Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

Καινούργια αρχή για τον Ολυμπιακό

 

Η Football League ενέταξε την ομάδα του Βόλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής

Μετά από 13 μήνες, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε απίστευτη περιπέτεια και δεν αγωνίστηκε πέρυσι σε κανένα πρωτάθλημα, ήρθε χθες η απόφαση της ΕΠΟ (αρχικά) και της Ένωσης Football League (στη συνέχεια) για να δικαιώσει και να αποκαταστήσει, εν μέρει, την αδικία που υπέστη η βολιώτικη ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η διοίκηση του κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη δικαιώθηκε για τον αγώνα που έκανε και για το ρίσκο που πήρε να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ομάδας χωρίς να περιμένει την απόφαση. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού χαμογέλασαν μετά από πολύ καιρό και δηλώνουν πως θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την ομάδα στην προσπάθειά της να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απόφαση «μνημείο» της ΕΠΟ

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς κρινόταν το μέλλον της ομάδας. Το πρωί συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΠΟ, με τον απερχόμενο πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο να φέρνει το θέμα στο συμβούλιο και με μία ομόφωνη απόφαση «μνημείο» η ΕΠΟ παραδέχθηκε την καταπάτηση από την ίδια του αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην περίπτωση των τριών ομάδων (Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή). Στην απόφαση τονίζεται πως στις εν λόγω ομάδες επιβλήθηκαν ποινές μετά από κρατική παρέμβαση (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και ενώ ήδη είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα.

Ζητούσε, δε, η ΕΠΟ από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής να αποκαταστήσει την ποδοσφαιρική νομιμότητα και να τοποθετήσει τις ομάδες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της περιόδου 2012-13. Κάλεσε, επίσης, τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Ομόφωνα και αφού έλαβε υπόψιν:
Α. Τις σαφείς προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών και σε θέματα πειθαρχικών ποινών, οι οποίες πρέπει πάντα να επιβάλλονται αποκλειστικά από διορισμένα ποδοσφαιρικά όργανα και να ανταποκρίνονται στις διατάξεις των ισχυόντων Κανονισμών, και
Β. Τη δεδομένη ανατροπή των ως άνω προβλέψεων του καταστατικού και των κανονισμών στις περιπτώσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, στις οποίες επιβλήθηκαν, μετά από κρατική παρέμβαση, ποινές μη συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες από εξωποδοσφαιρικό–κρατικό όργανο (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και ενώ ήδη είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα:
Ζητά από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League & Football League-2) και για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας και την επιβεβαίωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των διορισμένων ποδοσφαιρικών οργάνων στην επιβολή πειθαρχικών ποινών απέναντι στην ακραία κρατική παρέμβαση, όπως αυτή εκδηλώθηκε, στις υποθέσεις των ως άνω ΠΑΕ, να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012/2013, και
Καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες».

Είπε «ναι» και η Ένωση Football League

 

Στη συνέχεια η απόφαση της ΕΠΟ διαβιβάστηκε στην Ένωση Football League, η οποία συνεδρίασε χθες το μεσημέρι και έπειτα από έντονους διαλόγους και πολλές αντιδράσεις από μερικές ομάδες (Παναχαϊκή, Νίκη Βόλου, Λάρισα και Απόλλων Σμύρνης), η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει Εθνικής κατηγορίας, αποφάσισε με ψήφους 14-4 να δεχθεί την απόφαση της Ομοσπονδίας και ενέταξε τις τρεις ομάδες στο πρωτάθλημά της.

Οι ομάδες της Football League ζητούν, ωστόσο, να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα και το βασικό αφορά την κάλυψη των εξόδων των ομάδων των κατηγοριών από την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος και την καθυστέρηση ολοκλήρωσής του (21 ομάδες), αλλά και την άνοδο 4 ομάδων στη Σούπερ Λιγκ της νέας περιόδου και τον υποβιβασμό δύο.

Την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της Football League με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Επίσης, όπως αποφάσισε η Σούπερ Λιγκ θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή το Δ.Σ. του συνεταιρισμού με βασικό θέμα συζήτησης «ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων».

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, στην οποία θα συμμετάσχουν 21 ομάδες, ορίστηκε για την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Football League έχει ως εξής: 
«Σε εκτέλεση της από 12/09/2012 απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την προκήρυξη πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/09/2012. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Το Δ.Σ. καταδικάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, θεωρώντας την απαράδεκτη, ιδίως ως προς τη μομφή που απέδωσε στον Πρόεδρο της Football League κ. Σ. Καλογιάννη, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο ως πρόεδρο της Football League αλλά και ως άνθρωπο».

Οι τρεις ομάδες (Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής) προετοιμάζονται, πλέον, για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ αναμένεται να τους δοθεί παράταση μεταγραφών από την ΕΠΟ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το