Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Καλάθι αγάπης για τους άπορους

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου ξεκίνησαν εδώ και μέρες πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαφόρων αντικειμένων, προκειμένου να τα διαθέσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη Μητρόπολη

Συγκεντρώνουν ρούχα, τρόφιμα, παπούτσια, παιχνίδια και άλλα είδη, για να στηρίξουν φιλανθρωπικά ιδρύματα και άπορες οικογένειες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζουν. Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου ξεκίνησαν εδώ και μέρες πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαφόρων αντικειμένων, προκειμένου να τα διαθέσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τη Μητρόπολη. Παρόμοιες πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται σε άλλα σχολεία.

Οι κούτες και οι μεγάλες σακούλες έχουν τοποθετηθεί ήδη εντός του διδακτηρίου με αναρτημένο ένα κείμενο που αναφέρει τα εξής: «Να δώσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και ας τους χαρίσουμε για φέτος τα Χριστούγεννα ένα μεγάλο χαμόγελο».

Αυτό ακριβώς πράττουν εδώ και μέρες οι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, προσπαθώντας να μοιράσουν χαμόγελα σε συνομήλικούς τους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω της κρίσης.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν αρκετά είδη, κυρίως σε ρούχα, αλλά και τρόφιμα.

Οι μαθητές ενός Τμήματος της Γ’ Τάξης ανέλαβαν την όλη πρωτοβουλία που έχει βρει τη θερμή ανταπόκριση των υπόλοιπων παιδιών. Ήδη, πολλές σακούλες έχουν γεμίσει πλέον με ρούχα, αλλά και παπούτσια, ενώ σε δεκαπέντε περίπου ημέρες θα μοιραστούν στην Ενορία της Ανάληψης, προκειμένου από εκεί να φτάσουν στα σπίτια των απόρων. Επίσης, κάποια είδη θα διατεθούν στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Η μαθήτρια Δέσποινα Τασούλα αναφέρθηκε στην αφορμή της όλης προσπάθειας λέγοντας πως «επειδή βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και όλοι χρειάζονται βοήθεια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το καλάθι αγάπης. Μάλιστα, υπάρχει ανταπόκριση, αφού ήδη μαζέψαμε τέσσερις σακούλες με ρούχα και κουτιά με τρόφιμα. Σύνθημά μας είναι να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδιά που έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του ο μαθητής Χρήστος Τρίγγας τόνισε πως «οι επιπτώσεις της κρίσης και της φτώχειας φαίνονται σε αρκετά παιδιά. Και είναι συγκινητικό που ακόμη και παιδιά από οικογένειες οι οποίες δεν βρίσκονται σε οικονομική άνεση, προσέφεραν πράγματα, γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν και χειρότερα».

Η μαθήτρια Γιώτα Τζιοβάρα αναφέρθηκε στην οργανωτική διαδικασία της όλης προσπάθειας λέγοντας ότι «βάψαμε τα κουτιά σε κόκκινο χρώμα, αφού συνάδει με το πνεύμα των ημερών, ενώ τα ξεχωρίσαμε ανάλογα με τις περιπτώσεις απόρων που θα βοηθήσουμε. Κυρίως οι μαθητές μάς φέρνουν ρούχα και παπούτσια».

Παίρνοντας το λόγο ο μαθητής Κώστας Χατζηνικολάου είπε ότι «αρκετοί έφηβοι έχουν ρούχα και παπούτσια στα σπίτια τους που δεν τα χρησιμοποιούν πλέον και αντί να τα πετάξουν, καλό είναι να τα διαθέσουν στα ιδρύματα και τις ενορίες. Παράλληλα, λόγω της κρίσης, ενισχύεται το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο μαθητής Αργύρης Χαραλάμπου τόνισε πως «οι σημερινοί έφηβοι βιώνουν ιδιαίτερα τις επιπτώσεις της κρίσης, όπως στο φαγητό, ακόμη και στην ανάγκη για ψυχαγωγία, όπου το χαρτζιλίκι έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό».

Η Ειρήνη Σταύρου μάς τόνισε ότι θα προσφέρει τρόφιμα, αφού υπάρχουν μεγάλες ανάγκες από τους άπορους. «Με αυτή την κίνηση που κάνουμε, επιχειρούμε να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες» είπε.

Οι υπόλοιποι μαθητές του Τμήματος, που ανέλαβαν το καλάθι της αγάπης είναι οι εξής: Έντρι Σινομέμα, Χαράλαμπος Σιώρος, Νίκος Σαρσώνης, Ιωάννα Σεϊτάνη, Κώστας Στάμος, Γιάννης Σταματόπουλος, Χριστίνα Σταυρή, Αλέξανδρος Στεφανάι, Ζήνα Στοφοριάδη, Ερωτόκριτος Ταβλαρίδης, Κώστας Τσίντζος, Ελπινίκη Τσουρίκα, Νικήτας Τσίρης, Άλντο Χότζα, Ολυμπία Χίου, Παναγιώτης Ψύχαλος, Ιωάννα Ψύχα, Αποστόλης Τριανταφύλλου, Δημήτρης Χρυσόπουλος.

Στην ΕΛΕΠΑΠ

Παράλληλα, από το 1ο Γυμνάσιο συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό των 200 ευρώ για να δοθεί στην ΕΛΕΠΑΠ, ενώ μαθητές της Γ’ Τάξης θα παίξουν μουσική και θα ερμηνεύσουν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα παιδιά με κινητικές αναπηρίες. Οι μαθήτριες Εύα Ντόντου, Τόνια Ντάνη, Κρυσταλλία Ρομφαία και Ειρήνη Σαλαμούρα είναι μεταξύ των εκπροσώπων των μαθητών της Γ’ Τάξης που θα επισκεφθούν την ΕΛΕΠΑΠ. Οι ίδιες τόνισαν πως «θα πάμε στην ΕΛΕΠΑΠ και θα τραγουδήσουμε, ενώ συγκεντρώσαμε χρήματα για να δοθούν εκεί και να γίνουν παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες. Το θετικό είναι πως παρά την κρίση οι μαθητές προσέφεραν από το χαρτζιλίκι τους κάποια χρήματα. Μάλιστα, οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν και μετά τα Χριστούγεννα».

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης τόνισε πως «ήταν μια ιδέα των μαθητών να συγκεντρωθούν τα είδη αυτά. Ο Σύλλογος Διδασκόντων στηρίζει και ενθαρρύνει αυτές της δραστηριότητες που είναι σε κάθε περίπτωση αξιέπαινες».

Στο 1ο Λύκειο Βόλου

Στο 1ο Λύκειο Βόλου οι μαθητές επίσης συγκεντρώνουν ρούχα αλλά και γάλατα. Η προσπάθεια ξεκίνησε από ένα Τμήμα της Β’ Τάξης. Ο μαθητής Στάθης Γαρυφάλλου ανέφερε πως «προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Μαζεύουμε ρούχα για να διατεθούν στη Μητρόπολη και ευχαριστούμε τους συμμαθητές μας που ήδη προσφέρουν».

Ο φιλόλογος κ. Γιώργος Βουλγαρίδης, που έχει ενθαρρύνει το εγχείρημα των μαθητών, σημείωσε ότι «ο Σύλλογος Διδασκόντων ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία των μαθητών δίνοντας ρούχα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα είδη».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το