Αθλητισμός

Κάκιστη η Νίκη παραχώρησε 0-0 στην Καλλονή

Νίκη Β.

Για …ύπνο προσφερόταν η αναμέτρηση Νίκης-Καλλονής στο Πανθεσσαλικό και δεν θα μπορούσε να έχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από το 0-0. Οι «κυανόλευκοι» ήταν κάκιστοι και απείλησαν ελάχιστα την εστία των φιλοξενουμένων, οι οποίοι θα μπορούσαν να πάρουν και το «τρίποντο» χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Απογοητευμένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν έφυγαν από το στάδιο οι φίλαθλοι της Νίκης.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Φωτό: ΠΑΝ. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

 

Η Νίκη απογοήτευσε τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία στην Καλλονή. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα ήταν κάκιστη και επέτρεψε στο συγκρότημα της Μυτιλήνης να πάρει έναν ξεκούραστο βαθμό, ενώ στο τέλος απείλησαν τους «κυανόλευκους» με ήττα, αλλά ο Ηλίας Βούρας κράτησε το μηδέν σε δύο περιπτώσεις.

 

Τα πλάνα

των προπονητών

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι δύο «μονομάχοι» στη χθεσινή αναμέτρηση. Από τη μια μεριά ο Γιώργος Χατζάρας παρέταξε τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια, τους Ριζογιάννη (δεξιά), Κοντοδήμο (αριστερά), Σαμαρά και Βέρτζο (στόπερ) στην άμυνα, τους Χατζή, Πουρτουλίδη (στον άξονα), Σκούφαλη (δεξιά), Παππά (αριστερά) και τον Κυριάκο ως συνδετικό κρίκο με τον Φλίγκο που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε τον αγώνα με την εξής σύνθεση. Τερματοφύλακας ήταν ο Σιδεράκης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Χωριανόπουλο, Αναστασιάδη, Κώτσιο και Λαμπρόπουλο. Στο χώρο του κέντρου ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Μαρτσέλο και Μάρα, οι Μανούσος και Κάντζι επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Λεοζίνιο να κινείται λίγο πίσω από τον Ντιμπαλά.

 

«Φλύαρη» υπεροχή

της Νίκης στο α’ μέρος

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο τέταρτο για τις δύο ομάδες, οι οποίες προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν η μία τον τρόπο παιχνιδιού της άλλης. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου δημιουργήθηκε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα και ανήκε στη Νίκη. Ο Σκούφαλης έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, με τον Φλίγκο να νικά στον αέρα τον ψηλότερό του Αναστασιάδη, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ.

Οι φιλοξενούμενοι ανταπέδωσαν τις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα. Ο Λεοζίνιο πέρασε κάθετη πάσα στον Ντιμπαλά που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των γηπεδούχων. Ο στράικερ από τον Κονγκό γύρισε συρτά την μπάλα, αλλά ο Βούρας έπεσε στα πόδια του Μανούσου και μπλόκαρε.

Στο 22’ ο Φλίγκος κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αν και ο κ. Παπαγεωργίου επέτρεψε στο τείχος να βρίσκεται πιο κοντά από την επιτρεπόμενη απόσταση, ο Κυριάκος κατάφερε να περάσει την μπάλα, αλλά ο Σιδεράκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα ο Λεοζίνιο έπιασε συρτό σουτ αρκετά μακριά από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε με ευκολία ο Βούρας.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η Καλλονή επιστρατεύοντας …πονηριά έπαιζε με σίγουρες πάσες, ενώ αμυντικά είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σιδεράκη. Μάλιστα όταν στο 28’ ο 25χρονος τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, κανείς παίκτης της Νίκης δεν βρέθηκε εκεί για να την στείλει στα δίχτυα.

Τη μονοτονία της αναμέτρησης έσπασε μια καλή στιγμή για τη Νίκη στο 36’. Ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέρτζος έπιασε κεφαλιά που κόντραρε στον Κώτσιο. Η μπάλα πήρε ύψος και …προσγειώθηκε στον ουρανό των διχτύων, αλλά από την εξωτερική πλευρά (κόρνερ).

Ούτε …υποψία φάσης δεν έγινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

 

Ακόμη χειρότερο

το θέαμα στο β’

Στην επανάληψη η εμφάνιση της Νίκης ήταν ακόμη χειρότερη από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα αδυνατούσαν να βρουν κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα και περιορίστηκαν σε ανούσια κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το γνωστό τους παιχνίδι. Δηλαδή έπαιζαν με οργανωμένη άμυνα και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να τους απειλήσουν. Μάλιστα όποτε μπορούσαν έβγαιναν στην κόντρα θέλοντας να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους

Ο Γιώργος Χατζάρας προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα ρίχνοντας στη «μάχη» τον Ντάνιελ Ουέλινγκτον αντί του Κώστα Φλίγκου στο 56’. Ήταν μια αλλαγή προσώπων και όχι συστήματος, αφού ο Βραζιλιάνος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, όπου έπαιζε και πριν ο Φλίγκος.

Ωστόσο τίποτα δεν φάνηκε να αλλάζει προς το καλύτερο για τη Νίκη. Τουναντίον η Καλλονή ήταν εκείνη που απείλησε στο 61’ όταν μακρινό βολέ του Κριπιντίρη κατέληξε στην αγκαλιά του Βούρα.

Νέα αλλαγή για το βολιώτικο συγκρότημα στο 63’, με τον Μπόζινταρ Τάντιτς να παίρνει τη θέση του Τάσου Κυριάκου. Ο Σέρβος τοποθετήθηκε αριστερά με τον Παππά να μετακινείται πίσω από τον σέντερ φορ. Η κατάσταση, όμως, παρέμενε το ίδιο …τραγική για τη Νίκη, με μοναδική παρένθεση στην επιθετική ανυπαρξία ένα μακρινό σουτ που πραγματοποίησε ο Χατζής χωρίς τύχη (69’).

Λίγο νωρίτερα (65’) ο Μπάμπης Τεννές είχε αντικαταστήσει τον Κάντζι με τον Μάρα. Μάλιστα ο νεοεισελθών ήταν ο δημιουργός μιας μεγάλης ευκαιρίας για την ομάδα του. Ήταν το 74ο λεπτό όταν τροφοδότησε τον Λεοζίνιο που σούταρε για να απομακρύνει ο Βούρας και να ολοκληρώσει την απόκρουση ο Κοντοδήμος.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας αποδείχθηκε «φύλακας άγγελος» για την ομάδα του και στο 81ο λεπτό, όταν απογειώθηκε στο αριστερό του «παραθυράκι» και εξουδετέρωσε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο.

Η πρώτη καλή φάση για τη Νίκη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο …86’. Ο Ουέλινγκτον έπαιξε ωραία το «ένα-δύο» με τον Τάντιτς και μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό η Καλλονή ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο 0-1. Ο Λεοζίνιο έπιασε στον …ύπνο την «κυανόλευκη» άμυνα εκτελώντας γρήγορα ένα φάουλ προς τον Γάλα. Εκείνος επιχείρησε εν κινήσει το σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (άουτ).

Τέλος, στο 91’ ο Σιδεράκης πρόλαβε να διώξει με γροθιές σέντρα του Κοντοδήμου πριν επωφεληθεί ο Σαμαράς. Ωστόσο ο β’ βοηθός κ. Δόσης σήκωσε το σημαιάκι του υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον υψηλόσωμο αμυντικό της Νίκης, με τους «κυανόλευκους» να μην έχουν ούτε το …κουράγιο να διαμαρτυρηθούν.

Έτσι το τελικό σφύριγμα του κ. Παπαγεωργίου βρήκε τους δύο «μονομάχους» ισόπαλους 0-0, με τους οπαδούς της Νίκης να φεύγουν απογοητευμένοι από το γήπεδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το