Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΑΔ

 

Από γιατρούς από όλη τη Θεσσαλία διεκδικώντας την καταβολή οφειλομένων

 

 

Σε κατάληψη των γραφείων της τοπικής ΥΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων) θα προχωρήσουν σήμερα στις 10 το πρωί στο Βόλο οι γιατροί – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Οργανισμό.

Στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες των Ιατρικών Συλλόγων της υπόλοιπης Θεσσαλίας. Οι γιατροί αντιτίθενται στον ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως τον σχεδιάζει η κυβέρνηση.

 

 

Οι περισσότεροι γιατροί είναι απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ από τον Απρίλιο του 2010, ενώ τα εργαστήρια είναι απλήρωτα ολόκληρο το 2010. Κατά μέσο όρο και ανάλογα με την ειδικότητα οι οφειλές σε κάθε γιατρό κυμαίνονται στα 4.000 ευρώ ανά μήνα.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς οι οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους γιατρούς στη Μαγνησία, ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Οι γιατροί ανησυχούν για πιθανή παραγραφή των οφειλών, καθώς σε λίγες ημέρες παύει να λειτουργεί ο ΟΠΑΔ και τις υποχρεώσεις του καλείται να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ.

Επίσης θα αποστείλουν εξώδικη πρόσκληση στο διοικητή του ΟΠΑΔ, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η διαδικασία των ατομικών αγωγών από κάθε γιατρό ξεχωριστά, που έχει λαμβάνειν από τον ΟΠΑΔ. Οι αγωγές θα είναι ατομικές, ωστόσο η διαδικασία τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου.

Οι αγωγές αναμένεται να κατατεθούν από όλους τους γιατρούς του Νομού μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας «ενώνει για μια ακόμα φορά τη φωνή του με τους συναδέλφους γιατρούς της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας και λέει ένα μεγάλο «όχι» στην υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους πολίτες, στην απαξίωση και ευτελισμό του Έλληνα γιατρού, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που στην ουσία αφήνει χωρίς ποιοτική περίθαλψη 9,5 εκατ. ασφαλισμένους, στην κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που προφανώς έχει αναλάβει εργολαβικά ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος.

Διεκδικεί δικαστικά τα δεδουλευμένα πολλών μηνών από τον ΟΠΑΔ, αλλά και από τα υπόλοιπα Ασφαλιστικά Ταμεία, και συμμετέχει με αντιπροσωπεία του στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (κατάληψη γραφείων ΥΠΑΔ Βόλου, Παρασκευή 30-9-2011, ώρα 10 π.μ.).

Τέλος, καλεί όλους τους φορείς και του πολίτες της Θεσσαλίας σε συμπαράσταση, για να σταματήσει επιτέλους το ξεπούλημα του πολυτιμότερου κοινωνικού αγαθού, της Υγείας, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

 

 

Απογραφή

συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων, προκειμένου να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους. Μέχρι και σήμερα οι συνταξιούχοι προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων. Επισημαίνεται ότι εάν στο Ενημερωτικό Σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) στο δεξιό άνω άκρο του Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων, οι συνταξιούχοι θα πρέπει: Εάν έχουν ΑΜΚΑ, να τον προσκομίσουν στην Τράπεζα, εάν δεν έχουν ΑΜΚΑ, να φροντίσουν για την έκδοσή του, πριν από την προσέλευσή τους για την απογραφή τους στις τράπεζες όπου και θα πρέπει να το συνυποβάλλουν. Ο προσωπικός αριθμός ΑΜΚΑ μπορεί να εκδοθεί σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ  που δεν θα απογραφούν μέχρι σήμερα, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2011, καθώς και των επόμενων μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής τους, είναι η απογραφή τους. Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους.
ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το