Αθλητισμός

Κάθε χρόνο και …χειρότερα

Απογοητευτική χρονιά ήταν το 2010 για τη Νίκη που βρίσκεται σε διοικητική κρίση

Στον Άγγελο Διγκόζη ανατέθηκε προσωρινά η τεχνική ηγεσία της Νίκης

Στην 11η θέση περιορίστηκε η Νίκη τη σεζόν 2009-2010

Και τι δεν έζησαν οι φίλοι της Νίκης μέσα στο 2010. Η περσινή αγωνιστική χρονιά άφησε πικρή γεύση, καθώς η βολιώτικη ομάδα τερμάτισε μόλις στην 11η θέση του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής, τραβώντας τα πάνδεινα από παλιότερες οφειλές που έπρεπε να τακτοποιηθούν. Για την περίοδο 2010-2011, όμως, οι προσδοκίες ήταν σαφώς μεγαλύτερες, αφού τα χρέη του παρελθόντος είχαν ρυθμιστεί και έγιναν ηχηρές μεταγραφές. Παρά το καλό ξεκίνημα που έφερε τη Νίκη στη δεύτερη θέση, οι τρεις σερί ήττες την έφεραν εννέα πόντους μακριά από τον πρωτοπόρο. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι διέρχεται πάλι βαθιά διοικητική κρίση, με τον Στράτο Γιδόπουλο να διαμηνύει στους παίκτες ότι αποχωρεί όντας δυσαρεστημένος από την απόδοσή τους στο γήπεδο αλλά και από τις αποδοκιμασίες που άκουσε από τους φιλάθλους στον αγώνα με τον Τύρναβο. Μπορεί ακόμη αγωνιστικά τίποτα να μη χάθηκε για τη Νίκη, αλλά το μέλλον προβάλλει αβέβαιο για τον ιστορικό σύλλογο. …

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΙΣΙΛΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Με τόνους αισιοδοξίας μπαίνει το 2010 για τη Νίκη. Κερδίζει με 2-0 τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο πρώτο ματς της χρονιάς, ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιείται ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Στράτο Γιδόπουλο, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Κώστα Μανιατάκη, τον Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια και τον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Παύλο Μαβίδη αποφασίζεται να υπάρχει στήριξη στη βολιώτικη ομάδα.

Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν με την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να μην ορίζει αρχικά τα παιχνίδια με Δόξα Κρανούλας και Εορδαϊκό. Την τελευταία στιγμή ο Στράτος Γιδόπουλος βρίσκει χρήματα για εξόφληση παλιών χρεών και οι συναντήσεις διεξάγονται κανονικά, με τους «κυανόλευκους» να αναδεικνύονται ισόπαλοι 0-0 και 1-1 αντίστοιχα. Παρά τα προβλήματα, η βολιώτικη ομάδα αποκτά πέντε νέα πρόσωπα, τους Φερνάντο Γκαλβέζ, Φανούρη Γκινή, Αλέξη Κακαζούκη και τους Βολιώτες Γιάννη Φλάμο και Χρήστο Ζαρίφη.

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίζεται ο αγώνας με τον Οδυσσέα στην Αναγέννηση Σερρών. Ποδοσφαιριστές και παράγοντες των γηπεδούχων επιτέθηκαν στους «κυανόλευκους» προκαλώντας τον τραυματισμό των Σάντσες και Γκαλβέζ, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Μετά από διακοπή …50 λεπτών, ο αγώνας ξανάρχισε, με τους παίκτες του Χόρχε Μπάριος να βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα και να ισοφαρίζουν στο τελικό 2-2.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

«Θορυβώδης» ήταν και ο Φεβρουάριος για τη Νίκη. Η ΠΑΕ υποβάλλει ένσταση για τα επεισόδια σε βάρος της στην Αναγέννηση Σερρών και για το μεγάλο χρονικό διάστημα που διακόπηκε η αναμέτρηση.

Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι παίκτες απέχουν από μία προπόνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα, ενώ ο Χόρχε Μπάριος μένει μετά από διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι θα τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες.

Ένταση επικρατεί στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ανάμεσα σε οργανωμένους και τον Στράτο Γιδόπουλο, ο οποίος επικαλείται έλλειψη βοήθειας από τους τοπικούς φορείς. Αποφασίζεται αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ, αλλά δεν προκύπτει νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ο αγώνας Πυρσός-Νίκη δεν διεξάγεται, καθώς εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης η αποστολή της βολιώτικης ομάδας δεν μπορεί να μεταβεί στα Γρεβενά, μετά από σχετική απαγόρευση της αστυνομίας.

Στα αγωνιστικά οι «κυανόλευκοι» συντρίβουν 4-0 τον ΠΑΟΝΕ, αλλά στη συνέχεια γνωρίζουν ήττα σοκ από τον καταδικασμένο Θερμαϊκό με 2-0 (το ματς έγινε στο «Παντελής Μαγουλάς»), ενώ ακολουθεί το 3-0 από την ισχυρή Επανομή.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Η Νίκη δεν εκμεταλλεύεται τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει στο Πανθεσσαλικό παραχωρώντας ισοπαλία τόσο στον Μακεδονικό, όσο και στον Βισαλτιακό. Ισόπαλοι αναδεικνύονται οι «κυανόλευκοι» και στην Άμφισσα με τον Φωκικό επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρεις αυτές συναντήσεις ολοκληρώνονται με το ίδιο σκορ (1-1). Στον αγώνα με τον Μακεδονικό είναι η πρώτη φορά που ο Στράτος Γιδόπουλος δεν δίνει το «παρών». Κι αυτό γιατί είναι ενοχλημένος από την απόφαση των ποδοσφαιριστών να μην αποσυρθούν σε ξενοδοχείο την προηγούμενη του παιχνιδιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα. Νωρίτερα οι παίκτες είχαν εκδώσει ανακοίνωση όπου τόνιζαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ ανακοίνωση κατά του κ. Γιδόπουλου εξέδωσε και το Blue Club. Επίσης προσφυγή καταθέτουν οι Σβανιάς, Μαυρουδής, Τάσσος και Σαπαλίδης. Μοναδική παρηγοριά στον Μάρτιο για τη βολιώτικη ομάδα οι τρεις βαθμοί που παίρνει άνευ αγώνος από την Καστοριά, η οποία αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Περίεργος είναι ο Απρίλιος για τη Νίκη. Το βολιώτικο συγκρότημα πιάνει εξαιρετική απόδοση και πετυχαίνει δύο «διπλά» κερδίζοντας 2-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών και 1-0 την Κοζάνη, αλλά χάνει το εντός έδρας παιχνίδι της απέναντι στα Τρίκαλα (0-2). Μάλιστα για το συγκεκριμένο ματς ο Χόρχε Μπάριος έκανε κάτι …περίεργες δηλώσεις για τις οποίες ζήτησε εξηγήσεις ο Στράτος Γιδόπουλος. Τελικά ο Ουρουγουανός με νέα δήλωση διευκρίνισε ότι αναφερόταν στη διαιτησία, η οποία δεν μεταχειρίζεται επί ίσοις όροις τη Νίκη. Πάντως οι ποδοσφαιριστές τον μήνα αυτό πληρώθηκαν με …δόσεις, καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία.

ΜΑΪΟΣ

Η Βέροια έρχεται στο Πανθεσσαλικό για να σφραγίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική και η Νίκη δεν της χαλάει τη γιορτή. Η ομάδα της Ημαθίας επικρατεί με σχετική άνεση (3-1), με το βολιώτικο συγκρότημα να απογοητεύει τους φιλάθλους.

Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» ολοκληρώνουν με άσχημο τρόπο το πρωτάθλημα, καθώς στο τέλος τέθηκε σε κίνδυνο -έστω και μαθηματικά- ακόμη και η παραμονή στη Γ’ κατηγορία. Η Νίκη γνωρίζει την ήττα από τον Πυρσό Γρεβενών στο εξ αναβολής παιχνίδι (1-0) και από τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα με 2-1, ενώ ολοκληρώνει με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Δόξα Κρανούλας. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» ισοφάρισαν στο 90ο λεπτό με γκολ του Γκινή. Έτσι η Νίκη τερματίζει στην 11η θέση με 38 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Ο Στράτος Γιδόπουλος ανακοινώνει ότι παραμένει στα διοικητικά της ΠΑΕ Νίκη και θα καθοδηγήσει την ομάδα και στην επόμενη σεζόν.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι οργανωμένοι οπαδοί διοργανώνουν συγκέντρωση στο «Παντελής Μαγουλάς» και ζητούν λύση εδώ και τώρα στα διοικητικά της ΠΑΕ Νίκη.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η Νίκη ανανεώνει το συμβόλαιο του Χόρχε Μπάριος, ενώ συνεργάτης του αναλαμβάνει ο Τάκης Λουκανίδης. Ωστόσο ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού λίγο αργότερα αποχωρεί επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οι Ντάνισιτς και Δραγάτης αποτελούν τις πρώτες μεταγραφές της Νίκης, η οποία συνεχίζει τις δοκιμές νεαρών παικτών. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι «κυανόλευκοι» ενισχύονται σημαντικά με τους Διγκόζη, Βακουφτσή, Μαϊστρέλλη, Πετρά, Κόσογλου και Στουρνάρα βάζοντας ως βασικό στόχο την άνοδο στη Β’ Εθνική. Η προετοιμασία ξεκινά με καθυστέρηση, αλλά οι σημαντικές μεταγραφές που έγιναν ξεσηκώνουν τους φιλάθλους της Νίκης, που ετοιμάζουν στην ομάδα ενθουσιώδη υποδοχή την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας.

Η Γ’ Εθνική αλλάζει όνομα σε Football League 2 και στην πρεμιέρα η Νίκη κληρώνεται να αντιμετωπίσει τον Αετό στη Σκύδρα. Στα φιλικά οι «κυανόλευκοι» δεν τα πηγαίνουν καλά, αφού ήρθαν τρίτοι στο τουρνουά του Αλμυρού, ενώ χάνουν με 1-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας στις Σοφάδες

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η Νίκη αποκλείεται από την πρώτη φάση του Κυπέλλου με εντός έδρας ήττα 3-2 στην παράταση από τον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ στο πρωτάθλημα αρχίζει τις υποχρεώσεις της στη Σκύδρα με αντίπαλο τον Αετό. Μάλιστα το βολιώτικο συγκρότημα ξεκινά ιδανικά καθώς αξιοποιεί την πρώτη της ευκαιρία στο πρωτάθλημα στο 4’ με τον Μαϊστρέλλη, αλλά στο 44’ ο Λαφαζανίδης ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Το κακό για την ομάδα του Χόρχε Μπάριος είναι ότι στερείται στην αρχή τη φυσική της έδρα, αφού στο «Παντελής Μαγουλάς» τοποθετείται καινούργιος χλοοτάπητας. Έτσι στο πρώτο ματς που δίνει στο στάδιο της Νεάπολης (μια και δεν της παραχωρήθηκε το ΕΑΚ) χάνει 1-0 από τη νεοφώτιστη Καλλονή. Η κάκιστη εικόνα που παρουσίασαν οι «κυανόλευκοι» στοίχισε ακριβά στον Ουρουγουανό προπονητή, με τον οποίο λύνεται η συνεργασία. Έτσι στην Ηράκλεια Σερρών της ομάδας ηγείται ο Άγγελος Καρρόπουλος και την οδηγεί στο 1-0 σε βάρος του Μ. Αλεξάνδρου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Οκτώβριος βρίσκει τη Νίκη με νέο προπονητή, καθώς καθήκοντα αναλαμβάνει ο Αρμάντο Μαρέντζι. Με τον Κροάτη στον πάγκο το βολιώτικο συγκρότημα κάνει εξαιρετική εμφάνιση νικώντας 1-0 τη Δόξα Κρανούλας, αλλά λίγες μέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο (Νεάπολη) απογοητεύει παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία στα Γιαννιτσά.

Παρόμοια εμφάνιση και στην Κοζάνη, όπου η Νίκη χάνει με 1-0, αλλά μεταμορφώνεται στο ντέρμπι με την Επανομή. Η βροντερή παρουσία του κόσμου στο «παρθενικό» παιχνίδι στο «Παντελής Μαγουλάς» δίνει …φτερά στους παίκτες του Αρμάντο Μαρέντζι, που «δαμάζουν» με 1-0 τον ισχυρό αντίπαλό τους.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Αντιφατική εικόνα παρουσιάζει η Νίκη το Νοέμβριο. Μετά από μέτρια εμφάνιση χάνει 2-1 στο ντέρμπι από τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαΐδα, ενώ στην «κλούβα» βρίσκεται πίσω στο σκορ από τον Μακεδονικό μέχρι το 85’ με 2-1. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» δείχνουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με σκόρερ τους Γραμματικόπουλο και Ντάνισιτς κατορθώνουν την τεράστια ανατροπή (3-2).

Ακολουθούν δύο ακόμη σερί επιτυχίες με 1-0 επί του Ναυπακτιακού Αστέρα εκτός έδρας και 2-1 σε βάρος του Εθνικού Φιλιππιάδας στη Ν. Ιωνία, που οδηγούν τη Νίκη στη δεύτερη θέση του βορείου ομίλου, αλλά ξαφνικά προκύπτει αλλαγή προπονητή. Στην ΠΑΕ επικαλούνται το πρόβλημα που προέκυψε με το δίπλωμα του Αρμάντο Μαρέντζι (δεν του επιτράπηκε από τον 4ο διαιτητή να καθίσει στον πάγκο στο ματς με τον Ναυπακτιακό) και ο Στράτος Γιδόπουλος αποφασίζει να τον απολύσει.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η Νίκη πηγαίνει στη Ζάκυνθο με υπηρεσιακό προπονητή τον Λάκη Μπακάλη, αλλά στέκεται άτυχη. Χάνει μ’ ένα γκολ από το …πουθενά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-0) υπό το βλέμμα του Πέδρο Πάμπλο Πασκούλι που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του στις 9 Δεκεμβρίου. Το ντεμπούτο του Αργεντινού τεχνικού, όμως, δεν στέφεται από επιτυχία. Η βολιώτικη ομάδα χάνει 3-1 από τον Φωκικό στην Άμφισσα και υποχωρεί στην τέταρτη θέση, ενώ ακολουθεί και η εντός έδρας ήττα (πρώτη στο «Παντελής Μαγουλάς» με 1-0 από τον Τύρναβο), η οποία φέρνει την κατάσταση στα άκρα.

Η κάκιστη εμφάνιση προκαλεί αγανάκτηση στους φιλάθλους που ξεσπούν σε αποδοκιμασίες κατά του Στράτου Γιδόπουλου και των ποδοσφαιριστών. Ο μεγαλομέτοχος φεύγει από το γήπεδο πριν τελειώσει ο αγώνας. Λίγες ημέρες αργότερα διαμηνύει στους παίκτες ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Νίκη ενοχλημένος από την απόδοσή τους, αλλά και από τις αποδοκιμασίες των οπαδών σε βάρος του, με συνέπεια να ξεσπάσει σοβαρή διοικητική κρίση. Αυτή έχει αντίκτυπο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον Πασκούλι να παραμένει στην Ιταλία και να περιμένει τις εξελίξεις για να επιστρέψει και τον Βακουφτσή να ζητά να λυθεί το συμβόλαιό του. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη οι τοπικοί παράγοντες αναθέτουν προσωρινά την τεχνική ηγεσία στον Άγγελο Διγκόζη, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στο πόστο του προπονητή…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το