Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση

Απηύθυναν στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας»
Απηύθυναν στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας»

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο μέταλλο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Σαββάτου στις 11 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, απηύθυναν στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας».

Σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Κων. Στεργίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιμένουμε στην πάλη για τα δικαιώματά μας. Αφήστε στην άκρη τους εργοδοτικούς – απεργοσπάστες συνδικαλιστές. Είναι η φωνή των βιομηχάνων μέσα στο εργατικό κίνημα.

Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους σε ΚΙΟΛΕΪΔΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΓΑΛΑΝΟ, ΛΕΜΟΝΙΑ και σε όλους τους χώρους που οφείλονται.

Να καταργηθούν η εκ περιτροπής εργασία και οι διαθεσιμότητες σε Χαλυβουργία, ΣΟΒΕΛ και σε όλους τους χώρους που εφαρμόζονται.

Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου μεταλλεργάτη, κάθε άνεργου μεταλλεργάτη. Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.

Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις ενάντια στο Συνδικάτο από τους εργοδότες.

Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τοίχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις.

Ενιαία να απαντήσουμε στη φοροεπιδρομή, στην αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, παιδείας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική των Σωματείων και Συνδικάτων του Μετάλλου καλεί όλους τους μεταλλεργάτες στη Χαλυβουργία του Μάνεση, στον Κιολεΐδη, στη ΜΕΤΚΑ, στην ΑΓΕΤ, στη ΣΟΒΕΛ, στις βιοτεχνίες, τους εργολαβικούς μεταλλεργάτες σε αντεπίθεση! Να υψώσουμε γροθιά απέναντι στην εκ περιτροπής εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις διαθεσιμότητες, το κόψιμο των επιδομάτων.

Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, το εργοστάσιο, τον εργασιακό χώρο να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, να συσπειρωθούν στο πλευρό των δυνάμεων που θα μπουν μπροστά για να υλοποιηθεί το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των μεταλλεργατών.  Όλοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το