Photo Gallery, Τοπικά

Καθαριότητα σε δρόμους από το Δήμο Ν. Πηλίου

Στο εθνικό και εσωτερικό οδικό δίκτυο από Μαλάκι μέχρι Τρίκερι
Στο εθνικό και εσωτερικό οδικό δίκτυο από Μαλάκι μέχρι Τρίκερι

Εργασίες απομάκρυνσης απορριμμάτων και φερτών υλών από τις άκρες του εθνικού οδικού δικτύου στο τμήμα από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι, καθώς και στο αντίστοιχο εσωτερικό στα χωριά και τους οικισμούς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου. Στόχοι της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα του δικτύου για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς και η προστασία από το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών την αντίστοιχη αντιπυρική.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά τα δύο τελευταία χρόνια η Υπηρεσία Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου προχωρεί στην εκτέλεση του έργου καθαριότητας ένθεν κι ένθεν της εθνικής οδού στο τμήμα από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι, καθώς και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο στα χωριά και τους οικισμούς.

Το εθνικό οδικό δίκτυο αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, ωστόσο στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει και πάλι την απομάκρυνση απορριμμάτων και φερτών υλών από τις άκρες του δρόμου.

Κυρίαρχες προτεραιότητες του Δήμου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα του δικτύου για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς και η «θωράκιση» των σημείων στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών την αντίστοιχη αντιπυρική.

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά τα δύο τελευταία χρόνια» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «προχωρούμε στην εκτέλεση του έργου καθαριότητας, με την απομάκρυνση απορριμμάτων και φερτών υλών από τις άκρες του δρόμου από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι. Από την πλευρά μου θέλω να απευθύνω έκκληση προς τους επισκέπτες κυρίως της ευρύτερης περιοχής μας να ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα. Να μην πετούν από το αυτοκίνητο σακούλες με σκουπίδια και απορρίμματα γενικότερα στους δρόμους. Τις τελευταίες ημέρες μέτρησα προσωπικά 70. Καλόν είναι να έχουν μια πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητο για να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια και στη συνέχεια να την εναποθέτουν στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νοτίου Πηλίου κ. Βαγ. Νασιόπουλος σημειώνει ότι «συνεργεία της Υπηρεσίας μας βρίσκονται στους δρόμους και εκτελούν το έργο καθαριότητας, με την απομάκρυνση απορριμμάτων κυρίως και φερτών υλών από τις άκρες του εθνικού και εσωτερικού οδικού δικτύου. Στόχοι μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα και η αντιπυρική «θωράκιση». Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η καθαριότητα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο» καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το