Photo Gallery, Τοπικά

Κακοτεχνίες στο φράγμα Παναγιώτικο

 

Εντόπισε ο Δήμος Ν. Πηλίου, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού και χλωρίωσης

Κακοτεχνίες σε υποδομές του φράγματος Παναγιώτικο εντόπισαν χθες κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού της κεντρικής δεξαμενής και χλωρίωσης του νερού, για καθαρά προληπτικούς λόγους, συνεργεία του Τομέα Ύδρευσης της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, με την εκτέλεσή τους να κρίνεται απαραίτητη από το Δήμο, λόγω της μείωσης της στάθμης του ταμιευτήρα, εξαιτίας διαρροών που αποδίδονται από τη Δημοτική Αρχή σε ρήγμα που προκλήθηκε στο φράγμα.

Οι εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του νερού στο φράγμα Παναγιώτικο εκτελέστηκαν από τρία συνολικά συνεργεία του Τομέα Ύδρευσης της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, αποτελούμενα από δέκα υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών εντοπίστηκαν από τα συνεργεία  κακοτεχνίες, που χρονολογούνται από την κατασκευή του φράγματος Παναγιώτικο.

Όπως διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων, στην κεντρική δεξαμενή του φράγματος, χωρητικότητας 280 κυβικών μέτρων νερού, δεν είχε τοποθετηθεί βάνα καθαρισμού του πυθμένα, με συνέπεια να καταστεί αναγκαία η χρήση ειδικού μηχανήματος για την άντληση του νερού, προκειμένου να καθαριστεί η δεξαμενή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού της κεντρικής δεξαμενής ακολούθησε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, η χλωρίωση του νερού, μετά και τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα καταναλωτών που δέχτηκε η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σχετικά με την ποιότητα και τη γεύση του πόσιμου νερού.

Πρέπει να σημειωθεί, όπως έγινε γνωστό από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, ότι κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού της κεντρικής δεξαμενής και χλωρίωσης του νερού δεν διακόπηκε η παροχή προς τα χωριά και τους οικισμούς του παραλιακού μετώπου, από την πλευρά του Παγασητικού Κόλπου, που υδροδοτούνται από το φράγμα.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, η εκτέλεση των εργασιών κρίθηκε απαραίτητη, καθώς στην υποδομή του φράγματος σημειώθηκε ρήγμα, με συνέπεια να παρατηρείται διαρροή, με απώλεια σε καθημερινή βάση ποσότητας 3.800 κυβικών μέτρων νερού.

Λόγω της υποχώρησης της στάθμης του ταμιευτήρα, η άντληση νερού για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των χωριών και των οικισμών του παραλιακού μετώπου γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από το χαμηλότερο τρίτο επίπεδο του φράγματος, με συνέπεια η ποιότητα του πόσιμου νερού να υποβαθμιστεί και η γεύση του, σύμφωνα πάντα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, να μην είναι ευχάριστη.

Στο Δήμο αναμένουν πλέον την ανάληψη των απαιτούμενων από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το φράγμα, πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση του προβλήματος και την επιδιόρθωση των κακοτεχνιών που εντοπίστηκαν.

«Οι εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του νερού για καθαρά προληπτικούς λόγους στο φράγμα Παναγιώτικο», επισημαίνει ο υπεύθυνος του Τομέα Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής, «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ωστόσο, εντοπίσαμε κακοτεχνίες, οι οποίες χρονολογούνται από την κατασκευή του φράγματος. Στην κεντρική δεξαμενή δεν είχε τοποθετηθεί βάνα καθαρισμού του πυθμένα, με συνέπεια να μην μπορούμε να την καθαρίσουμε και αναγκαστικά χρησιμοποιήσαμε ειδικό μηχάνημα για την άντληση του νερού. Δεν είναι δυνατό να μην έχει τοποθετηθεί βάνα καθαρισμού του πυθμένα, που διαθέτουν όλες οι υδρευτικές δεξαμενές. Εμείς ως Δημοτική Αρχή υλοποιήσαμε τις απαιτούμενες εργασίες και περιμένουμε πλέον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επιδιόρθωση του ρήγματος και των κακοτεχνιών» καταλήγει ο κ. Λεγαντής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Μισά και κούλοβα λέμε στο χωριό μου.Εμείς οι Έλληνες καταστρέψαμε την χώρα μας ψηφίζοντας ακατάλληλους ανθρώπους για να δούμε καλό αλλά πιό καλό!!Στο συγγεκριμένο φράγμα στηρίζεται ολόκληρο το Νότιο Πήλιο είναι ντροπή ακόμη δέν μας έφερε νερό να υποφέρει από μια τόσο σοβαρή ζημιά,πού μπορεί να έχει και απρόβλεπτες συνέπειες σας παρακαλώ κανετε με να μήν φοβάμαι.

Μοιραστείτε το