Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη της ΔΕΥΑΜΒ από πενταμηνίτες

Σε νέα χθεσινή συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, η οποία έγινε σε φορτισμένο κλίμα, οι πενταμηνίτες εργαζόμενοι απαίτησαν τα δεδουλευμένα
Σε νέα χθεσινή συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, η οποία έγινε σε φορτισμένο κλίμα, οι πενταμηνίτες εργαζόμενοι απαίτησαν τα δεδουλευμένα

Σε κατάληψη της ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σήμερα μερίδα εργαζομένων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, με το αίτημα της εξόφλησης των δεδουλευμένων, πριν τη λήξη της πεντάμηνης σύμβασης, στο τέλος Μαρτίου.

Σε συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, ο κ. Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε ότι στο όνομα καμίας κινητοποίησης δεν πρόκειται να κλείσει το Δημαρχείο και άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι πρόκειται για κομματικές υποκινούμενες αντιδράσεις.

Σε νέα χθεσινή συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, η οποία έγινε σε φορτισμένο κλίμα, οι πενταμηνίτες εργαζόμενοι απαίτησαν τα δεδουλευμένα, με το δήμαρχο να δηλώνει ότι θα στηρίξει την διεκδίκηση, ωστόσο ο Δήμος δεν είναι ο εργοδότης τους και δεν μπορεί ως εκ τούτου να καταβάλλει μισθούς.

Ο κ. Π. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους διαμαρτυρόμενους ότι σε  τηλεφωνική  επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Εργασίας πληροφορήθηκε ότι ξεκίνησε έλεγχο των καταστάσεων η Διαχειριστική Αρχή και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία όλα τα έγγραφα θα κατατεθούν στο αρμόδιο τμήμα για να ξεκινήσει η αποπληρωμή.

Επιπλέον ο κ. Σκοτινιώτης, τόνισε ότι θα πρέπει και οι βουλευτές να ασκήσουν πίεση στην Κυβέρνηση, για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία.

«Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να κάνω εκτίμηση του χρόνου που θα απαιτηθεί, καθώς εξαρτάται η αποπληρωμή από άλλη πολιτική ηγεσία και άλλους υπαλλήλους. Εγώ μπορώ μαζί με σας και τους βουλευτές να πιέσουμε να γίνει το γρηγορότερο δυνατό», είπε απευθυνόμενος στους διαμαρτυρόμενους.

Οι ίδιοι από την πλευρά τους δήλωσαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εξοφληθούν πριν λήξουν οι συμβάσεις τους, γι’ αυτό και θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

«Υποκινούμενες και προειλημμένες αποφάσεις»

Ο δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο Δήμο αλλά επισήμανε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι ο προϊστάμενός τους. Ο κ. Σκοτινιώτης άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να κλείσει το Δημαρχείο καθώς αυτή η κίνηση θα «στόχευε» αποκλειστικά τους πολίτες και τους υπαλλήλους, που θα υποστούν για μια ακόμη φορά τη δοκιμασία της μη καταβολής μισθού, από την ώρα που οι Υπηρεσίες θα είναι κλειστές.

«Ο Δήμος αποφάσισε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να πάρουν έστω και λίγα χρήματα κάποιοι άνθρωποι. Αν με ρωτήσετε εκ των υστέρων, μπορεί να έλεγα ότι τελικά  κακώς το αξιοποιήσαμε. Γιατί υφιστάμεθα μια πολιτική και ψυχική δοκιμασία για ένα θέμα που δεν φταίμε. Επαναλαμβάνω οι κινητοποιήσεις είναι δικό σας θέμα, αλλά το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό».

Οι πενταμηνίτες αντέδρασαν και του ζήτησαν να κλείσει το Δημαρχείο ή να παραιτηθεί, αν θέλει ουσιαστικά να πιέσει για την καταβολή των δεδουλευμένων ενώ άσκησαν κριτική στην κυβερνητική πολιτική. «Εμείς δουλεύουμε για το Δήμο. Είστε αναγκασμένος να μας υποστηρίξετε. Είστε εκλεγμένος και έχετε υποχρέωση. Αν δεν κάναμε κινητοποιήσεις κανένας δεν θα ήξερε ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Μετά από λίγες βδομάδες θα είμαστε πάλι πολίτες και θα θέλετε την ψήφο μας. Μην το ξεχνάτε». Ο δήμαρχος τούς είπε ότι «αν θέλετε την υποστήριξή μου όπως τη ζητήσατε θα την έχετε, για να πιέσουμε όλοι μαζί. Αλλά μην κάνετε εδώ πολιτική και έρχεστε με προειλημμένες αποφάσεις από την κομματική σας οργάνωση».

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, όπου μετά από λίγο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ σήμερα το πρωί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το