Photo Gallery, Τοπικά

Κατάληψη διοικητικών υπηρεσιών Π.Θ.

Από φοιτητές της «Αυτόνομης Συλλογικότητας»

Σε κατάληψη βρίσκονται από χθες το πρωί οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο παραλιακό συγκρότημα «Παπαστράτου» από φοιτητές της «Αυτόνομης Συλλογικότητας». Οι φοιτητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη μιας αίθουσας στο 4ο όροφο του Πανεπιστημίου από την προηγούμενη Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση διοργάνωσης αντιφασιστικής εκδήλωσης στις 28 Οκτωβρίου, ενώ στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται ακόμη η απομάκρυνση των εργολάβων και της Πρυτανικής Αρχής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από την πλευρά της η Πρυτανική Αρχή καταβάλλει προσπάθειες να έρθει σε συνεννόηση με τους φοιτητές για να λήξει η κατάληψη και σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μαζί τους με τον πρύτανη κ. Κων. Γουργουλιάνη και τον αντιπρύτανη κ. Μιχ. Ζουμπουλάκη.

Δεν λειτούργησαν χθες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες στεγάζονται στο παραλιακό συγκρότημα «Παπαστράτου», καθώς τελούν υπό κατάληψη από 40 περίπου φοιτητές της «Αυτόνομης Συλλογικότητας». Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχ. Ζουμπουλάκης, «οι φοιτητές της Αυτόνομης Συλλογικότητας κατέλαβαν μια αίθουσα στον 4ο όροφο του Πανεπιστημίου. Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι 40 περίπου φοιτητές διαμαρτύρονται για την παρέμβαση της Αστυνομίας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να μη διοργανωθεί μια αντιφασιστική εκδήλωση. Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι ως Πρυτανική Αρχή δεν έχουμε καμία σχέση με την παρουσία της Αστυνομίας».

Ξαφνικά χθες το πρωί, οι 40 φοιτητές της «Αυτόνομης Συλλογικότητας» κατέβηκαν στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προχώρησαν σε κατάληψη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Οι φοιτητές δεν επέτρεπαν σε κανένα να εισέλθει στο χώρο των διοικητικών υπηρεσιών και μετά από πολλές συζητήσεις και την παρέμβαση του κ. Ζουμπουλάκη, επετράπη η είσοδος σε δυο υπαλλήλους προκειμένου να βγάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στα αιτήματα των φοιτητών, εκτός από τη διαμαρτυρία τους για τη ματαίωση της αντιφασιστικής εκδήλωσης στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κ. Ζουμπουλάκη, «είναι η απομάκρυνση των εργολάβων και της Πρυτανικής Αρχής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω για τα αιτήματα των φοιτητών, καθώς δεν έχει καταστεί εφικτή μια συνάντηση μαζί τους για να βρούμε λύση και να λειτουργήσει ομαλά το Πανεπιστήμιο» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουμπουλάκης.

Σήμερα, όπως ο ίδιος επισήμανε, «θα υπάρξει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Γουργουλιάνη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την κατάληψη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με εκπροσώπους των φοιτητών για να βρεθεί μια λύση, καθώς αν συνεχιστεί η κατάληψη θα υπάρξει σοβαρό στη λειτουργία του Ιδρύματος» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Γουργουλιάνης αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών, τόνισε πως «προσπαθούμε να το χειριστούμε και να βρούμε λύση για τη λήξη της κατάληψης. Θα επιδιωχτεί συνάντηση με τους φοιτητές για να τους πείσουμε να σταματήσουν την κατάληψη και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το