Photo Gallery, Τοπικά

Κάλυψη Π. Σκοτινιώτη σε Ν. Μόσχο

Ο Δήμαρχος Βόλου στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κάλυψε τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μόσχο, την παραίτηση του οποίου δεν έκανε δεκτή

 

Την επιλογή του δρόμου της εξόδου από την ομάδα πλειοψηφίας «έδειξε» χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης στους Νίκο Χαυτούρα, Γιάννη Κουρτίνα και Φωτεινή Κοκκινάκη.

Οι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας που για μια ακόμη φορά απέρριψαν εισήγηση του αντιδημάρχου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι για τον κ. Σκοτινιώτη «νομικά και πολιτικά εκτεθειμένοι», ενώ η «ανεξάρτητη πολιτική» που ακολουθούν δημιουργεί μείζον θέμα στη Δημοτική Αρχή. Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, δήλωση του κ. Σκοτινιώτη σύμφωνα με την οποία ταύτισε τη στάση των τριών συμβούλων με επιρροές από εξωθεσμικούς παράγοντες. Όπως τόνισε στη δήλωσή του που αφορούσε αποκλειστικά στη στάση των «τριών», για τη Δημοτική Αρχή «υπάρχει δέσμευση ότι θα διασφαλίσει την πολιτική αυτονομία του Δήμου από παντός είδους εξωθεσμικές επιρροές».

Ο Δήμαρχος, στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής, αποδοκίμασε πολιτικά τους τρεις συμβούλους, στη διακριτική ευχέρεια των οποίων άφησε ωστόσο τη λήψη απόφασης για έξοδό τους από την ομάδα και κάλυψε τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μόσχο, την παραίτηση του οποίου δεν έκανε δεκτή.

Αναφερόμενος, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, στη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το κατάστημα στη Μακρινίτσα, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε πως «είναι πραγματικά λυπηρό, την ώρα που η κοινωνία «βράζει» από προβλήματα και η Δημοτική Αρχή δίνει καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να μπορέσει ο Δήμος να σταθεί στο ύψος της κοινωνικής και πολιτικής του ευθύνης, να τροφοδοτείται διαρκώς η κοινή γνώμη, επιλεκτικά, με την τύχη ενός μόνο από τα εκατοντάδες καταστήματα που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Βόλου».

Ήδη από προχθές, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Μόσχος, τέθηκε το ενδεχόμενο παραίτησής του για λόγους πολιτικής ευθιξίας.

Πολιτική στήριξη σε Ν. Μόσχο

«Ο Ν. Μόσχος, ωστόσο, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου, τόσο ως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής όσο και ως πρόεδρος της Επιτροπής. Θα πρέπει, εξάλλου, να υπενθυμίσω το πλούσιο και πρωτοποριακό, σε πολλούς τομείς, έργο της Επιτροπής, με βάση τις εισηγήσεις του Ν. Μόσχου σε καίριας σημασίας θέματα όπως το Ρυθμιστικό, Τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού, ENGAL, Κανονιστικές Αποφάσεις που αφορούν στις κυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη, τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων, τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, η συζήτηση και η λήψη μέτρων για το πρόβλημα της ρύπανσης από το λιμάνι, ο χαρακτηρισμός διατηρητέων κτιρίων στη Ν. Ιωνία, η συζήτηση για την αυθαίρετη τοποθέτηση καμερών σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, η ρύπανση του χειμάρρου Σεσκουλιώτη κλπ», σημείωσε ο Δήμαρχος. «Συνεπώς, θέμα παραίτησης του Ν. Μόσχου δεν υφίσταται».

Πολιτική αποδοκιμασία για τους τρεις συμβούλους

«Αντίθετα, εκείνοι που είναι και νομικά και πολιτικά εκτεθειμένοι, είναι οι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας που καταψήφισαν την εισήγησή του, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που γεννώνται από τη στάση τους αυτή και από την ταύτισή τους με τη βαθύτατα υποκριτική και τυφλά αντιπολιτευτική στάση των συμβούλων των μειοψηφιών, με εξαίρεση τον κ. Αν. Μπατζιάκα.

Και είναι εκτεθειμένοι, όχι γιατί έχουν διατυπώσει διαφορετική άποψη σε ένα από τα δεκάδες θέματα που έχουν απασχολήσει την Επιτροπή, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η άποψή τους αυτή, όπως και η άποψη όλων των αιρετών, δεν κρίνεται και δεν αξιολογείται από την τοπική κοινωνία. Αλλά γιατί αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα, παρότι τους εξηγήθηκε ότι, ανεξάρτητα από τη στάση που ο καθένας κράτησε επί της ουσίας του συγκεκριμένου θέματος, η μη συμμόρφωση συνιστά, με βάση το Δημοτικό Κώδικα (άρθρο 154 του Ν.3463/2006) και την αντίστοιχη διάταξη του Νόμου του Καλλικράτη, σοβαρή παράβαση καθήκοντος, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά. Αλλά και γιατί η στάση τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση όλων των υπολοίπων 25 μελών της ομάδας πλειοψηφίας, οι οποίοι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της συμμόρφωσης με την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 (η κ. Μπαϊράμη, λόγω της συγγένειας με την ενδιαφερομένη, δεν είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στη συζήτηση και την απόφαση», δήλωσε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τελευταία δήλωση του Δημάρχου, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των «τριών», έκανε λόγο και για εξωθεσμικές επιρροές.

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή εκλέχθηκε με κορυφαία δέσμευση την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της ισονομίας και της χρηστής διοίκησης. Όπως, επίσης, με τη δέσμευση ότι θα διασφαλίσει την πολιτική αυτονομία του Δήμου από παντός είδους εξωθεσμικές επιρροές, χαράσσοντας σαφή διαχωριστική γραμμή από φαινόμενα και καταστάσεις που έχουν σκανδαλίσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη. Οι δεσμεύσεις αυτές ισχύουν στο ακέραιο, και αυτός είναι ο λόγος που η Δημοτική Αρχή δημιουργεί καθημερινά σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία», κατέληξε.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το