Αθλητισμός

Καβγάς Πελέ-Ρομάριο με αφορμή τις διαδηλώσεις στη Βραζιλία

ΠΕΛΕ
Τα μεγάλα αστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσαν να μην πάρουν θέση στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες δέκα μέρες στη χώρα. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια άποψη.

Ο πάντοτε διπλωμάτης Πελέ, για παράδειγμα, σε ένα μικρό βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube, ζήτησε να μπουν στην άκρη οι διαδηλώσεις και να στηρίξουν όλοι την εθνική ομάδα.

«Μην μπερδεύετε τα πράγματα. Δεν σας μιλάω σαν Πελέ, αλλά σαν φίλαθλος. Ξεκινάμε μια προετοιμασία για το Mundial του 2014 και το Confederations αποτελεί την καλύτερη πρόβα-τζενεράλε για να δούμε πού βρίσκεται η ομάδα μας» είπε μεταξύ άλλων.

Μια άλλη μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου, ο Ρομάριο, o οποίος πλέον ακολουθεί καριέρα πολιτικού, του απάντησε άμεσα: «Ο Πελέ είναι ένας αληθινός ποιητής όταν δεν μιλάει». Η διαμάχη των δύο άλλωστε κρατάει χρόνια…

Στο πλευρό των διαδηλωτών στάθηκε και το σημερινό μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Νεϊμάρ, ο οποίος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λυπάται πολύ για όσα συμβαίνουν στη χώρα, αλλά είναι αλληλέγγυος με τους διαδηλωτές, χωρίς -όπως είπε- να θέλει να γίνει δημαγωγός.

«Είμαι βραζιλιάνος και λατρεύω τη χώρα μου. Θέλω μια Βραζιλία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, με περισσότερη υγεία για όλους και περισσότερη ειλικρίνεια»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το