Photo Gallery, Τοπικά

“Καμίνι” και σήμερα ο Βόλος

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

 

Συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ωστόσο στις παραθαλάσσιες περιοχές της Θεσσαλίας το θερμόμετρο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Στις ηπειρωτικές περιοχές αντίθετα, θα φθάσει τους 41 ίσως και να τους ξεπεράσει την Κυριακή και τη Δευτέρα, οπότε και θα σημειωθεί το μέγιστο του φαινομένου.

Αιτία των υψηλών θερμοκρασιών η συνεχιζόμενη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική. Πάντως, από τις 17 του μήνα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 7-8 βαθμούς και ίσως εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας, μπόρες και καταιγίδες.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα επικρατήσουν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, κάνοντας την αίσθηση της ζέστης και της δυσφορίας ιδιαίτερα υψηλή, λόγω της εξασθένισης των βορείων ανέμων. Με εμμονή μεταξύ 37 και 40 βαθμών Κελσίου θα «παίζει» ο υδράργυρος καθ’ όλη τη διάρκεια των επομένων ημερών στις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά με υψηλό το δείκτη δυσφορίας, θα σημειωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα των ηπειρωτικών τμημάτων.

Αναλυτικότερα, σήμερα στο Βόλο το θερμόμετρο θα δείξει από 27 μέχρι 37 βαθμούς, αύριο από 27 μέχρι 38, το Σάββατο από 28 μέχρι 38, ενώ Κυριακή και Δευτέρα ίσως «χτυπήσει» και 39. Στην περιοχή Αλμυρού-Βελεστίνου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερες, στα νησιά από 24 μέχρι 33, όσο και στα ημιορεινά, ενώ στα Χάνια Πηλίου το θερμόμετρο θα δείχνει 19 μέχρι 28 βαθμούς.

Τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολογικών μοντέλων δείχνουν ότι η πολιορκία του καύσωνα θα έχει διάρκεια μέχρι τις 17 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια η τάση δείχνει πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικές για την εποχή τιμές και αστάθεια με τοπικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στις ευπαθείς ομάδες, λόγω αυξημένης δυσφορίας, όπως επίσης προσοχή στην έκθεση κάτω από τις δυνατές ακτίνες του Ήλιου.

 Μέχρι και τη Δευτέρα οι κλιματιζόμενες αίθουσες

Παρατείνεται έως και την ερχόμενη Δευτέρα η λήψη μέτρων εκ μέρους του Δήμου Βόλου για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τον καύσωνα που πλήττει την περιοχή. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, τα κεντρικά ΚΑΠΗ Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπως και οι κλιματιζόμενες αίθουσες δομών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπου μπορούν να κατευθύνονται οι πολίτες για να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

-ΚΑΠΗ Βόλου, Κωνσταντά 147 με Δον Δαλεζίου, τηλ. 24210-70039,

-ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας, Καισαρείας με Ευφραιμίδου, τηλ. 24210- 84337,

-Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας, Απόλλωνος 57Α, πλατεία εργατικών πολυκατοικιών, τηλ. 2421071291,

-Κοινωνικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου, Πλατεία Χρυσοχοϊδη, τηλ. 24210 55502 και 24210 55509,

-Κοινωνικό Κέντρο Νεαπόλεως, Φιλικής Εταιρείας και Σκουφά, τηλ. 24210 66129,

-ΚΗΦΗ Αγχιάλου: Χρηστάκη με Ελευθερίας, τηλ. 24280 78182,

-ΚΗΦΗ Αγριάς: Λεωφόρος Δημοκρατίας με Ανδρέα Παπανδρέου 2 τηλ. 24280 91040.

 

Υψηλή θερμοκρασία χωρίς επικινδυνότητα

Στο 2 είναι ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Μαγνησία όλες αυτές τις ημέρες του καύσωνα. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, αν και όλοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, οι συνθήκες δεν κρίνονται επικίνδυνες για εκδήλωση φωτιάς. Το θετικό είναι πως τις ημέρες αυτές δεν επικρατούν άνεμοι.

Για κάθε ενδεχόμενο και για άμεση αντιμετώπιση τυχόν φωτιάς, αυτήν την εβδομάδα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το