Photo Gallery, Αθλητισμός

Κέρδος οι «μικροί» για Ο.Υ.Κ.Β.


Ο δεύτερος γύρος των πλέι οφ της Α2 πόλο πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» με τον Ο.Υ.Κ.Β. να μην καταφέρνει να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Πάντως, η 4η θέση που κατέκτησε είναι η υψηλότερη στην ιστορία του, ενώ σημαντικό κέρδος για τον σύλλογο είναι η εξαιρετική παρουσία που είχαν οι νεαροί του παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Ο.Υ.Κ.Β. δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε από τη δεύτερη θέση μετά τους αγώνες του α’ γύρου στην Κέρκυρα και να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ωστόσο, η φετινή σεζόν θεωρείται η καλύτερη της ιστορίας του, αφού για πρώτη φορά έφτασε στην 4η θέση της Α2 κατηγορίας. Πέρυσι ήταν πέμπτος, ενώ τις προηγούμενες χρονιές μέτρησε μία έβδομη, δύο όγδοες και μία ένατη θέση.

Επίσης συγκέντρωσε και τους περισσότερους βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές του (16 στην α’ φάση και 13 στα πλέι οφ, έναντι 13 και 10 αντίστοιχα που είχε την προηγούμενη σεζόν), ενώ για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών κατέχει τα πρωτεία στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Κεντρική Ελλάδα. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι νεαροί παίκτες του Ο.Υ.Κ.Β. είχαν μεγάλη συμβολή στη φετινή του πορεία, κάτι που δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια ο Ο.Υ.Κ.Β. μετρά πολλές συμμετοχές σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων νέων ανδρών, εφήβων και παίδων.

Όσον αφορά τους αγώνες του β’ γύρου της Α2 ανδρών που φιλοξενήθηκαν στο ΕΑΚ ο Ο.Υ.Κ.Β. ξεκίνησε με το ισόπαλο 8-8 απέναντι στη Γλυφάδα, ενώ στη συνέχεια έχασε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ηλιούπολη με 8-4. νίκησε τον Ηρακλή με 8-7, ηττήθηκε 5-4 από την Κέρκυρα και επιβλήθηκε άνετα του Ηλυσιακού με 9-3.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Βόλου ήταν ο Σταύρος Μανώλης με έξι τέρματα και ακολούθησαν με πέντε οι Γιώργος Βαμβουνάκης, Μάριος Χατζηγούλας, Σπύρος Μυκονιάτης. Από τέσσερα γκολ πέτυχαν οι Χρήστος Μαρινάγης και Βασίλης Βαμβουνάκης και ένα οι Δημήτρης Μπλάνας, Μάριος Γεωργακόπουλος, Θάνος Γραμμένος και Γιώργος Μαρινάγης. Επίσης το σκουφάκι του Ο.Υ.Κ.Β. φόρεσαν οι τερματοφύλακες Τέλης Τουριόγλου και Κώστας Τσιανάκας, καθώς και οι Αργύρης Μαρασλής, Άγγελος Κολημήτρας, Γιάννης Ιωαννίδης και Μιχάλης Νικολέρης.

Την άνοδο στην Α1 πανηγύρισαν η Ηλιούπολη και η Κέρκυρα, ενώ η τρίτη Γλυφάδα θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στο τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αν οι «πράσινοι» δεν δηλώσουν συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία τότε τη θέση τους θα πάρει η Γλυφάδα ως πρώτη επιλαχούσα από την Α2.

Ζ. Μαρινάγης: Αξίζαμε

κάτι καλύτερο

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ο.Υ.Κ.Β. Ζαφείρη Μαρινάγη η ομάδα θα μπορούσε να τερματίσει ακόμη πιο ψηλά αν η διαιτησία στους αγώνες και των δύο γύρων ήταν καλύτερη: «Πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο από την 4η θέση. Στον α’ γύρο στην Κέρκυρα έγιναν πράγματα και θαύματα από τους διαιτητές. Η κατάσταση βελτιώθηκε στον β’ γύρο, αλλά και πάλι έχουμε παράπονα από τη διαιτησία στα ματς με τη Γλυφάδα και την Κέρκυρα.

Ίσως κάποιοι να ήθελαν να παραμείνει η ίδια σειρά των ομάδων, όπως είχε διαμορφωθεί στον α’ γύρο και γι’ αυτό δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τερματίσουμε στην 3η θέση για να ελπίζουμε σε άνοδο, σε συνάρτηση φυσικά με τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα είχαμε καλές και κακές στιγμές, όπως όλες οι ομάδες. Πρέπει όμως να εξάρω την προσπάθεια των νεαρών παικτών μας. Οι Χατζηγούλας, Μαρασλής, Γιώργος και Χρήστος Μαρινάγης, Γραμμένος, Τσιανάκας και Κολημήτρας τα πήγαν περίφημα. Μάλιστα αυτά τα παιδιά προέρχονται από την υποδομή του συλλόγου μας, πλην του Κολημήτρα που ήρθε από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Μπορώ να πω ότι εμείς και ο Ηρακλής, που επίσης είχε αρκετούς «μικρούς» στη σύνθεσή του, ήμασταν οι πιο υγιείς ομάδες, αλλά είχαμε και τη χειρότερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ως σύλλογος ποντάρουμε στην υποδομή. Δίνουμε ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά που ελπίζω να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά με τον ίδιο ζήλο. Ίσως έτσι να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε εμείς την άνοδο την επόμενη περίοδο». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το