Πολιτισμός

Κίνηση αγάπης και ευαισθησίας για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου

Μια ξεχωριστή κίνηση αγάπης και ευαισθησίας για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου ήρθε πριν λίγες μέρες από το Αμβούργο της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι γερμανών δασκάλων, o Erich και η Jutta Gade, που είναι και μουσικοί, θέλησε να δώσει χαρά σε παιδιά από την Ελλάδα, με τη βοήθεια μίας φίλης τους της Χρυσούλας Madaus που είναι Ελληνίδα, αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία, επιλέγοντας να στηρίξουν το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Σκέφτηκαν και πραγματοποίησαν μια συναυλία – κονσέρτο στη Γερμανία και μία γιορτή, όπου πήραν μέρος πολλοί φίλοι τους από μικρά παιδιά που τραγουδούσαν και έπαιζαν όργανα, μέχρι και μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν ετοιμάσει φαγητά και γλυκά και τα διέθεταν στους επισκέπτες επί πληρωμή. Έγινε ένα μεγάλο γλέντι, όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν φτάνοντας στο σεβαστό ποσό των 5.250,00 ευρώ είχαν την επιθυμία να τα προσφέρουν οι ίδιοι επισκεπτόμενοι για τα παιδιά του Ορφανοτροφείο Βόλου.

Τα Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου και του Ιδρύματος φιλοξένησαν τους τρεις επισκέπτες, που επιθυμούσαν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά. Τους αφιέρωσαν πολλές ώρες όπου τους ξενάγησαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, όπως το Μουσείο, το Διμήνι, το Ινστιτούτο Φυσικής Ιστορίας και διοργάνωσαν παραδοσιακή βραδιά στην αυλή του Ορφανοτροφείου, όπου όλοι μαζί, παιδιά και φιλοξενούμενοι, απόλαυσαν πηλιορίτικα εδέσματα. Φεύγοντας μετά από μία βδομάδα παραμονής στην περιοχή μας, εκτός από τις ευχάριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν, έστειλαν και πρόσθετη βοήθεια με ρούχα και τρόφιμα. Τα Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου και του Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά είναι ακόμη συγκινημένοι από αυτή την κίνηση, τους ευχαριστούν από την καρδιά τους, γιατί αυτή η πράξη έδειξε ότι υπάρχει ακόμη ευαισθησία και αγάπη ανάμεσα στους λαούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το