Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Κατάργηση φορέων του Δημοσίου

 

Βενιζέλος: Άμεσα και με τη μορφή τροπολογίας στη Βουλή το σχέδιο

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι  από την ερχόμενη βδομάδα

 

 

 

Άμεσα και με τη μορφή τροπολογίας θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τους φορείς του δημοσίου, που θα καταργηθούν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (χθες) το πρωί στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργικό Συμβούλιο υπήρξε κοινή εισήγηση από τους δύο αντιπροέδρους της Κυβέρνησης, ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση η συζήτηση του οποίου ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αυτή η στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους πρέπει να διέπει και τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων.

«Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα θίξει το επίπεδο υπηρεσιών και τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους σε τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.

Εν τω μεταξύ κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης των φορέων στους οποίους εργάζονται ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΗΜΗΤΡΑ, και Ε.Ι.Ν..

 

Το Συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών. Την επόμενη ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου θα γίνει νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού.

.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το