Αθλητισμός

Κατά δικαίων και αδίκων…

Ξέσπασαν στη Νίκη μετά το 1-1 με τον Εορδαϊκό, ενώ η ομάδα παίζει σήμερα με τον Μακεδονικό

Κατά δικαίων και αδίκων ξέσπασε ο κόσμος της Νίκης μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Εορδαϊκό στο «Παντελής Μαγουλάς». Αυτό που φοβόταν η διοίκηση της ΠΑΕ έγινε, καθώς αρκετοί φίλαθλοι αγανακτισμένοι για όσα συμβαίνουν φέτος ξέσπασαν κατά πάντων. Απ’ το στόχαστρό τους δεν ξέφυγαν οι παίκτες, ο προπονητής και οι φίλαθλοι του Εορδαϊκού, ενώ μερίδα οπαδών άρχισε να καταφέρεται υβριστικά και κατά του Στράτου Γιδόπουλου, ο οποίος αποχώρησε αγανακτισμένος από το γήπεδο τονίζοντας ότι θα φύγει από τη Νίκη και πως παραχωρεί δωρεάν τις μετοχές της ΠΑΕ. Σήμερα (15.00) με τον Μακεδονικό εκτός έδρας αγωνίζονται οι «κυανόλευκοι» για την 26η ημέρα της Football League 2.

Εμβόλιμη αγωνιστική πραγματοποιείται σήμερα για τη Football League 2 και η Νίκη αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό στο γήπεδο της Νεάπολης για την 26η ημέρα. Οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να ανασυνταχθούν άμεσα και να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς στο σημερινό παιχνίδι προκειμένου να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση.

Για τη σημερινή συνάντηση, που θα αρχίσει στις 15.00, ο Βέλικο Ντόβενταν επέλεξε τους εξής ποδοσφαιριστές: Μπαϊμάκης, Τάσσος, Τσικνίδης, Παπαδήμας, Σωτρίνης, Βλάχος, Ντάνισιτς, Τσάγγαρης, Καρακώστας, Πετράς, Κιπτίου, Ναβαρέτε, Μπουσινάκης, Χρυσοχοΐδης, Όλιβερ, Μαϊστρέλλης, Στουρνάρας, Μακράκης, Νάστος, Τσερκέζος.

Ισοπαλία με συνέπειες

κόντρα στον Εορδαϊκό

Η Νίκη καλείται σήμερα να κερδίσει και την κακή της ψυχολογία, αφού η ισοπαλία 1-1 με τον Εορδαϊκό προκάλεσε τριγμούς στο «κυανόλευκο στρατόπεδο». Ο Στράτος Γιδόπουλος, μετά την υβριστική επίθεση που δέχθηκε από μερίδα οπαδών, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ομάδα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών χωρίς αντίτιμο, ενώ κάλεσε τους υγιείς φιλάθλους να απομονώσουν τους λίγους που κάνουν κακό στη Νίκη.

Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός την περασμένη Κυριακή ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Στην αρχή οπαδοί της Νίκης είχαν φραστικό διαπληκτισμό με φιλάθλους των φιλοξενουμένων, ενώ αμέσως μετά λίγο έλειψε να έχουμε γενική σύρραξη στην εξέδρα της Μαιάνδρου.

Την οργή των φίλων της Νίκης πλήρωσε -χωρίς να ευθύνεται φυσικά- ο προπονητής του Εορδαϊκού, Γιώργος Στράντζαλης, ο οποίος ενώ κατευθυνόταν στα αποδυτήρια δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι. Ο φροντιστής των φιλοξενουμένων αντέδρασε έντονα κάνοντας άσεμνες χειρονομίες προς τους οπαδούς, πράγμα που είχε σαν συνέπεια μερικοί «ανεγκέφαλοι» να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να του επιτεθούν. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και η τάξη αποκαταστάθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας, της ιδιωτικής ασφάλειας, αλλά και ορισμένων οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο …πυροσβέστη αποτρέποντας τα χειρότερα.

Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου δεν παραβρέθηκε ούτε ο κ. Στράντζαλης (διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του), ούτε και οι παίκτες του Εορδαϊκού σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τους φιλοξενούμενους εκπροσώπησε στην αίθουσα Τύπου ο βοηθός προπονητή Νίκος Κακαλέτρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «μερικοί οπαδοί με αυτή τη συμπεριφορά τους γυρίζουν το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω», ενώ παραδέχθηκε πως οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κανένα παράπονο από την επίσημη Νίκη, αφού οι άνθρωποί της κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τους προστατέψουν. Εκ μέρους της Νίκης δηλώσεις έκαναν ο Κώστας Γρηγοριάδης (αντί του Βέλικο Ντόβενταν που επικαλέστηκε αδιαθεσία) και ο Βαγγέλης Στουρνάρας. Αμφότεροι καταδίκασαν τα επεισόδια και τόνισαν ότι η ομάδα θα κάνει το παν για να παλέψει μέχρι τέλος για την άνοδο.

Η Νίκη πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και δικαιολογημένα δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Εορδαϊκό. Το συγκρότημα της Πτολεμαΐδας ακολούθησε έξυπνη τακτική. Μέχρι το 70’ είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος με τις αλλαγές που έκανε ο κ. Στράντζαλης, κυνήγησε τους τρεις βαθμούς εκμεταλλευόμενo το ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μαζικά στην επίθεση και λίγο έλειψε να τους πάρει.

Ο Βέλικο Ντόβενταν επέλεξε σύστημα 4-3-3 με τον Μπαϊμάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Στουρνάρα, Παπαδήμα, Μαϊστρέλλη, Τσερκέζο (από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα), τον Καλαμιώτη αμυντικό χαφ έχοντας μπροστά του τους Πετρά (μέσα δεξιά) και Ναβαρέτε (μέσα αριστερά), ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Τσάγγαρης (αριστερά), Μπουσινάκης (δεξιά) και Ντάνισιτς (στην κορυφή).

Η επιλογή του Καλαμιώτη, ελλείψει των τιμωρημένων Νάστου και Μακράκη, σε ρόλο ανασταλτικού μέσου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι στόπερ και έδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει στο κέντρο, καθώς υστερεί σε τεχνική κατάρτιση. Έτσι η Νίκη δεν μπορούσε να δημιουργήσει σωστά μια επίθεση από τα μετόπισθεν καταφεύγοντας σε μακρινές μπαλιές, που γίνονταν εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα.

Επίσης ο Τσερκέζος δεν βοήθησε επιθετικά από τα αριστερά, ενώ και ο Τσάγγαρης υστέρησε τοποθετημένος στην ίδια πλευρά. Έτσι οι επιθέσεις γίνονταν μονοδιάστατα από τα δεξιά, κάνοντας προβλέψιμο το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ο Ντάνισιτς χάθηκε σε ρόλο σέντερ φορ, ο οποίος δεν του ταιριάζει, ενώ και ο Πετράς φάνηκε ανέτοιμος έχοντας χάσει όλες τις προπονήσεις λόγω του στρατιωτικού του. Μπουσινάκης και Στουρνάρας κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά η συνεργασία τους δεν ήταν αρμονική, ενώ ο Καρακώστας ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, όμως κι αυτός χάθηκε στη μετριότητα. Παπαδήμας και Μαϊστρέλλης δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς ο Εορδαϊκός δημιούργησε ελάχιστες φάσεις στην εστία του Μπαϊμάκη, ο οποίος δεν φέρει ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε.

Η Νίκη είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά ο Εορδαϊκός ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με τον Άγγο να πιάνει κεφαλιά λίγο άουτ. Στο 10’ ο Μπουσινάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Μαϊστρέλλης κέρδισε την πρώτη κεφαλιά προς τον Ντάνισιτς, τον οποίο κράτησε στη μικρή περιοχή ο Δεληζήσης, αλλά ο κ. Κάμπαξης δεν καταλόγισε πέναλτι, ενώ στο 12’ και στο 14’ ο Λοντίγκιν επενέβη προ του Πετρά και του Μαϊστρέλλη αντίστοιχα.

Στο 19’ ο Μπουσινάκης επιχείρησε να κάνει ό,τι και στο ματς με την Κοζάνη, δηλαδή να σκοράρει από μακρινή εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στην επανάληψη ο κ. Ντόβενταν έριξε στο ματς τον Καρακώστα αντί του Ναβαρέτε και στο 54’ οι «κυανόλευκοι» έχασαν διπλή ευκαιρία. Πρώτα ο Μπουσινάκης εκτέλεσε με δύναμη φάουλ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εορδαϊκού. Στην επαναφορά ο Τσάγγαρης γύρισε την μπάλα, ο Καλαμιώτης έπιασε κεφαλιά για να μπλοκάρει θεαματικά ο Λοντίγκιν.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά της ομάδας της Πτολεμαΐδας να απειλήσει. Στο επόμενο λεπτό ο Μαϊστρέλλης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Άγγο γλιτώνοντας το 0-1, ενώ στο 55’ κεφαλιά του ίδιου παίκτη πέρασε μόλις άουτ.

Με την είσοδο του Όλιβερ το σύστημα παρέμεινε 4-3-3, με τον Αργεντινό να παίζει σέντερ φορ και τον Ντάνισιτς να περνά ως αριστερός εξτρέμ. Στο 68’ ο Λοντίγκιν μπλόκαρε προ του Όλιβερ, ενώ στο 74’ ο Ντάνισιτς βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Όλιβερ που ήταν μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα. Ωστόσο, ο β’ βοηθός σταμάτησε λανθασμένα τον Αργεντινό επιθετικό στερώντας από τη Νίκη τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «ροκανίσουν»  τη διαφορά προσποιούμενοι τραυματισμούς ανακόπτοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η Νίκη δέχθηκε την ψυχρολουσία από συνεργασία των δύο αλλαγών. Σε μια αντεπίθεση στο 82’ ο Σικαλόπουλος γύρισε την μπάλα για τον ξεμαρκάριστο Κάλφα, ο οποίος κοντρόλαρε με την άνεσή του και από κοντά «κεραυνοβόλησε» τον Μπαϊμάκη σημειώνοντας το 0-1.

Στο λίγο χρόνο που απέμενε οι «κυανόλευκοι» έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να σκοράρουν και τελικά τα κατάφεραν. Ήταν το 91ο λεπτό όταν μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Στουρνάρα, που σούταρε δυνατά. Η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1. Το γήπεδο πήρε …φωτιά και στο επόμενο λεπτό η Νίκη πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Όλιβερ, το οποίο όμως ακυρώθηκε, αφού ο β’ βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μαϊστρέλλη που νωρίτερα είχε «μονομαχήσει» στον αέρα με τον Λοντίγκιν. Έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Κάμπαξης (Εύβοιας)

Βοηθοί: Πασχαλίδης, Καμπούρης (Ευβοίας)

Κίτρινες: Πετράς, Καλαμιώτης – Κουτσουρές, Μπελεβέτης, Καραμπατζάκης, Τσιανάκας

ΝΙΚΗ: Μπαϊμάκης, Στουρνάρας, Τσερκέζος (84’ Βλαχοκυριάκος), Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Καλαμιώτης, Πετράς, Ναβαρέτε (46’ Καρακώστας), Τσάγγαρης (56’ Όλιβερ), Μπουσινάκης, Ντάνισιτς.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Μουδουρόγλου (68’ Κάλφας), Χιντζίδης (77’ Σικαλόπουλος), Τομαράς (55’ Παυλίδης), Δεληζήσης, Ταφαρλής, Τσιανάκας, Άγγος, Μπελεβέτης, Κουτσουρές, Καραμπατζάκης.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Νίκη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων ανεγκέφαλων οπαδών μας, που μετά το γκολ του Εορδαϊκού επιτέθηκαν στον μεγαλομέτοχο κ. Στράτο Γιδόπουλο, αναγκάζοντάς τον, να αποχωρήσει από τον αγώνα, πριν την λήξη του.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως αυτές οι κατευθυνόμενες ενέργειες στο πρόσωπο του μεγαλομετόχου, έχουν ως  σκοπό την δημιουργία καταστάσεων που θα πάει την Νίκη εκεί που  θέλουν οι εχθροί μας.

Εάν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, από τον οποιοδήποτε που θέλει να  αναλάβει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, είναι στην διάθεση τους, για να τους φέρει σε επαφή με τους μετόχους  και όπως έχει δηλωθεί, υπάρχει η πρόθεση τους  για να δώσουν το πακέτο των μετοχών που διαθέτουν, με την προϋπόθεση, να συνεχίσει η Νίκη να υφίσταται σε επαγγελματικές κατηγορίες, με το όνομα, το έμβλημα και τα χρώματα της.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται ας καταθέσει την πρόταση του, διαφορετικά ας πάψουν να διαρρέουν φούσκες στον αέρα.

Επίσης θα θέλαμε να καταδικάσουμε κάποιους άλλους ανεγκέφαλους, που επιτέθηκαν σε μέλη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας του Εορδαϊκού και που ευτυχώς δεν αντιπροσωπεύουν, την μεγάλη οικογένεια του λαού της Νίκης».

Σε απολογία η Νίκη

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη (10/03) και ώρα 10:00 την ΠΑΕ Νίκη Βόλου και τους Α. Πέρτσα (τραυματιοφορέας), Γ. Νικολάου (φυσιοθεραπευτής), Σ. Γιδόπουλο (δηλωμένος ως εκπρόσωπος) για τον αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής (27-2-2011).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το