Photo Gallery, Τοπικά

Κανονιστική απόφαση για την Κουμουνδούρου;

Φέρεται να εξετάζει ο Δήμος Βόλου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Φέρεται να εξετάζει ο Δήμος Βόλου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Ο Δήμος Βόλου εξετάζει την έκδοση κανονιστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία τα καφέ της οδού Κουμουνδούρου, που λειτουργούν ως μπαρ, θα μπορούν να παίζουν μουσική μέχρι συγκεκριμένη ώρα, προκειμένου να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν «επαναστατήσει».

Αφορμή για να προχωρήσουν οι αποφάσεις στάθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η στάση ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Κουμουνδούρου, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος, ο οποίος ενώ έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψη και οι παραβάσεις που έχουν καταγραφεί εις βάρος του καταστήματός του ξεπερνούν τις 30, εκείνος δεν καταδέχτηκε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση. Η άδεια μουσικών οργάνων του καταστήματος ανακλήθηκε για 60 ημέρες και στην ουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Για «κακούς επαγγελματίες που αμαυρώνουν τον κλάδο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης κ. Αθανασός, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.

Την αυστηρότερη των ποινών που μπορούσε να επιβάλει η Επιτροπή ζήτησε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δερβένης, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο φαινόμενο επιχειρήσεις που παραβιάζουν κάθε όριο και κανόνα νομιμότητας να μένουν ανοιχτές με νομικά τερτίπια.

Κάτοικοι της περιοχής έθεσαν με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που βιώνουν και τόνισαν ότι ο επιχειρηματίας που του αφαιρέθηκε η άδεια είναι μια εξαιρετικά προκλητική περίπτωση, αλλά ασέβεια δείχνουν και άλλοι επαγγελματίες στη συγκεκριμένη οδό.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα, θα φύγουμε από τα σπίτια μας», ανέφεραν οι κάτοικοι.

«Εξετάζουμε τη μείωση του ωραρίου με κανονιστική απόφαση», δήλωσε ο κ. Μόσχος, με τον κ. Αθανασό να τονίζει πως πρέπει να τιμωρούνται οι παραβατικοί επαγγελματίες.

«Εμείς συμφωνούμε να μειωθεί το ωράριο σε εκείνους που δημιουργούν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασός που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα συζητούσε ανακλήσεις αδειών καταστημάτων για τοποθετήσεις αυθαίρετων κατασκευών και νάιλον σε κοινόχρηστους χώρους.

Γκρεμίζουν τις παράγκες

«Ξεκρέμαστοι» και χωρίς τη στήριξη του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης έχουν μείνει τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων -παράγκες, που βρίσκονται στην παραλία και στην οδό Κουμουνδούρου, μεταξύ Αργοναυτών και Ιάσονος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών της παραλίας έχει συμμορφωθεί με την κανονιστική απόφαση και αφαίρεσε τα νάιλον. Χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εννέα καταστηματάρχες αφαίρεσαν τις αυθαιρεσίες και παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό, ενώ τρεις ζήτησαν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη, οπότε συγκαλείται εκ νέου η Επιτροπή. Οι καταστηματάρχες που έχουν λάβει ειδοποιητήρια και δεν συμμορφώνονται, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να δουν συνεργεία κατεδάφισης έξω από τα μαγαζιά τους, που καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο.

«Ο Σύλλογος Εστίασης μας έχει καταθέσει προτάσεις για αλλαγή της κανονιστικής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπάρχουσα κανονιστική δεν θα εφαρμοστεί. Οι αλλαγές σε μια κανονιστική απαιτούν χρόνο. Συζητάμε μεν αλλά εφαρμόζουμε ταυτόχρονα και πιστά τη νομοθεσία. Μετά από διάστημα ενός μηνός, που πραγματοποιούνται οι έλεγχοι, Δήμος και καταστηματάρχες είναι ικανοποιημένοι γιατί η εικόνα της πόλης αλλάζει. Για μας η απομάκρυνση των αυθαιρεσιών και των νάιλον είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Η εποχή του νάιλον σε αυτή την πόλη τελείωσε γιατί απλά δεν τιμά κανέναν. Θα ισχύσει ισονομία και ισοπολιτεία για όλους», είπε ο κ. Μόσχος και δήλωσε ότι άμεσα θα κληθούν στην Επιτροπή για αφαίρεση άδειας ενοικιαστές δημοτικών καταστημάτων.

«Εμείς θέλουμε τροποποίηση στην κανονιστική, αλλά και εξασφάλιση διέλευσης των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους.

Στο μεταξύ, ως «εκπρόσωπο του νόμου και της τάξης» κατηγόρησε υπομηχανικός που εκπροσωπούσε τον πελάτη της, τον αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο.

Ο πελάτης της πρώην δημοτικής συμβούλου Φωτεινής Κοκκινάκη διέθετε αυθαίρετη κατασκευή στον αύλειο χώρο του καταστήματος, ωστόσο η ανάκληση της άδειας κοινοποιήθηκε σε άλλο όνομα, από λάθος της υπηρεσίας.

Ο αντιδήμαρχος δέχτηκε επίθεση στην οποία δεν απάντησε, αλλά δήλωσε ότι με απειλές, ειρωνείες και ύβρεις, κανείς δεν λύνει ζητήματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το