Photo Gallery, Τοπικά

Κατάσχεση ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου

Το άγαλμα του Χείρωνα είναι μία από τις κατασκευές για τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο

Προσφυγή κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου για την αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για οφειλές του πρώην Δήμου Αγριάς, οι οποίες αγγίζουν το συνολικό ποσό των 336.196 ευρώ και αφορούν πρόστιμα διαφόρων υπηρεσιών για σειρά αυθαίρετων κατασκευών στην Αγριά, θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου. Στην Αγριά οι δημότες εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα και επισημαίνουν πως «δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να πληρώσουν εκείνοι το πρόστιμο μέσω των δημοτικών τελών». «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και ο Δήμος Βόλου θα καταθέσει προσφυγή, ώστε ούτε ο Δήμος να επιβαρυνθεί, ούτε και οι δημότες» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Πολεοδομίας κ.κ. Νατάσσα Οικονόμου και Νικ. Μόσχος.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου επιδόθηκε στο Δήμο Βόλου προ μηνός περίπου. Σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας οι αυθαιρεσίες αφορούν κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους της Αγριάς πλησίον του ξενοδοχείου «Valis» και συγκεκριμένα ένα εκκλησάκι, ένα άγαλμα και τα τσαρδάκια. Μάλιστα, το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς επισημαίνει πως «οι προαναφερόμενοι χώροι δόθηκαν χωρίς ομόφωνες αποφάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Αγριάς για την κατασκευή χώρων που θα χρησιμοποιούνταν από το Δήμο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες χρήσεις, αλλά τελικά ουδέποτε αυτό έγινε. Αντιθέτως, όπως βεβαιώνουν και με τα πρόστιμα που επέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Λιμενική Αρχή και το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι κατασκευές ήταν αυθαίρετες, καθώς δεν είχαν καμία άδεια κατασκευής».

Το αρχικό ποσό που είχε βεβαιωθεί για τις προαναφερόμενες αυθαίρετες κατασκευές αγγίζει τις 305.187,69 ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις και τους τόκους έχει φτάσει, σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, τις 336.196,07 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για το οφειλόμενο μαζί με τις προσαυξήσεις ποσό των 336.196 ευρώ κατάσχεται ένα ελαιοπερίβολο στη θέση «Ποτάμι» με εκτιμώμενη αξία τις 33.000 ευρώ, ένα ελαιοπερίβολο στη θέση «Μαδαρί- Καραβοστασιά» με εκτιμώμενη τιμή τις 200.000 ευρώ, ένα ελαιοπερίβολο στη θέση «Βαμβακιά» με εκτιμώμενη τιμή τις 33.000 ευρώ, ένα οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Λ. Δημοκρατίας και Πηλίου στην Αγριά μετά των τριών κτισμάτων εντός αυτού συνολικού εμβαδού 1.585,50τ.μ. με εκτιμώμενη τιμή 310.000 ευρώ, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εντός του οικισμού της Δράκειας με εμβαδό 389,30τ.μ., στο οποίο υπάρχουν εντός αυτού μια ανώγεια οικοδομή 60,90τ.μ., μια ισόγεια οικία 21,20τ.μ., μια ισόγεια οικία 39,80τ.μ. και μια ισόγεια αποθήκη 32,30τ.μ με εκτιμώμενη τιμή 130.000 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, ένα μήνα μετά την επίδοση στο Δήμο Βόλου της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, στην τοπική κοινωνία της Αγριάς το θέμα συζητείται καθημερινά, καθώς οι δημότες εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο μέσω τελών.

Παράλληλα, εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στην προοπτική να κατασχεθεί η προαναφερόμενη περιουσία και ζητούν επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Βόλου για τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει σχετικά.

«Οι δημότες μας ρωτούν καθημερινά πώς εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση και αν πήρε τη νομική οδό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Η κοινή γνώμη είναι ανάστατη, καθώς οι δημότες φοβούνται ότι θα πληρώσουν εκείνοι το πρόστιμο μέσω των δημοτικών τελών, αν δεν γίνει αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Μας ενημέρωσαν κάποια στιγμή ότι θα κινηθούν νομικά, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι επίσημο» επισήμανες ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς κ. Απ. Κοντός.

Τόσο ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νικ. Μόσχος όσο και η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νατάσσα Οικονόμου τόνισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταβληθεί από τους δημότες μέσω των τελών. Για το πρόστιμο έχει δρομολογηθεί μέσω της Νομικής Υπηρεσίας η κατάθεση προσφυγής και αυτό που προσπαθούμε, είναι να μην επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση ο Δήμος και οι δημότες» προσέθεσαν οι δυο αντιδήμαρχοι.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το