Photo Gallery, Τοπικά

Κατάσχεση περιουσίας του Δήμου Βόλου

Για πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί στον πρώην Δήμο Αγριάς

Σε αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου για οφειλές του πρώην Δήμου Αγριάς, που αγγίζουν μαζί με τις προσαυξήσεις το συνολικό ποσό των 336.196 ευρώ και αφορούν πρόστιμα διαφόρων υπηρεσιών για σειρά αυθαίρετων κατασκευών στην Αγριά, προχωρά το Πρωτοδικείο Βόλου. Η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας επιδόθηκε χθες στο Δήμο Βόλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του. Χθες το βράδυ συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς και αποφάσισε ομόφωνα να ζητηθεί από το Δήμο Βόλου να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγών κατά παντός υπευθύνου. «Κανείς δημότης της Αγριάς και του Δήμου Βόλου γενικότερα δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ από το προαναφερόμενο ποσό, τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για να αλλάξουμε το δημοτικό φωτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς κ. Γ. Καλότυχος.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλότυχος «οι αυθαιρεσίες αφορούν κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους της Αγριάς, πλησίον του ξενοδοχείου «Valis» και συγκεκριμένα ένα εκκλησάκι, ένα άγαλμα και τα τσαρδάκια. Οι προαναφερόμενοι χώροι δόθηκαν χωρίς ομόφωνες αποφάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Αγριάς για την κατασκευή χώρων που θα χρησιμοποιούνταν από το Δήμο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες χρήσεις, αλλά τελικά ουδέποτε αυτό έγινε. Αντιθέτως, όπως βεβαιώνουν και με τα πρόστιμα που επέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Λιμενική Αρχή και το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι κατασκευές ήταν αυθαίρετες, καθώς δεν είχαν καμία άδεια κατασκευής».

Το αρχικό ποσό που είχε βεβαιωθεί για τις προαναφερόμενες αυθαίρετες κατασκευές αγγίζει τις 305.187,69 ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις και τους τόκους έχει φτάσει σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας τις 336.196,07 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, μετά την επίδοση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας χθες στο Δήμο Βόλου, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς με παρόντες τον πρόεδρο κ. Γ. Καλότυχο, τον αντιπρόεδρο κ. Απ. Κοντό και τα μέλη κ.κ. Γρ. Σελημά και Κων/να Κουραβανά, ενώ απουσίαζε ο κ. Γ. Στέλλος.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δημοτική Αρχή Βόλου. Γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές δεν είχαν άδεια κατασκευής. Τώρα βεβαιώθηκε το πρόστιμο και δεσμεύεται ακίνητη περιουσία του πρώην Δήμου Αγριάς και τώρα του Δήμου Βόλου. Το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Δήμο Βόλου να κινήσει τις διαδικασίες για την κατάθεση αγωγών κατά παντός υπευθύνου. Κανείς πολίτης της Αγριάς δεν θα πληρώσει αυτό το πρόστιμο, τη στιγμή που τα χρήματα δεν φτάνουν να αλλάξουμε τις λάμπες στο δημοτικό φωτισμό» τόνισε ο κ. Καλότυχος.

Σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για το οφειλόμενο μαζί με τις προσαυξήσεις ποσό των 336.196 ευρώ κατάσχεται ένα ελαιοπερίβολο στη θέση «Ποτάμι» με εκτιμώμενη αξία τις 33.000 ευρώ, ένα ελαιοπερίβολο στη θέση «Μαδαρί- Καραβοστασιά» με εκτιμώμενη τιμή τις 200.000 ευρώ, ένα ελαιοπερίβολο στη θέση «Βαμβακιά» με εκτιμώμενη τιμή τις 33.000 ευρώ, ένα οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Λ. Δημοκρατίας και Πηλίου στην Αγριά μετά των τριών κτισμάτων εντός αυτού συνολικού εμβαδού 1.585,50τ.μ. με εκτιμώμενη τιμή 310.000 ευρώ, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εντός του οικισμού της Δράκειας με εμβαδό 389,30τ.μ., στο οποίο υπάρχουν εντός αυτού μια ανώγεια οικοδομή 60,90τ.μ., μια ισόγεια οικία 21,20τ.μ., μια ισόγεια οικία 39,80τ.μ. και μια ισόγεια αποθήκη 32,30τ.μ με εκτιμώμενη τιμή 130.000 ευρώ.

«Δεν είναι δυνατόν να κατασχεθεί η περιουσία των δημοτών του πρώην Δήμου Αγριάς επειδή ορισμένοι στο παρελθόν παρανόμησαν και δεν πλήρωσαν ποτέ τα πρόστιμα για τις αυθαίρετες κατασκευές» τόνισε ο κ. Καλότυχος.

Να αναφερθεί ότι η Έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας κοινοποιήθηκε στο δήμαρχο Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτη, στην αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νατάσσα Οικονόμου, στο Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Βόλου και στη ΔΟΥ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το