Photo Gallery, Τοπικά

Κάλεσμα αλλοδαπών σε εκλογική διαδικασία από το Δήμο Αλμυρού

Για την ανάδειξη εκπροσώπων τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αλμυρού δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Δημοτική Αρχή της πόλης, σε συνέχεια του κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απευθύνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Χατζηδημητρίου, «ο Δήμος Αλμυρού προκειμένου να συγκροτήσει, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Άρθρο 78, παρ. 1, Ν. 3852/2010), απευθύνει πρόσκληση στα Διοικητικά Συμβούλια των:

1. Φορέων μεταναστών, των οποίων η έδρα ή παράρτημά τους βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

2. Κοινωνικών φορέων, οι οποίοι αναπτύσσουν εντός του Δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών να μας υποδείξουν εγγράφως τους εκπροσώπους, καθώς και τους αναπληρωτές τους, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2011.

Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Στην περίπτωση όπου δεν υφίσταται φορέας μεταναστών, η έδρα του οποίου ή παραρτήματός του βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλμυρού, ο Δήμος θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση στην κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν στο Δήμο, όπως προσέλθουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία στο Δημαρχείο για την εκλογή εκπροσώπων τους στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μετανάστες που συγκεντρώνουν τις προβλεπόμενες και για τους Έλληνες εκλογείς προϋποθέσεις (πλην της ελληνικής ιθαγένειας), κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στο Δήμο.

Σε περίπτωση μη υποβολής υποψηφιοτήτων, οι εκπρόσωποι της κοινότητας των μεταναστών επιλέγονται από το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση ορισμού των μελών του συμβουλίου ένταξης μεταναστών, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η συμμετοχή στο ανωτέρω συμβούλιο είναι τιμητική και άμισθη».

 

Δεκάδες ειδοποιητήρια

σε ιδιοκτήτες οικοπέδων

με ξερά χόρτα

Με την αποστολή ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και εκτάσεων που αποτελούν εστίες κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών λόγω των ξερόχορτων που περιέχουν, ο Δήμος Αλμυρού αυξάνει την πίεσή του σε όσους αδιαφορούν για την πυροπροστασία της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαϊωάννου, μετά τις επισημάνσεις των προέδρων των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Αλμυρού αλλά και τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες του Δήμου, έγινε αποτύπωση των σημείων παρέμβασης και άρχισε ο καθαρισμός οικοπέδων σε διάφορα σημεία του Δήμου. «Παράλληλα προχωρήσαμε στην αποστολή 50 περίπου ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες οικοπέδων ή γηπέδων με αγριόχορτα ζητώντας τους να τα απομακρύνουν. Επισημάναμε ειδικότερα ότι «η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου. Ο Δήμος Αλμυρού, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, υλοποιεί δράσεις και μέτρα πρόληψης για την αποτελεσματικότερη προστασία από τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Παράλληλα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αρμονική συνεργασία όλων μας,  Πολιτείας – Δήμου – Πολιτών.

Ο Δήμος Αλμυρού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που ευρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές και μέχρι αποστάσεως εκατό (100) μέτρων να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα κι απορρίμματα και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών.

Η υποχρέωσή τους αυτή απορρέει από την υπ’ αριθμόν 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ. Β΄ /1987) και οι παραβάτες της διάταξης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 433).

Ζητούμε επίσης την άμεση συμβολή σας γνωστοποιώντας μας, τους ιδιοκτήτες (όνομα, τηλέφωνο κ.λπ.) των εφαπτόμενων στις κατοικίες σας οικοπέδων, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.

Όλοι θα πρέπει να φροντίσουμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων μας το αργότερο έως τις 31 Μαΐου 2011».

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα οικόπεδα θα καθαριστούν από συνεργεία του Δήμου με τη δαπάνη (περίπου 0,50 ευρώ/τ.μ.) να καταλογίζεται στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες.

Αντ. Φωκίδης

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το