Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κατάληψη και πάλι στο Δημαρχείο του Βόλου

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βόλου θα αποκλείσουν και σήμερα το Δημαρχείο

Κλειστό αναμένεται να μείνει και σήμερα το Δημαρχείο Βόλου καθώς οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βόλου φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση – διαμαρτυρία τους με αποκλεισμό του Δημαρχιακού Μεγάρου για δεύτερη συνεχή ημέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο αποκλεισμός και άλλων υπηρεσιών, κυρίως δημοτικών.

Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα – που, ως γνωστόν, είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες- εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς έχουν υποστεί οικονομική «ασφυξία». Έχουν εργασία για μόλις πέντε μήνες, εργάζονται τρεις και δεν έχουν πληρωθεί έως τώρα…

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βόλου θα αποκλείσουν και σήμερα το Δημαρχείο, όπως έκαναν χθες, αλλά και την περασμένη Παρασκευή ώς τις 12 το μεσημέρι. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, και κάνουν λόγο για εμπαιγμό των φορέων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, εάν περισσότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση θα προχωρήσουν και σε κατάληψη κι άλλων δημοτικών κτιρίων και το αμαξοστάσιου.

Ειδικότερα, κλειστό έμεινε χθες το Δημαρχείο του Βόλου εξαιτίας κατάληψής του από εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία πέντε μηνών. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες, από την αρχή δηλαδή του προγράμματος, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους.

Χθες το κράτησαν κλειστό από νωρίς το πρωί – μη επιτρέποντας την είσοδο των υπαλλήλων- έως αργά το μεσημέρι, οπότε και έληξε το ωράριο. Οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο δεν λειτούργησαν.

Οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, αν δεν πληρωθούν. Προειδοποιούν δε πως θα προβούν σε αποκλεισμούς και άλλων υπηρεσιών, κυρίως δημοτικών, χωρίς να αποκαλύπτουν το πρόγραμμα της δράσης τους.
Από νωρίς χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στα προγράμματα, που είναι πεντάμηνης απασχόλησης, έκλεισαν τις δύο εισόδους του Δημαρχείου και δεν άφησαν να μπει κανείς, ούτε ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των διαμαρτυρομένων, το πρωί, όταν πήγαν στο Δημαρχείο, ήταν ήδη μέσα ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς με έξι εργαζόμενους για να προετοιμάσουν το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, όμως πείστηκαν τελικά κι αποχώρησαν όλοι.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των πεντάμηνων τονίζουν πως πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός τους και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει για να πληρωθούν άμεσα. Οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση καθώς έχουν απλήρωτους λογαριασμούς σε ενοίκια, ΔΕΚΟ, αδυνατούν να φέρουν και τα πλέον απαραίτητα στις οικογένειές τους. Χθες έδειξαν ιδιαίτερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, πολλοί δε δήλωσαν ότι δεν θα εργαστούν αν δεν πληρωθούν. Άλλοι υπογράμμιζαν ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικότερες, αν θα γίνει περικοπή στο μισθό τους λόγω της αποχής τους από την εργασία τους για να διαμαρτυρηθούν.

Ο Δημήτρης Λαμπρογιώργος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των εργαζομένων στα πεντάμηνα, ανέφερε ότι ο δήμαρχος δεν έλαβε θέση από την περασμένη Παρασκευή, που έγινε κατάληψη στο Δημαρχείο Βόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες, τους εμπαίζει, καθώς την Παρασκευή έλεγε ότι βγήκε η επιταγή και χθες τους ενημέρωσε ότι οι καταστάσεις βρίσκονται ακόμη στο υπουργείο.
«Γινόμαστε «μπαλάκι» του καθένα και δεν υπάρχει αρμόδιος να μας πει μια ημερομηνία που θα πληρωθούμε τα χρήματά μας, για να κανονίσουμε τις υποχρεώσεις μας», πρόσθεσε.

Χθεσινές πληροφορίες από τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες ανέφεραν πως έως την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα πληρωθούν.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εγκαύματα σε ποσοστό 60% φέρει η 2χρονη – Από στατικό ηλεκτρισμό η ανάφλεξη

Σοβαρά εγκαύματα σε ποσοστό 60% υπέστη το 2χρονο κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη αφού τα ρούχα…

28 Μαΐου 2024

Ρόδος: Συνελήφθη 64χρονος για ασελγείς πράξεις σε 37χρονη και 13χρονη

Ένας 64χρονος Σουηδός συνελήφθη στη Ρόδο και κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Για τι κατηγορείται…

28 Μαΐου 2024

Τελειώνει ο χρόνος για τις αιτήσεις συμμετοχής στις θερινές κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2024 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2024, τόσο…

28 Μαΐου 2024

Τελικός Conference League: Τι δεν μπορούν να έχουν μαζί τους οι φίλαθλοι – Λίστα

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της τα αντικείμενα που απαγορεύονται να μεταφέρουν όσοι μεταβούν στην…

28 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Θα δώσω το πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές – Ο Τσίπρας δεν θα διεκδικήσει το τιμόνι της Αριστεράς

Πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ο…

28 Μαΐου 2024

Συνεργασία GROUPER-JOIST: Νέοι Ορίζοντες στον Τομέα της Εκπαίδευσης και της Ψυχαγωγίας

Ο μεγαλύτερος Όμιλος Ψυχαγωγίας GROUPER Entertainment και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, ανακοινώνουν με υπερηφάνεια την…

28 Μαΐου 2024