Τοπικά

Κατάληψη Εργατικής Κατοικίας στο Βελεστίνο

Σε συμβολική κατάληψη του διαμερίσματος από τις Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου που του κληρώθηκε έχει προχωρήσει από προχθές το βράδυ ένας δικαιούχος ζητώντας την παράδοση των Εργατικών Κατοικιών από τον ΟΕΚ.

Ο 63χρονος δικαιούχος έβαλε ένα φορητό κρεβάτι στο διαμέρισμα που του κληρώθηκε και βρίσκεται εκεί χωρίς ρεύμα και νερό. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να τονίσει τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση στην παράδοση των κατοικιών, ενώ γι’ αυτόν το ζήτημα είναι βιοποριστικό πλέον.

Για να παραδοθούν οι Εργατικές Κατοικίες στους δικαιούχους, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί, βγήκε ο ανάδοχος, αλλά έγιναν ενστάσεις από το δεύτερο και τρίτο ανάδοχο, όπως τονίστηκε από την Περιφέρεια. Μάλιστα, η έγκριση της δημοπράτησης ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά λόγω των ενστάσεων, δεν προχώρησε.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκτιμάται ότι μέσα σε λίγες ημέρες το θέμα θα έχει λήξει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «με αφορμή τη συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας που προχώρησε συμπολίτης στις Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου τονίζουμε πως κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των δικαιούχων να μπουν στα σπίτια τους, κάτι που περιμένουν εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που είχε αναλάβει, όπως η χαλικόστρωση του δρόμου, ενώ κατόπιν συντονισμένων ενεργειών έλαβε το «πράσινο φως», από τον Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών προκειμένου να παραδοθούν τα διαμερίσματα στους δικαιούχους μόλις γίνουν και οι εργασίες τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων.

Την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργολαβία. Εκτιμούμε ότι οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε με την ολοκλήρωσή τους να παραδοθούν οι Εργατικές Κατοικίες προς όφελος των δικαιούχων και της τοπικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε στο πλευρό των δημοτών μας, προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το