πόρτο. Ως γνωστόν η πορτογαλική ομάδα είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της χώρας της για συμμετοχή του προέδρου της Πίντο Ντα Κόστα σε υπόθεση δωροδοκίας. Η ΟΥΕΦΑ πρωτόδικα την απέβαλε άμεσα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μέσα σε δύο ημέρες την επανέφερε στη διοργάνωση αφού υπήρχε ο κίνδυνος να της καταβάλει τεράστια αποζημίωση αν η Πόρτο δικαιωνόταν στη συνέχεια, κάτι που έγινε μια και ο πρόεδρός της αθωώθηκε από την ποινική δικαιοσύνη.

Βέβαια, το σενάριο να κληθεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν για τα πλέι οφ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί πως η Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο τον έχει αντικαταστήσει στη διοργάνωση. Αυτό το παραδέχεται και ο εκ των νομικών συμβούλων της ΠΑΕ ο κ. Θανάσης Χαρμάνης που δήλωσε στη «Θ»: «Κακά τα ψέματα, δύσκολα η ΟΥΕΦΑ θα διατάξει να παίξουμε με την Παρί Σεν Ζερμέν από τη στιγμή που αποφάσισε να μας αντικαταστήσει με την Ντιφερντάνζ. Όμως μπορούμε να αισιοδοξούμε για μείωση της ποινής».

Φυσικά στον Ολυμπιακό τους απασχολεί σοβαρά και το θέμα της ποινής των -10 βαθμών από το πρωτάθλημα. Το μόνο ένδικο μέσο για την εξαφάνιση ή μείωση της συγκεκριμένης τιμωρίας είναι το διεθνές αθλητικό δικαστήριο, το επονομαζόμενο CAS. Όλα δείχνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα προσφύγουν εκεί σύμφωνα με τον κ. Χαρμάνη: «Δεν έχουμε ακόμη καταθέσει προσφυγή στο CAS διότι περιμένουμε πρώτα να πάρουμε στα χέρια μας το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Θα το μελετήσουμε και από κει και πέρα θα έχουμε ένα διάστημα περίπου 10 ημερών για να «ανοίξουμε» ξανά την υπόθεση στο CAS. Πιστεύω πως θα πάμε εκεί και ότι έχουμε καλές πιθανότητες για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα από τη στιγμή που το δίκιο είναι με το μέρος μας».

 

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Μην

επηρεάζετε τους δικαστές

 

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η οποία «επιτίθεται» στη μεγαλύτερη μερίδα του Τύπου των Αθηνών για τα όσα έχουν γραφτεί κατά της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, καθώς και για τα …πανηγυρικά πρωτοσέλιδα μετά την πρωτόδικη απόφαση της Σούπερ Λιγκ, καθώς και την αντίστοιχη πρωτόδικη απόφαση της ΟΥΕΦΑ..

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Ολυμπιακός ότι έχει κερδίσει το έχει κερδίσει εντός των αγωνιστικών χώρων, ενώ παράλληλα απευθύνεται πρόσκληση στους φίλους της ομάδας για συσπείρωση απέναντι στα όσα γράφονται κατά της απόφασης της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ που δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Σχετικά με την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ που εν μέρει μας δικαιώνει και η οποία προκάλεσε τις σκωπτικές αντιδράσεις δημοσιογραφικών συμφερόντων, που είχαν αναλάβει εργολαβικά τη συστηματική λασπολογία κατά της ομάδας μας, θέλουμε να δηλώσουμε, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τα εξής:

Ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται, τόσο στα αθλητικά όσο και στα ποινικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων ΕΠΟ και UEFA αντίστοιχα και κατά όσων δυσφημούν την ομάδα μας, όποια θέση και αν κατέχουν και προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ζητούμε από τους έντιμους δημοσιογράφους να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας για μία δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται από τα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και να σταματήσουν επιτέλους να επηρεάζουν δικαστικές συνειδήσεις. Να υπενθυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι τα συνταγματικά δικαιώματα κατακτήθηκαν με δημοκρατικούς αγώνες και δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Τέλος, καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου και όχι μόνο, να συσπειρωθεί όσο ποτέ άλλοτε ενάντια στο συστηματικό πόλεμο που δέχεται η ομάδα μας και να τη στηρίξει στο δρόμο για νέες επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι έχει μάθει να κερδίζει τα πάντα, ΕΝΤΟΣ των αγωνιστικών χώρων».

 

Ρ. Ζήση: «Να μην την

πληρώνουν μόνο οι μικροί»

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση μίλησε στον Sentra 103,3 για την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Μάλιστα ζήτησε «εξυγίανση σε όλα τα επίπεδα» και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όχι, όμως να την πληρώνει πάντα ο μικρός για να τη γλιτώνει οι μεγάλος».

Για τη λογική των αποφάσεων: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδώσει το «ευ αγωνίζεσθαι» για τα επιτεύγματα εντός των αγωνιστικών χώρων και να τιμωρεί αν υπάρχει οτιδήποτε αξιόποινο. Όχι, «πονάει δόντι, κόβω κεφάλι». Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η υπόθεση δεν είχα πειστεί για την ευθύνη ορισμένων προσώπων».

Για τα κριτήρια στην απονομή της δικαιοσύνης: «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και πάνω από όλα στον αθλητισμό. Όλοι να κρίνονται στα «μαρμαρένια αλώνια», στους αγωνιστικούς χώρους.

Γι’ αυτό ζήτησα συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, όχι με τις ΠΑΕ και τα Σωματεία, αλλά με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, γιατί οι ομάδες της Μαγνησίας είναι οι πρεσβευτές του Βόλου σε όλη την Ελλάδα και εσχάτως και στην Ευρώπη.

Δεν θέλαμε πολιτικές παρεμβάσεις και υπόγειες διαδρομές, αλλά αν βρεθεί κάτι επιλήψιμο εναντίον παικτών, προπονητών ή ανθρώπων της διοίκησης του Ολυμπιακού, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, να τιμωρηθούν».

Για την αντίδραση των εκπροσώπων της κυβέρνησης: «Σέβομαι τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, ακόμη και την Πρωτόδικη. Είχα πει από τότε ότι αν βρεθούν αξιόποινα και αξιόπιστα στοιχεία, τότε να παρθούν αποφάσεις.

Αν η Κυβέρνηση πει ότι δεν την ικανοποιεί η απόφαση σέβομαι την κριτική και θα σεβαστώ οποιαδήποτε απόφαση».

Για τα μέτρα που προανήγγειλε ο Υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος: «Αν βρεθεί το παραμικρό εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου και δεν τιμωρηθεί, εγώ πρώτη θα φωνάξω. Αλλά αν η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο, μπορεί να κάνει κριτική, αλλά γιατί παίρνει μέτρα και αντιμέτρα; Δεν έχει λυθεί ο ομφάλιος λώρος κράτους και αθλητισμού;».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Ότι και να κάνετε πασοκάκια ο Βόλος θα μείνει το επαχθές και εμετικό ΠΑΣΟΚ και τα τσατσόνια του, θα πάνε σε λίγο στα τσακίδια .Το μόνο που κάνετε είναι να εξαγριώνεται τον κόσμο, οπότε σε λίγο να δω πως θα κυκλοφορείτε στο δρόμο, Πασόκοι ,Μέγκα, καθώς και τα δημοσιογραφικά σας,εξαπτέρυγα gazzeta,- Μέγκα κ.α. ,Επί τη ευκαιρία μετά την λύσσα σας να αποκλείσετε με το έτσι θέλω, τον ΒΟΛΟ από το Europa Leguae πάρτε κουλουράκια, πικρό καφέ ,και βρεθείτε ,στα γραφεία της Ιπποκράτους όλοι μαζί, Κυβέρνηση– Παναθηναϊκός -Γερουλάνοι και λοιποί σωτήρες της πυρκαγιάς, και κλάψτε τόσο για τον ΠΑΟ σας (μετά τον θρίαμβο του στο Ισραήλ,,) όσο και για τα χάλια σας. Μητσοτάκηδες του ΠΑΣΟΚ στον αθλητισμό . Μετά τον Μητσοτάκη και το καλαμπόκι έχουμε τους συνεχιστές του, στον αθλητισμό που πούλησαν την Ελλάδα και μια πόλη της για το τίποτε…. Αίσχος και ξεφτίλα θα σας συνοδεύουν για πάντα μικροί και τιποτένιοι.

Μοιραστείτε το