Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Καθυστερεί η ΔΕΗ την καταβολή τελών σε Δήμους της Μαγνησίας

Προβλήματα στη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Ζαγοράς και Σκοπέλου εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των ανταποδοτικών τελών από τη ΔΕΗ

Αδυναμία καταβολής των ανταποδοτικών τελών που αντιστοιχούν στον τρέχοντα, αλλά και στους δύο προηγούμενους μήνες δηλώνει λόγω έλλειψης των απαιτούμενων πόρων στην παρούσα τουλάχιστον φάση η ΔΕΗ προς τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Σκοπέλου, όπως προκύπτει από τις δύο Δημοτικές Αρχές. Συνέπειες είναι να καθίσταται από δύσκολη έως και αδύνατη η πρόσληψη του αναγκαίου εποχικού προσωπικού και των ναυαγοσωστών στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για την καταβολή της μισθοδοσίας τους, ενώ ο Δήμος Σκοπέλου δηλώνει αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων του Μαΐου σε κάποιους από τους υπαλλήλους του.

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, λόγω και της χαρακτηριστικής, σύμφωνα με το Δήμο πάντα, καθυστέρησης, η οποία παρατηρείται από την πλευρά της ΔΕΗ στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών, που εισπράττονται από τους δημότες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, η ΔΕΗ δεν έχει ακόμη καταβάλλει στο Δήμο τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία αντιστοιχούν στον περασμένο Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω καθυστέρηση στα αντίστοιχα του τρέχοντος Μαΐου.

Βάσει των όσων γίνονται γνωστά τόσο από τη διοίκηση του Δήμου, όσο και από την αρμόδια Υπηρεσία του, σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τη ΔΕΗ προκύπτει ότι η Επιχείρηση θα καταβάλει άμεσα στο Δήμο το ποσό που αντιστοιχεί στα ανταποδοτικά τέλη του περασμένου Μαρτίου, ωστόσο δεν έχει, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, τη δυνατότητα να διαθέσει στη Δημοτική Αρχή τα αντίστοιχα για τον Απρίλιο, λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.

Εξασφαλίζεται, ωστόσο, η δέσμευση ότι τα χρήματα θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό, καθώς ήδη γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να εξευρεθούν οι πόροι και να αποδοθούν στο Δήμο, στις τάξεις του οποίου η ανησυχία και ο προβληματισμός είναι πλέον έντονοι λόγω της αβεβαιότητας, η οποία κυριαρχεί.

Συνέπεια είναι να καθίσταται αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη και η οφειλή συνολικού ποσού ύψους 7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, την οποία «κληρονόμησε» από τους πρώην Δήμους Ζαγοράς και Μουρεσίου κυρίως.

Παράλληλα, λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών από τη ΔΕΗ, καθίσταται από δύσκολη έως και αδύνατη η πρόσληψη εποχικού προσωπικού συνολικού αριθμού 18 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών για την κάλυψη αυξημένων αναγκών που προκύπτουν την τουριστική περίοδο στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου κυρίως, καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι για την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Επιπλέον, προβλήματα για τον ίδιο λόγο προκύπτουν και στην πρόσληψη οκτώ ναυαγοσωστών, καθώς παραμένει αβέβαιο προς το παρόν τουλάχιστον αν ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία τους.

«Η ΔΕΗ οφείλει στο Δήμο» επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «τα ανταποδοτικά τέλη δύο μηνών και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τελικά με τα αντίστοιχα του τρέχοντος Μαΐου που εκπνέει αύριο. Σε επικοινωνία που είχαμε με τη ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι άμεσα πρόκειται να καταβάλει στο Δήμο τα ανταποδοτικά που αντιστοιχούν στον περασμένο Μάρτιο, ενώ για τον Απρίλιο δηλώνει αδυναμία πληρωμής, στην παρούσα τουλάχιστον φάση. Εμείς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα, καθώς πρέπει να προσλάβουμε εποχικό προσωπικό και ναυγοσώστες και δεν έχουμε χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας τους, ενώ και τα λοιπά έξοδα «τρέχουν». Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» τονίζει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

 

Στη Σκόπελο

«Υπερβολική» χαρακτηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου η καθυστέρηση, η οποία παρατηρείται από την πλευρά της ΔΕΗ στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών που αντιστοιχούν στον περασμένο Απρίλιο, ενώ εκφράζεται ανησυχία για τα αντίστοιχα του τρέχοντος Μαΐου, ο οποίος εκπνέει αύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, πρέπει να καταβληθεί άμεσα από τη ΔΕΗ το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ περίπου από τα ανταποδοτικά τέλη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή της μισθοδοσίας του τρέχοντος Μαΐου στο σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου.

Σε διαφορετική περίπτωση, κάποιοι από τους υπαλλήλους κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου» δηλώνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής «επικοινώνησε με τη ΔΕΗ, η οποία δηλώνει αδυναμία καταβολής των ανταποδοτικών τελών που αντιστοιχούν στον περασμένο Απρίλιο λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. Η καθυστέρηση είναι υπερβολική και χαρακτηριστική. Εμείς από την πλευρά μας δεν διαθέτουμε χρηματικό υπόλοιπο στο Ταμείο και πρέπει να πληρώσουμε το μηνιάτικο στο προσωπικό. Αν το κάνουμε χωρίς να έχουμε πληρωθεί από τη ΔΕΗ, θα είμαστε μείον 10.000 ευρώ. Το προσωπικό θα μείνει απλήρωτο για το Μάιο, όχι στο σύνολό του, αλλά κάποιοι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν. Δεν το συζητάμε για προμηθευτές και τρίτους. Τα πάντα είναι σε πλήρη ακινησία, δεν κινείται απολύτως τίποτα» καταλήγει ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Τοξότης-Ρήγας Φεραίος 1-3

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε νικηφόρα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, επικρατώντας 1-3 του Τοξότη και…

19 Οκτωβρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα κάτωθι αποτελέσματα: Β’…

19 Οκτωβρίου 2024

Ο Σαρακηνός σάρωσε με 5-1 τον ΓΣΑ, νίκες για Αστέρα, Πύρασο, Ακρόπολη

Το σκορ της ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ σημείωσε ο Σαρακηνός (φωτό) που επιβλήθηκε με 5-1…

19 Οκτωβρίου 2024

Χάρης Δούκας: Παντρεύτηκε με τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα – Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών»

Τον χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου χόρεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο γάμος έγινε…

19 Οκτωβρίου 2024

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου – Τα σπασμένα τζάμια και οι καταστροφές

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι…

19 Οκτωβρίου 2024

Παρέμεινε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας 1-3 τον Τοξότη

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ παραμένει ο Ρήγας Φεραίος μετά την εκτός έδρας νίκη…

19 Οκτωβρίου 2024