Photo Gallery, Τοπικά

Και φθηνό μέλι μετά τις πατάτες και το ρύζι

Νέες παραγγελίες προϊόντων από καταναλωτές

Νέες παραγγελίες ρυζιού και πατατών γίνονται από χθες στο Βόλο μέσω της εθελοντικής ομάδας «ΑΝΩΣΗ» και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου, ενώ πλέον θα διατίθεται και μέλι. Στο μεταξύ εννιά τόνοι πατατών Νευροκοπίου που είχαν παραγγελθεί, δεν έφτασαν ποτέ, με αποτέλεσμα 100 και πλέον συμπολίτες να μην μπορέσουν να τις προμηθευτούν.

Επιτυχές κρίνεται από τους αρμόδιους το πρώτο εγχείρημα της διάθεσης φθηνών προϊόντων στο Βόλο, χωρίς δηλαδή την εμπλοκή μεσαζόντων.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο πλημμύρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο από καταναλωτές, που μετέβησαν εκεί, για να προμηθευτούν τις φθηνές πατάτες από το Νευροκόπι, αλλά και τη Φλώρινα τελικά.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Ειδικότερα από το Σωματείο Εργαζομένων είχαν παραγγελθεί 110 τόνοι, αλλά τελικά στο Βόλο έφτασαν 101 τόνοι. Αποτέλεσμα ήταν οι καταναλωτές, που βάσει της αλφαβητικής σειράς θα έπρεπε να τις προμηθευτούν προχθές το μεσημέρι, να μεταβούν στο Στάδιο, αλλά να γυρίσουν στα σπίτια τους χωρίς τις πατάτες.

Τι έγινε όμως; Από τους αρμόδιους επισημάνθηκε ότι οι παραγωγοί δεν μπόρεσαν να φέρουν και τους υπόλοιπους εννιά τόνους, αφού προέκυψε ένα πρόβλημα με το συσκευαστήριο.

Από τους αρμοδίους τονίστηκε ότι θα τις προμηθευτούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και πάλι οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

Στο ερώτημα πώς προέκυψαν και οι πατάτες Φλωρίνης, που ήταν τελικά οι μισές ποσότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κάποιοι παραγωγοί από το Νευροκόπι ζήτησαν η τιμή του κιλού να δοθεί στα 0,30 και όχι στα 0,25 λεπτά, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Το τοπικό σωματείο εργαζομένων απέρριψε το αίτημα και επικοινώνησε πολύ γρήγορα με παραγωγούς από τη Φλώρινα, που διέθεσαν τις πατάτες τους στα 0,25 λεπτά.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως από χθες γίνονται νέες παραγγελίες, ενώ στην ιστοσελίδα της ΑΝΩΣΗΣ γίνεται αναφορά μόνο στις πατάτες Φλωρίνης, με τιμή 0,25 λεπτά το κιλό, που σημαίνει ότι οι συζητήσεις με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι για την τιμή δεν έχουν ακόμη κλείσει.

Πιο αναλυτικά, από χθες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν παραγγελία πρώτον μέσω της ιστοσελίδας www.anvsi.gr είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2421020483, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν ρύζι από τις Σέρρες. Το νέο προϊόν είναι το μέλι.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου κ. Φούλη Τσιώμου, κλείστηκε συμφωνία με παραγωγό μελιού από την Καρδίτσα, ο οποίος μπορεί να προμηθεύει τους πολίτες με 300 κιλά μέλι. Το ένα κιλό κοστολογείται στα έξι ευρώ, όταν στο εμπόριο πωλείται στα 10-12 ευρώ.

Σχετικά με τα όσπρια η κ. Τσιώμου σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια για να υπάρξουν συμφωνίες, αλλά το ζήτημα είναι πως οι ποσότητες εξαντλούνται.

Επίσης μέχρι τις 25 Μαρτίου θα έχει οριστικοποιηθεί το θέμα του λαδιού και αν δηλαδή θα διατίθεται στους πολίτες χωρίς τους μεσάζοντες. Ήδη η ΑΝΩΣΗ βρίσκεται σε επικοινωνία με παραγωγούς ελαιόλαδου.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το