Κάλεσμα εννέα Σωματείων για κοινή δράση

Οργανώνουν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Σε συσπείρωση και κοινή συμπόρευση κατά των μεθοδεύσεων που προωθούνται για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την κατάργηση, επί της ουσίας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλεσαν τους εργαζόμενους της Μαγνησίας, εννέα εργατικά Σωματεία του Νομού.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν σε ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα συζητηθούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ για λίγες μέρες νωρίτερα, στις 23 Μαΐου, προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Eκπρόσωποι εννέα εργατικών Σωματείων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και απηύθυναν κάλεσμα για κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση, όπως τονίστηκε, της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν εκπρόσωποι του συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», του Σωματείου εργαζομένων στην Κόκα – Κόλα 3Ε, της ένωσης εργατοϋπαλλήλων τύπου – χάρτου και γραφικών τεχνών, του σωματείου καθαριστριών – καθαριστών, του συνδικάτου ποτών και τροφίμων, του σωματείου εργαζομένων Καρφούρ – Μαρινοπουλος και DIA (παράρτημα Βόλου), του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, του συνδέσμου βιοτεχνών υδραυλικών θερμικών Βόλου και του συλλόγου επιπλοποιών ξυλουργών και συναφών επαγγελμάτων.

Όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατών Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» κ. Κων. Στεργίου, οι διάφορες αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων ετών στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά κι οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στην υγεία – πρόνοια, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους. «Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά κι η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι τεράστια και για ορισμένα ταμεία, όπως ο ΟΑΕΕ μπαίνει ζήτημα στάσης πληρωμών» σημείωσε προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό, αλλά εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου κι έχουν στόχο να καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας των 350 ευρώ και την παράδοση της ασφάλισης σε ιδιώτες.

Ο κ. Στεργίου απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους των ΕΒΕ και τους αγροτικούς συλλόγους της Μαγνησίας για τη σύσκεψη που διοργανώνεται τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΚΒ, προκειμένου να συζητηθούν κοινές πρωτοβουλίες, ενώ την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, με θέμα την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.

Ο κ. Μάνθος Κοντάκης, γραμματέας της ΠΑΣΕΒΕ και του Συνδέσμου Υδραυλικών Βόλου, επισήμανε ότι από τους 200.000 οφειλέτες, μόλις οι 28.000 εντάχθηκαν στην προηγούμενη ρύθμιση οφειλών που ήταν και ευνοϊκότερη. Επίσης μετέφερε πληροφορίες ότι πρόκειται να γίνει νέα οριζόντια μείωση των συντάξεων κατά 20-25% και κάλεσε τα Σωματεία να συσπειρωθούν για να αγωνιστούν μαζικά, ώστε να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Θρηνεί 52 νεκρούς τον μήνα από τροχαία

Πενήντα δύο άνθρωποι το μήνα εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο στην Ελλάδα,…

25 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακιστέοι μέχρι τις 22 Μαΐου οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες

Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών…

25 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 25/3

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.00 Ολυμπιακός-Μϊλων -Ζ- (πλέι…

25 Μαρτίου 2024

Coffin clubs: Και όμως, στη Νέα Ζηλανδία φτιάχνουν μόνοι τα φέρετρα τους

«Κλαμπ φέρετρων» κάνουν θραύση στη Νέα Ζηλανδία, όπου ηλικιωμένοι φτιάχνουν την τελευταία τους κατοικία. Τι…

24 Μαρτίου 2024

Κέιτ – Κάρολος: Ο ιδιαίτερος δεσμός που ενώνει νύφη και πεθερό – «Είναι η κόρη που δεν έχει» λένε πηγές

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν «πολύ συγκινημένος» μετά το ιδιωτικό γεύμα που είχε με τη νύφη…

24 Μαρτίου 2024

Εριέττα Κούρκουλου για Κέιτ Μίντλετον: «Απλά ντροπή…»

Την άποψή της για τα όσα βίωσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλεντον εξέφρασε η…

24 Μαρτίου 2024