Πρώτο Θέμα (old)

ΙΧ «καρφώθηκε» ξαφνικά σε κολόνα στην Αγριά

Ο 70χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε κολόνα

Το θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12, ένας 70χρονος, στην περιοχή της Αγριάς, όταν το ΙΧ που οδηγούσε προσέκρουσε σε κολόνα. Ο 70χρονος ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο, ενώ η συνεπιβάτισσα, μία 68χρονη γυναίκα, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου. Η νεκροψία που θα διενεργηθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης θα δώσει απάντηση στο ερώτημα αν ο θάνατος του 70χρονου οφείλεται σε κάποιο παθολογικό αίτιο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ή στην πρόσκρουση του οχήματος στην κολόνα.

Ο 70χρονος ήταν κάτοικος του Αγίου Γεωργίου Ιωλκού. Με την 68χρονη σύντροφό του κινούνταν με κατεύθυνση προς το Βόλο. Στο αυτοκίνητο, όπως διαπιστώθηκε, είχαν φορτώσει ξύλα και φαίνεται να τα μετέφεραν στο σπίτι του.

Με το αυτοκίνητο κινούνταν στο παράλληλο δρόμο – από τον παραλιακό – της Αγριάς, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Στο ύψος της με την οδό Δώδεκα Αποστόλων ο 70χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε κολόνα. Η σύγκρουση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σφοδρή.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν διερχόμενοι οδηγοί, ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία. Όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, ο 70χρονος είχε χάσει τη ζωή του. Η δε συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο τραυματίστηκε, κυρίως στο πρόσωπο και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Αστυνομία δεν μπορεί να αναφέρει με βεβαιότητα αν πρόκειται για θανατηφόρο τροχαίο ή για αιφνίδιο θάνατο του οδηγού από παθολογικό αίτιο που έφερε απώλεια των αισθήσεών του και πρόσκρουση στην κολόνα. Ευτυχώς, όπως αναφέρθηκε εκείνη την ώρα, δεν κινούνταν κανείς στο πεζοδρόμιο ή δεν υπήρχε άλλο αυτοκίνητο ώστε να προκληθεί σύγκρουση. Όπως αναφέρθηκε στην Αστυνομία από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο 70χρονος είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του χωρίς όμως στη συνέχεια να έχει κάποιες ενοχλήσεις.

Η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Λάρισα εξακολουθεί να παραμένει κλειστή.

Ταλαιπωρία λόγω κλειστής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Οι δύο θάνατοι και η ανάγκη διενέργειας νεκροψίας για τα ακριβή τους αίτια φέρνουν στην επικαιρότητα και πάλι το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και μήνες της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία, κυρίως ψυχολογική, για τους συγγενείς που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς οι νεκροψίες διενεργούνται στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Κοζάνης και Θεσσαλονίκης. Λόγω απόστασης και φόρτου εργασίας παρατηρείται καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στα διαδικαστικά του ενταφιασμού.

Οι διαμαρτυρίες από συγγενείς νεκρών είναι πολλές, έγιναν και παρεμβάσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης – όπου υπάγεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία – ωστόσο έως τώρα λύση δεν έχει βρεθεί και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Λάρισα παραμένει κλειστή.

 

Είχε εμπλακεί σε τροχαίο πριν από 17 ημέρες

Υπέκυψε 34χρονος από τα Κ. Λεχώνια

 

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Κ. Λεχωνίων στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος πριν από 17 ημέρες είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Από το τροχαίο, ο άτυχος 34χρονος Χριστόφορος Πουρνάρας είχε υποστεί – όπως έγινε γνωστό – κατάγματα και ο τραυματισμός του δεν είχε χαρακτηριστεί ως σοβαρός.

Χθες το πρωί όμως, ο άτυχος άντρας υπέκυψε καθώς φέρεται να υπέστη ανακοπή. Ο θάνατός του ήταν απρόσμενος.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή στα Κ. Λεχώνια χθες το απόγευμα και όλοι αιφνιδιάστηκαν στο άκουσμά της. Η οικογένειά του είναι συγκλονισμένη από το απρόσμενο τέλος.

Ο 34χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα. Πριν από 17 περίπου ημέρες, απόγευμα Κυριακής, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα έξω από το Νοσοκομείο. Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου επιχείρησε να κάνει αναστροφή επί της οδού Πολυμέρη με αποτέλεσμα να φράξει το δρόμο του δικύκλου που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο. Και οι δύο οδηγοί είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Ο τραυματισμός τους δεν είχε θεωρηθεί σοβαρός. Δυστυχώς όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον άτυχο 34χρονο.

Η νεκροψία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναμένεται να διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

H κηδεία του άτυχου 34χρονου θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Κ. Λεχωνίων.

 Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το