Τοπικά

Κάλεσμα για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στις 10.30 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας
Απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στις 10.30 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

 

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου, απευθύνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, αναφέροντας και τα εξής: «Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι.

Κάντε την απεργία της Πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμή τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.

Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς.

Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή.

Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσουν! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειονότητα του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.

Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το