Photo Gallery, Τοπικά

Καθαρισμός υδρευτικών δεξαμενών στο Ν. Πήλιο

 Από το Δήμο για παροχή αρίστης ποιότητας νερού στους καταναλωτές
Από το Δήμο για παροχή αρίστης ποιότητας νερού στους καταναλωτές

Στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των 108 συνολικά υδρευτικών δεξαμενών και αγωγών που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή προχωρούν ήδη συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, με τη συνδρομή εποχικών υπαλλήλων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής με την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών είναι η παροχή στους καταναλωτές αρίστης ποιότητας πόσιμου νερού μέσα από πεντακάθαρες υδρευτικές δεξαμενές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης των υδρευτικών δεξαμενών, καθώς και των αγωγών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εργασίες εκτελούνται σε όλες τις εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου και περιλαμβάνουν συνολικά 108 υδρευτικές δεξαμενές και αγωγούς ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος καταρτίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου και την Υπηρεσία Καθαριότητας, σε απόλυτη συνεργασία με το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου, κρίθηκε σκόπιμο οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης των 108 συνολικά υδρευτικών δεξαμενών και αγωγών να ξεκινήσουν στις αρχές του τρέχοντος μήνα, προκειμένου τα συνεργεία της αρμόδιας Υπηρεσίας να ενισχύονται και από εποχικούς υπαλλήλους, οι οποίοι σχετικά πρόσφατα υπέγραψαν τις απαιτούμενες συμβάσεις απασχόλησης με το Δήμο.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή και την αρμόδια Υπηρεσία, στην πορεία των εργασιών που εκτελούνται μέχρι στιγμής τουλάχιστον προκύπτει ότι οι υδρευτικές δεξαμενές της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση και το μόνο το οποίο απαιτείται είναι ο καθιερωμένος καθαρισμός τους, όπως και η απολύμανσή τους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Ο καθαρισμός και η απολύμανση των δεξαμενών ύδρευσης, καθώς και των αντίστοιχων αγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εξασφαλίζουμε στους καταναλωτές αρίστης ποιότητας πόσιμο νερό, προστατεύοντας, όπως η σχετική Νομοθεσία ορίζει, το αγαθό της δημόσιας υγείας. Όπως ακριβώς έχουμε προγραμματίσει, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου με τα συνεργεία της και την ενίσχυση με εποχικούς υπαλλήλους άρχισε ήδη την εκτέλεση του έργου καθαρισμού και απολύμανσης των 108 συνολικά δεξαμενών ύδρευσης και αγωγών στην ευρύτερη περιοχή» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

«Με την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με τους εποχικούς υπαλλήλους» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Βαγ. Νασιόπουλος «αρχίσαμε ήδη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των 108 συνολικά υδρευτικών δεξαμενών και αγωγών σε ολόκληρο το Δήμο. Στόχος μας είναι η παροχή στους καταναλωτές αρίστης ποιότητας νερού μέσω πεντακάθαρων υδρευτικών δεξαμενών» καταλήγει ο κ. Νασιόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το