Αθλητισμός

Ισόπαλος στο ντέρμπι ο Βόλος 2004

Προσπάθεια της Ζήγρα

Άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας των γυναικών, με τον Α.Σ. «Βόλος 2004» να ξεκινά με ισοπαλία τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Στο ντέρμπι της πρεμιέρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΕΑΚ οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πάρουν μια σπουδαία νίκη, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ στο 22’ με την Γκαλ, όμως στο 87’ δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης, με την Φιλιππίδου να σκοράρει για τον «Δικέφαλο».

Η τύχη δεν χαμογέλασε στο βολιώτικο συγκρότημα, απέναντι στο μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδος. Τα κορίτσια του Α.Σ. «Βόλος 2004» πάλεψαν για την κατάκτηση των τριών βαθμών, απέναντι στην κορυφαία ελληνική ομάδα των τελευταίων ετών και έδειξαν στοιχεία πολύ καλής και οργανωμένης ομάδας. Δικαιούνται να τα βάζουν με την τύχη τους, αφού δέχθηκαν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκες» στερήθηκαν των υπηρεσιών της Κατερίνας Τσιρδάνης, η οποία εκτίει ποινή από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά το 20 λεπτό οι γηπεδούχες ήλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 22’. Η Ταμάρα Γιοβάνοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου και με έξυπνη μπαλιά τροφοδότησε την Τιμέα Γκαλ που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με θαυμάσιο πλασέ έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτριών της Σουζάνας Στανόγεβιτς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα με την Γιοβάνοβιτς στο 35’. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρος, όταν και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τις Αρβανιτάκη και Βαρδαλή.

Το βολιώτικο συγκρότημα ξεκίνησε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις να πετύχει το γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Χαραλαμπίδου, δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία της, ενώ μετά το 65’ οι φιλοξενούμενες ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν την άμυνα του Α.Σ. «Βόλος 2004». Για να φτάσουμε στο 87’ όπου ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Μετά από συνδυασμένη ενέργεια των παικτριών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η Φιλιππίδου με σουτ έγραψε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΒΟΛΟΣ 2004: Αναστασάκη, Γουγούση (70’ λ.τ. Χατζηλιόντα), Πελεκούδα,  Μαλισιώρα, Τραΐκοβιτς, Μπαλαμούτη, Γκαλ, Ζήγρα, Λαζανά (75’ Γάτσιου), Γιοβάνοβιτς, Δημητριάδη.

ΠΑΟΚ: Χαραλαμπίδου, Βλασιάδου, Μουρατίδου, Αδαμάκη, Σπύρου, Γκατζογιάννη, Χατζηγιαννίδου, Δημητρίου, Αρβανιτάκη (88’ Παράσχου), Παντελειάδου, Βαρδαλή (50’ Φιλιππίδου).

Τα αποτελέσματα

Βόλος 2004-ΠΑΟΚ 1-1

Αίγινα-Ελπίδες Καρδ. 0-5

Οδυσσέας Γλ.-Καλλιθέα 1-0

Κρήσσες Ρεθ.-Άρης 3-4

Εργοτέλης-Καβάλα 5-0

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το