Τοπικά

Κατάληψη με ένταση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΘΜΙΑ

Σε ποσοστά περίπου στα ίδια με χθες, δηλαδή άνω του 90%, κυμάνθηκε η συμμετοχή στη δεύτερη μέρα της πενθήμερης κινητοποίησης των καθηγητών μελών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που παράλληλα προχώρησαν και σε επεισοδιακή κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Διακόσια περίπου άτομα, μέλη της επιτροπής Αγώνα της ΕΛΜΕ,  από τις 6.30 το πρωί είχαν αναρτήσει πανό και προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων στο συγκρότημα “Μουρτζούκου”. Μέχρι τις 2. 30 το μεσημέρι.

Ωστόσο, δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, κ. Δοδοντσάκης προσπάθησε να μπει στο γραφείο του, αλλά βρήκε τις κλειδαριές αλλαγμένες και απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα για να σπάσουν την κλειδαριά.

Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση, ωστόσο, στην συνέχεια και μετά από συζήτηση, το κλίμα αποκαταστάθηκε. Η κατάληψη θα διαρκέσει μόνο για σήμερα, όμως, δεν είναι δυνατό να δοθούν ακριβή στοιχεία για τα ποσοστά των συμμετεχόντων στη δεύτερη μέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ προγραμματίζει κι άλλες δράσεις στη διάρκεια της απεργίας. Το απόγευμα της Πέμπτης στις 6.30, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της πενθήμερης απεργίας, να συζητήσουν και να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους, ενόψει της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ την Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Αύριο το πρωί, εκπαιδευτικοί θα πάνε στις λαϊκές αγορές και σε διάφορες συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, για να διανέμουν ενημερωτικό υλικό και να ενημερώσουν τον κόσμο για τους αγώνες τους, ενώ στην συνέχεια θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Πανεπιστημίου αντίστοιχα.

Και την Πέμπτη θα γίνουν δράσεις στις συνοικίες για ενημέρωση του κόσμου.

 

Καταγγελίες για διευθυντές

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας έγινε αποδέκτης καταγγελιών για παρεκκλίσεις από την απεργιακή δεοντολογία εκ μέρους κάποιων Διευθυντών και Διευθυντριών.

Το ΔΣ επειδή θεώρησε ότι πρόκειται απλά περί περιπτώσεων άγνοιας, προβαίνει στην ενημέρωση όσων Διευθυντών και Διευθυντριών δε γνωρίζουν την ενδεικνυόμενη πρακτική χειρισμού των μη απεργούντων εκπαιδευτικών και των καταστάσεων που προκύπτουν.

Συγκεκριμένα, πληροφορεί ότι σύμφωνα με τη συνδικαλιστική δεοντολογία της προστασίας του δικαιώματος της απεργίας αλλά και την ισχύουσα εκπαιδευτική και συνδικαλιστική νομοθεσία,

1. Οι μη απεργούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο από την ώρα έναρξης των μαθημάτων (άσχετα αν αυτά δεν πραγματοποιούνται) μέχρι και έξι ώρες μετά (συνήθως από 8:00 – 14:00).

2. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επιτελούν έργο επίβλεψης, επιμέλειας και προστασίας των μαθητών και μαθητριών αλλά και της περιουσίας του σχολείου, ιδιαίτερα όταν οι μαθητές έχουν «κενό» εξ αιτίας απεργίας του εκπαιδευτικού τους.

3. Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται «μεταβολή» ή «συμπλήρωση» του προγράμματος απεργούντος εκπαιδευτικού.

Σε περίπτωση παρέκκλισης από τις εν λόγω πρακτικές, τονίζεται ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα προβεί εκείνο σε ενέργειες προστασίας του δικαιώματος της απεργίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, αξιοποιώντας ακόμη και νομικά μέσα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το