Πολιτική

Κανένα πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής μετά την επιστράτευση, λέει ο Σ.Κεδίκογλου

Η διαφωνία που εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ για την επιστράτευση των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για ακραία μορφή αντίδρασης από πλευράς κυβέρνησης που δεν βοηθά αλλά τροφοδοτεί τις αντιδράσεις, δεν δημιουργεί πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής, όπως διαβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Σ.Κεδίκογλου, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η κυβέρνηση είναι ενιαία και η απόφαση για εφαρμογή της πολιτικής της είναι σταθερή και αταλάντευτη, καθώς πρόκειται για την μοναδική πολιτική που μπορεί να ακολουθηθεί και να φέρει ανάπτυξη.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει κοινωνική ένταση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι και οι επόμενες κινητοποιήσεις θα απαντηθούν με την εφαρμογή του νόμου.
Το μήνυμα έστειλε άλλωστε χθές ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει εξαιρέσεις.
Αναφερθείς στο θέμα της απεργίας στο μετρό, την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «απαράδεκτη κοινωνικά απεργία» και πρόσθεσε ότι το να φορτίζεις την ατμόσφαιρα και να αυξάνεις την ταλαιπωρία της κοινωνίας σε αυτές τις συνθήκες, είναι μια πρόκληση απαράδεκτη και αδιανόητη.

Επιπλέον έκανε λόγο για αντίληψη που δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη της εποχής, ούτε με εκείνη του ΠΑΣΟΚ για το τί σημαίνει κοινωνική ευθύνη.
Κύκλοι της Ιπποκράτους σημείωναν ότι η πολιτική επιστράτευση ήταν η πλέον ήπια επιλογή στην οποία μπορούσε να προχωρήσει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι με την απεργία δεν συμφωνούν όλα τα Σωματεία.

Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του έτερου κυβερνητικού εταίρου που στηρίζει την κυβέρνηση.

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις. Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το