Τοπικά

Και νέες διαμάχες ξέσπασαν για Δ. Αλεξόπουλο

Νέα αντιπαράθεση χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μαγνησίας ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Δημ. Αλεξόπουλο και τον περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό καταγράφηκε με αφορμή την επερώτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Απόστολου Παπατόλια. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Θεσσαλών Δύναμη έθεσε πολιτικό και ηθικό ζήτημα χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον κ. Αλεξόπουλο με αποτέλεσμα να «ανοίξει» μία ακόμη συζήτηση γύρω από το ζήτημα παραμονής του κ. Αλεξόπουλου σε μία θέση χωρίς αρμοδιότητες.

Η επερώτηση κατατέθηκε και με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της ομάδας πλειοψηφίας να ζητήσει την παραίτηση του κ. Αλεξόπουλου, ώστε να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Περιφέρειας.

Ο κ. Αλεξόπουλος μπήκε στο «στόχαστρο», ωστόσο δεν πτοήθηκε, υπεραμύνθηκε της θέσης του και της απόφασής του να παραμείνει σε μία εκλεγμένη θέση, κατηγορώντας μάλιστα τον περιφερειάρχη για «υπόγειες διαδρομές» για να τον διώξει. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, τον κατηγόρησε μάλιστα ότι «τα βρήκε με το δήμαρχο Βόλου» για «να τον εξοντώσουν»…

Ο επικεφαλής της Θεσσαλών Δύναμη Απ. Παπατόλιας εξήγησε ότι πρόθεση της επερώτησης δεν ήταν να εισέλθει η παράταξη στα εσωτερικά της πλειοψηφίας, ούτε να δυναμιτίσει τη διαμάχη που υφίσταται. Ωστόσο, όπως τόνισε, τίθενται μείζον πολιτικό ζήτημα και ηθική πρόκληση, όπως είπε, από την αργομισθία. Κάλεσε τον περιφερειάρχη, εφόσον ο Αλεξόπουλος δεν αποδέχεται την παραίτηση, να αποδώσει πλήρως τις νομοθετημένες αρμοδιότητες στον αιρετό αντιπεριφερειάρχη για να ασκήσει τα καθήκοντά του και να εργαστεί για το καλό του τόπου.

Πρόσθεσε πως εξαιτίας της «σύγκρουσης» περιφερειάρχη – αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο τελευταίος κατά του Δήμου Βόλου ζητώντας αποζημίωση για γεώτρηση ιδιοκτησίας του, δημιουργείται κενό στην άσκηση καθηκόντων της Περιφέρειας στη Μαγνησία, καθώς ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας έχει επιφορτιστεί και με εκείνες του Δημ. Αλεξόπουλου.

Ο Δημ. Αλεξόπουλος επανέλαβε τα όσα ουσιαστικά έχει πει έως τώρα. Ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει τη θέση του. Ανέφερε μάλιστα στην τοποθέτησή του ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για αφαίρεση αρμοδιοτήτων. Εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για όσα έχουν συμβεί και με καταγγελτικό λόγο αναφέρθηκε σε «συνωμοσία Σκοτινιώτη-Αγοραστού», αφήνοντάς τον στο περιθώριο, κατακρεουργώντας τις αρμοδιότητές του. Τόνισε ότι θέλει να δουλέψει για τον τόπο του, αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα κανείς υπάλληλος δεν λογοδοτεί στον ίδιο, ακόμη και για τις αρμοδιότητες που του έχουν απομείνει από τον «Καλλικράτη». Χαρακτήρισε παράνομες όσες αποφάσεις έχει λάβει ο περιφερειάρχης για εκείνον.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Αλεξόπουλο άτομο χωρίς ηθική, αναφερόμενος στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το νερό σε βάρος του Δήμου Βόλου.

«Δεν δικαιούστε να μιλάτε. Αν μπορούσα θα σας είχα αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες» του είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στη διάρκεια της απάντησής του μίλησε για παρέμβαση Εισαγγελέα σχετικά με το θέμα Αλεξόπουλου σχετικά με τις αποφάσεις που είχε λάβει στην εκπνοή της θητείας του στο Δήμο Αρτέμιδας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Θεσσαλία της Οικολογίας και της Αλληλεγγύης κ. Κώστας Πουλάκης παρενέβη καταλογίζοντας ευθύνες για το θεσμικό αδιέξοδο τόσο στον κ. Αγοραστό και την παράταξη της πλειοψηφίας, όσο και στον κ. Παπατόλια, αφού και οι δύο, ως εκλεκτοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) -όπως είπε- μετέχουν στην Ένωση Περιφερειών, δεν έχουν αναλάβει την ελάχιστη πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου.

Μάλιστα, απαντώντας στην πρόταση του κ. Παπατόλια να εκδοθεί ψήφισμα που θα καλεί τον κ. Αλεξόπουλο είτε να παραιτηθεί είτε «να εργαστεί για το καλό του τόπου», ο κ. Πουλάκης σημείωσε: «Σαφώς και θεωρούμε από κάθε άποψη καταδικαστέα την περίπτωση Αλεξόπουλου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε την πρόταση της παράταξης Θεσσαλών Δύναμη να εργαστεί ένας άνθρωπος που έχει επιδείξει τέτοια ανάλγητη ηθικά συμπεριφορά μέχρι σήμερα «να δουλέψει για το καλό του τόπου». Κατά τη γνώμη μας, πρέπει να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο να καλεί τον κ. Αλεξόπουλο να παραιτηθεί και να δεσμεύει τους κ.κ. Αγοραστό και Παπατόλια, ως μελών της Ε.Ε. της ΕΝ.ΠΕ., να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση του εν λόγω κενού του «Καλλικράτη» από το υπουργείο Εσωτερικών» κατέληξε.

Η συζήτηση τελικά κατέληξε με την παραμονή του Αλεξόπουλου στις αρμοδιότητές του, αφού τις παραχωρεί ο Νόμος.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το