Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου

Μαθήματα δεν έγιναν και στο 2ο Γυμνάσιο, ενώ κλήθηκε η Αστυνομία
Μαθήματα δεν έγιναν και στο 2ο Γυμνάσιο, ενώ κλήθηκε η Αστυνομία

Σε κατάληψη βρέθηκε χθες το 8ο Γυμνάσιο Βόλου με τους μαθητές να εκφράζουν αφενός τη διαμαρτυρία τους για την αλλαγή μισθωτή στο κυλικείο, αφετέρου τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των φοιτητών από το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα.
Λόγω της συστέγασης δεν λειτούργησε και το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, αφού οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου δεν επέτρεψαν στους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνάσιου να εισέλθουν στο διδακτήριο, έχοντας αποκλείσει την πόρτα εισόδου.
Περίπου 30 μαθητές μετέβησαν πολύ νωρίς χθες το πρωί στο 8ο Γυμνάσιο και έβαλαν κλειδαριές στις δύο κεντρικές πόρτες του αύλειου χώρου, απ’ όπου εισέρχονται οι μαθητές των 8ου και 2ου Γυμνασίων Βόλου στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας.
Γύρω στις 7.15 το πρωί μετέβη στο σχολείο ο διευθυντής του 8ου Γυμνασίου κ. Απόστολος Βακρατσάς ο οποίος είδε τους μαθητές να έχουν καταλάβει το σχολείο. Επιχειρήθηκε ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών που δεν οδήγησε στο άνοιγμα του σχολείου. Λίγο αργότερα άρχισαν να προσέρχονται οι υπόλοιποι μαθητές και οι καθηγητές των δύο σχολείων, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία αλλά και ο αρμόδιος σχολικός σύμβουλος.
Για μια στιγμή ο διευθυντής του σχολείου επιχείρησε να κόψει τις αλυσίδες, αλλά αντιστάθηκαν οι μαθητές που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο και δεν συνέχισε την προσπάθεια. Η αναστάτωση διήρκεσε μέχρι τις 10 το πρωί, όταν αποφασίστηκε να αποχωρήσουν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Βόλου. Επίσης στον αύλειο χώρο οι μαθητές έριξαν και ορισμένα δυναμιτάκια, εξέλιξη που δημιούργησε μεγαλύτερη αναστάτωση.
Σήμερα το σχολείο αναμένεται να επαναλειτουργήσει, όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι μαθητές στο διευθυντή.
Ο κ. Βακρατσάς τόνισε πως οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την αντικατάσταση του μισθωτή στο κυλικείο, ο οποίος όμως αποχώρησε. Προφανώς οι μαθητές θρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τον προηγούμενο μισθωτή, ο οποίος και αυτός έδειχνε το ενδιαφέρον του για το σχολείο. Ο Δήμος προχώρησε σε νέα δημοπρασία και αναδείχθηκε νέος μισθωτής που μάλιστα θα καταβάλλει και υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με πριν.
Σύμφωνα με το διευθυντή η κατάληψη πραγματοποιήθηκε πολύ ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση γενικής συνέλευσης των μαθητών. Μάλιστα, επειδή έκλεισαν όλες οι πόρτες εισόδου, δεν έγινε μάθημα ούτε στο συστεγαζόμενο 2ο Γυμνάσιο Βόλου.
Πρόσθεσε δε πως, παρά την κατάληψη, επιχειρήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ενώ υπήρχε και η συνδρομή της Αστυνομίας και του Συλλόγου Γονέων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το