Τοπικά

«Καζάνι που βράζει» η Θεσσαλών Δύναμη

Στελέχη από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας βρέθηκαν προχθές Τετάρτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσουν την αποπομπή από την παράταξη του κ. Απ. Παπατόλια χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους από τη Μαγνησία
Στελέχη από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας βρέθηκαν προχθές Τετάρτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσουν την αποπομπή από την παράταξη του κ. Απ. Παπατόλια χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους από τη Μαγνησία

 

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η περιφερειακή παράταξη Θεσσαλών Δύναμη, καθώς στελέχη της από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας βρέθηκαν προχθές Τετάρτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποπομπής από την παράταξη του κ. Απ. Παπατόλια, μετά την παραίτησή του από επικεφαλής της λόγω της προσχώρησής του στη ΔΗΜΑΡ, χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους από τη Μαγνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Θεσσαλών Δύναμη» από τη Μαγνησία αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνάντηση στη Λάρισα και να οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του Απ. Παπατόλια και να εκλεγεί ο νέος επικεφαλής της.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της παράταξης και πολλά θα εξαρτηθούν από την επιλογή του προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής της, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. «Πρωτεργάτες» της προχθεσινής πρωτοβουλίας για τη συνάντηση στη Λάρισα, φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να είναι η κ. Ευαγγελία Λιακούλη από τη Λάρισα και ο κ. Φώτης Αλεξάκος από την Καρδίτσα. Μέλος της παράταξης Θεσσαλών Δύναμη από τη Μαγνησία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για την προαναφερόμενη κίνηση ενημερώθηκαν εντελώς τυχαία. Μάθαμε ότι τρία στελέχη της παράταξης από τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας συνεννοήθηκαν να βρεθούν την προχθές Τετάρτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποπομπής του κ. Απ. Παπατόλια, χωρίς προηγουμένως, ως όφειλαν, να ενημερώσουν τους συνάδελφούς τους από τη Μαγνησία. Μόλις πληροφορηθήκαμε τι συμβαίνει, επικοινωνήσαμε για να μάθουμε τους λόγους που δεν ειδοποιηθήκαμε και τελικά, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η συνάντηση ματαιώθηκε. Δεν είναι δυνατόν να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες και να γίνονται κινήσεις αυτού του είδους ερήμην μας» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος των περιφερειακών συμβούλων από τους άλλους τρεις νομούς, ήταν να συναποφασίσουν για την αποπομπή του κ. Απ. Παπατόλια από την παράταξη, στην περίπτωση που ο ίδιος δεν δηλώσει ότι ανεξαρτητοποιείται.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», στην περίπτωση που τα 2/3 των συμβούλων της παράταξης ψηφίσουν υπέρ της αποπομπής ενός μέλους, τότε κινούνται οι σχετικές διαδικασίες.

Όπως προαναφέρθηκε, μετά τις αντιδράσεις των περιφερειακών συμβούλων της Θεσσαλών Δύναμη από τη Μαγνησία, αποφασίστηκε η συνάντηση για το θέμα του κ. Απ. Παπατόλια και της επιλογής νέου επικεφαλής να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου στη Λάρισα, πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως επισήμανε στέλεχος της παράταξης, «το ζήτημα είναι πλέον αν θα παραμείνει ως απλό μέλος της Θεσσαλών Δύναμη ο Απ. Παπατόλιας, αφού έχει ήδη παραιτηθεί από επικεφαλής της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το