Photo Gallery, Τοπικά

Καλύπτονται τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη

Σχολείο

Οκτώ αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής προσλήφθηκαν χθες στο Νομό Μαγνησίας οι  οποίοι αμέσως τοποθετήθηκαν σε σχολεία για να διδάξουν στο θεσμό της Παράλληλης Στήριξης διευκολύνοντας την εκπαίδευση μαθητών με διάφορες μαθησιακές δυσκολίες.

Επειδή εκτιμάται ότι αυτές ήταν και οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών για το συγκεκριμένο θεσμό, επιχειρήθηκε, ώστε ένας αναπληρωτής να διδάσκει σε δύο διαφορετικά σχολεία εξυπηρετώντας έτσι δύο παιδιά που έχουν διάφορα μαθησιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συνολικά φέτος υποβλήθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας 50 αιτήσεις από γονείς που ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν και δεύτερο δάσκαλο στην αίθουσα διδασκαλίας στο πλαίσιο της Παράλληλης Στήριξης. Από τις 50 αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 43. Από τα 43 παιδιά, χωρίς δάσκαλο Ειδικής Αγωγής για να βρίσκεται μαζί τους μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, έχουν απομείνει τα έξι.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου υπογράμμισε πως διορίστηκαν ως αναπληρωτές οκτώ εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής εκ των οποίων τέσσερις προορίζονται για την Α’ Περιοχή και θα εξυπηρετήσουν οκτώ μαθητές, δηλαδή δύο ημέρες σε ένα σχολείο και τις υπόλοιπες τρεις ημέρες σε ένα άλλο σχολείο. Επίσης ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός προορίζεται για τη Β’ Περιοχή, όπου επίσης θα εξυπηρετήσει δύο παιδιά, ένας εκπαιδευτικός για τη Γ’ Περιοχή και ένας εκπαιδευτικός για τη Δ’ Περιοχή. Συνολικά θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε δεκατρία παιδιά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες που όλοι ζούμε και τις ανάγκες που υπάρχουν, νομίζω πως πρέπει να είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι με τον αριθμό παιδιών των οποίων οι ανάγκες έχουν καλυφθεί».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι «στις περιπτώσεις παιδιών για τα οποία υπάρχει εισήγηση για Παράλληλη Στήριξη, αλλά συγχρόνως λειτουργεί και Τμήμα Ένταξης, εκεί οι ανάγκες καλύπτονται από το Τμήμα Ένταξης. Μάλιστα ο νόμος προβλέπει πως κατά προτεραιότητα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν Τμήμα Ένταξης. Γι’ αυτό και το ενδιαφέρον μας εστιάζεται και στα χωριά».

Μέχρι στιγμής στο Νομό Μαγνησίας έχουν διοριστεί 26 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την Παράλληλη Στήριξη και εξυπηρετούν 43 παιδιά.

Η μοριοδότηση για μεταθέσεις

Στο μεταξύ χθες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο πίνακας με τα μόρια των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αίτηση για μετάθεση από Νομό σε Νομό, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και ο πίνακας μορίων με τις αιτήσεις για τη βελτίωση θέσης εντός Νομού. Ακολουθεί περίοδος ενστάσεων και μετά τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στο υπουργείο Παιδείας. Φέτος οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν πάρα πολλές. Ειδικότερα για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή υποβλήθηκαν 96 αιτήσεις, ενώ για βελτίωση θέσης εντός Νομού οι αιτήσεις άγγιξαν τις 350.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το