Πολιτισμός

Και το Όσκαρ καλύτερης ατάκας πάει στην… Όντρεϊ Χέμπορν

Όντρεϊ

Και το Όσκαρ για την καλύτερη ατάκα πάει στην… Όντρεϊ Χέμπορν για μία φράση της στην ταινία του 1963, Charade. «Δεν θα σε δαγκώσω τώρα… εκτός αν το απαιτήσεις» είπε η Χέμπορν στον Κάρι Γκραντ και 50 χρόνια αργότερα φαίνεται ότι η ατάκα της εξακολουθεί να αρέσει στις γυναίκες.

Αυτό, τουλάχιστον, προέκυψε από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα γνωριμιών με έδρα τη Βρετανία, Badoo.com, η οποία δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, λίγες μέρες πριν από την τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.

Οι άνδρες, πάλι, έχουν άλλη άποψη. Προτιμούν την ατάκα της Μπέτι Ντέιβις από την ταινία του 1932, The Cabin in the Cotton: «Θα ‘θελα πολύ να σε φιλήσω, αλλά μόλις λούστηκα».

Οι άνδρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, προτίμησαν τις χιουμοριστικές ατάκες από εκείνες που αφήνουν υπονοούμενα.

Μπορεί να μην υπάρχει τέτοια κατηγορία Όσκαρ, αλλά για τις ανάγκες της δημοσκόπησης το Badoo ζήτησε από τις γυναίκες πελάτισσές του -από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία- να διαλέξουν ανάμεσα σε δέκα ατάκες που ειπώθηκαν ως φλερτ και για να σπάσει ο πάγος σε κάποια ταινία.

Δύο από τις ατάκες που προτίμησαν οι γυναίκες ήταν: Η διάσημη της Λορίν Μπακόλ προς τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στην ταινία του 1944 To Have and Have Not: «Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Α, ίσως απλά σφύριξε. Ξέρεις να σφυρίζεις, έτσι δεν είναι Στιβ; Απλά ενώνεις τα χείλη σου και φυσάς».

Ιδιαιτέρως αγαπητή αποδείχθηκε και η ατάκα της Καθλίν Τέρνερ προς τον Μπομπ Χόσκινς στην ταινία Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ: «Δεν ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα με τη δική μου εμφάνιση».

Οι άνδρες ξεχώρισαν την ατάκα της Σίρλεϊ Μακλέιν στην ταινία Σχέσεις Στοργής: «Μη με λατρεύεις μέχρι να κερδίσω το δικαίωμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το