Κατηγορίες: Οικονομία

Καθηγητές για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων


1.700 καθηγητές θα προσλάβει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτικό προσωπικό για τις 208 θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν τα 6 προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα 26 μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης. Ο αριθμός των 1.700 καθηγητών που θα απασχοληθούν από το φθινόπωρο του 2011 ενδέχεται να τροποποιηθεί στο πλαίσιο της σχετικής τελικής έγκρισης που θα δοθεί το επόμενο διάστημα από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

Υποψήφιοι για τις θέσεις μελών Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) μπορούν να είναι είτε μέλη ΔΕΠ άλλων ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, είτε διδάκτορες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσλάβει κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης για τα γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, για τα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθως η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Τα μέλη ΣΕΠ προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους, για την κάλυψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αναγκών. Οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να έχουν επιστημονικό έργο (ερευνητικό, συγγραφικό, διδακτικό, επαγγελματικό) στο γνωστικό αντικείμενο των θεματικών ενοτήτων για τις οποίες θα υποβάλουν υποψηφιότητα.

Αρμόδιο όργανο για την επιλογή των μελών ΣΕΠ ανά θεματική ενότητα είναι τριμελής επιτροπής, η οποία ορίζεται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ως πρόεδρος, με μέλη τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του προγράμματος και το συντονιστή της θεματικής ενότητας.

Έργο των καθηγητών θα είναι η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η επιστημονική έρευνα και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού και πληροφοριακού υλικού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, μεταξύ των καθηκόντων που θα αναλάβουν είναι η μελέτη του επιμορφωτικού-ενημερωτικού υλικού, η παρακολούθηση επιμορφωτικών προγραμμάτων-σεμιναρίων και η προετοιμασία και συμμετοχή σε τέσσερις συναντήσεις με την Ομάδα Διδακτικού Προσωπικού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των φοιτητών, θα πρέπει να αποστείλουν πέντε ή έξι επιστολές ενημερωτικού και εμψυχωτικού χαρακτήρα, να έχουν επικοινωνία τηλεφωνική, γραπτή και ηλεκτρονική με κάθε φοιτητή και να προετοιμάσουν και να συμμετέχουν σε πέντε τετράωρες Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις με τους φοιτητές. Θα κληθούν επίσης να συμμετάσχουν στην εκπόνηση θεμάτων γραπτών εργασιών, θεμάτων τελικών και επαναληπτικών εξετάσεων, στη βαθμολόγηση 4 έως 6 γραπτών εργασιών και διόρθωση γραπτών των εξετάσεων, στην επιτήρηση των εξετάσεων, καθώς και στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών.

Οι αιτήσεις

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία αίτηση για τη διδασκαλία μίας έως δύο θεματικών ενοτήτων. Η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό γίνεται σε δύο βήματα. Οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν – διατίθεται από τη διεύθυνση www.eap-gr – και να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά το ειδικό έντυπο αίτησης έως τις 8 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2011. Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του ΕΑΠ (Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα) τις εργάσιμες ημέρες από 9 π.μ. – 2 μ.μ., προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Σε περίπτωση που έχουν υποβάλει ξανά αίτηση από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 και μετά, θα επιλέξουν την ένδειξη «Ανανέωση αίτησης παλαιού ΣΕΠ/Υποψηφίου», ενώ, εάν υποβάλουν για πρώτη φορά, θα επιλέξουν την ένδειξη «Νέα αίτηση». Όλα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης συμπληρώνονται με ελληνικούς κεφαλαίους χαρακτήρες. Σε περίπτωση που μέχρι τη λήξη της προθεσμίας επιθυμούν να μεταβάλουν την αίτησή τους για κάποιο λόγο, τότε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου θα πρέπει να επιλέξουν την ένδειξη «Μεταβολή αίτησης».

Μέχρι την ίδια ημερομηνία (31/1/2011) θα πρέπει επίσης να αποστείλουν με συστημένη επιστολή όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στην προκήρυξη.

Όσοι από τους υποψήφιους έχουν αποστείλει τα δικαιολογητικά τους από την προκήρυξη του ακαδημαϊκού έτους 2002-2003 και έπειτα, είτε αυτοί έχουν επιλεγεί ως μέλη ΣΕΠ είτε όχι, δεν είναι απαραίτητο να αποστείλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά, καθώς αυτά τηρούνται στο αρχείο της Υπηρεσίας. Μπορούν όμως να αποστείλουν συμπληρωματικά οποιοδήποτε δικαιολογητικό θεωρούν απαραίτητο για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους και σε αυτή την περίπτωση αποκλειστικά με συστημένη επιστολή.

Όσοι υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά, καθώς και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση πριν το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 θα πρέπει να αποστείλουν κανονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα λαμβάνεται υπόψη καμία τροποποίηση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και καμία αποστολή δικαιολογητικών σε έντυπη μορφή. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποστέλλονται αποκλειστικά με συστημένη επιστολή στην έδρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην παρακάτω διεύθυνση:

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα

Υποψήφιο μέλος ΣΕΠ 2011-2012

Ονομ/μο:……….. Πατρώνυμο: ………..

1) Κωδικός 1ης Θεματικής Ενότητας: ………..

2) Κωδικός 2ης Θεματικής Ενότητας: ………..

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: Αντέδρασαν οι θαυμαστές της με τον στολισμό που επέλεξε για το Χάλογουιν – Δεν σέβεσαι τα παιδιά σου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο στολισμός που επέλεξε για το Χάλογουιν η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν. Η σταρ…

5 Οκτωβρίου 2024

Emirates Airlines – ΗΑΕ: Απαγορεύουν τους βομβητές και τους φορητούς ασυρμάτους μετά τα χτυπήματα στον Λίβανο

Η αεροπορική εταιρία Emirates Airlines στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) απαγόρευσε στους επιβάτες της να…

5 Οκτωβρίου 2024

Ανήλικος ζητούσε χρήματα για να επιστρέψει κλεμμένο ποδήλατο

Περίσσευε το θράσος σε έναν 16χρονο Έλληνα που είχε κλέψει την περασμένη Τρίτη το ποδήλατο…

5 Οκτωβρίου 2024

Τεράστια νίκη ο Βόλος με ανατροπή, 2-1 τον Ατρόμητο

Ο Βόλος βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ωστόσο, στο δεύτερο…

5 Οκτωβρίου 2024

Kim Kardashian: Ζητάει την αποφυλάκιση των αδελφών Menendez

Το μεγαθήριο των social media, Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian), τάσσεται υπέρ της επανεξέτασης των ποινών…

5 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωσε τον Δημήτρη Κωστόπουλο ο Ολυμπιακός Βόλου

Την απόκτηση του 21χρονου μέσου Δημήτρη Κωστόπουλου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά:…

5 Οκτωβρίου 2024