Αθλητισμός

Ισόπαλη 1-1 η Νίκη στη Ζάκυνθο για τα πλέι οφ

 

Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η αρχή για τη Νίκη στα πλέι οφ της Football League 2. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ζάκυνθο εκτός έδρας, με τον Γιώργο Πουλάκο να ευστοχεί σε πέναλτι στο 42’ ισοφαρίζοντας το ωραίο γκολ του Τσιριγώτη (32’). Πάντως η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη θα μπορούσε να πάρει και τους τρεις βαθμούς, αν ο Πουλάκος δεν αστοχούσε σε δύο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Καλό ξεκίνημα έκανε η Νίκη, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Ζάκυνθο εκτός έδρας. Το βολιώτικο συγκρότημα δεν έπιασε καλή απόδοση, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες της συνάντησης με τον Πουλάκο, με τις οποίες θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τη νίκη.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού η θερμοκρασία στο νησί του Ιονίου άγγιξε τους 37 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα ο κ. Ανδρονικίδης κάποιες στιγμές διέκοψε το παιχνίδι, προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τους δύο «μονομάχους». Ωστόσο με τη συμπλήρωσή του έγινε η πρώτη καλή στιγμή του ματς από την πλευρά της Ζακύνθου. Ο Δεληζήσης ανέκοψε με φάουλ τον Θ.Σ. Γεωργίου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Λιβέρης, αλλά η μπάλα πήρε περίεργο φάλτσο και έφυγε μακριά από τα γκολπόστ.

Στο 14’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Θ.Σ. Γεωργίου αρχικά σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στον Λαμπρόπουλο που βρισκόταν στη μικρή περιοχή. Στη εξέλιξη της φάσης ο Λιβέρης από καλή θέση δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στο διάστημα αυτό οι «κυανόλευκοι» (χθες αγωνίστηκαν με πορτοκαλί φανέλα μια και οι γηπεδούχοι φορούσαν φανέλα με μπλε και κίτρινες ρίγες) παρουσιάστηκαν νωθροί υποχρεώνοντας τον Περικλή Αμανατίδη να βάλει τις φωνές στους παίκτες του για να τους «αφυπνίσει». Η πρώτη φορά που απείλησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα ήταν στο 16’ όταν ο σέντρα-σουτ του Λαζαρίδη μπλόκαρε ο Θ.Λ. Γεωργίου. Φάση «καρμπόν» αλλά στην αντίπαλη εστία στο 24’. «Δράστης» ήταν ο Λιβέρης η σέντρα-σουτ του οποίου δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βούρα.

Καλή αντεπίθεση για τη Νίκη στο 30’. Ο Διαμαντίδης πέρασε κάθετη πάσα στον Πουλάκο, ο οποίος κλείστηκε και βγήκε από τα πλάγια. Κατάφερε, όμως, να γυρίσει την μπάλα προς τον Λαζαρίδη, ο οποίος σούταρε πάνω από τα γκολπόστ. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Διαμαντίδη να δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά δεν προβλημάτισε τον Θ.Λ. Γεωργίου.

Η Ζάκυνθος έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 32’ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβέρη, η μπάλα αποκρούστηκε ασθενώς από τους αμυνομένους. Εκείνη κατέληξε στον επερχόμενο Τσιριγώτη, που έπιασε το βολέ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βούρα (1-0).

Οι Βολιώτες προσπάθησαν να συνέλθουν από το «σοκ» και τα κατάφεραν άμεσα. Ήταν το 42ο λεπτό, όταν ο Πουλάκος τροφοδότησε τον Λαζαρίδη, που σούταρε για να αποκρούσουν αρχικά οι αμυνόμενοι. Κάτοχος της μπάλας έγινε ο Παυλίδης, ο οποίος ανατράπηκε από τον Καλλιβωκά εντός περιοχής, με τον κ. Ανδρονικίδη να καταλογίζει πέναλτι. Ο Πουλάκος εμφανίστηκε ψύχραιμος από τα 11 μέτρα σουτάροντας με δύναμη στο κέντρο της εστίας, με τον Θ.Λ. Γεωργίου να πέφτει στην αριστερή του γωνία. Έτσι το α’ μέρος ολοκληρώθηκε 1-1.

 

Μεγάλες ευκαιρίες

από Πουλάκο

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη μπήκε με καλή ψυχολογία και στο 48’ έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Στουρνάρας τροφοδότησε τον Παυλίδη και εκείνος με τη σειρά του έδωσε για τον Πουλάκο. Ο έμπειρος στράικερ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Θ.Λ. Γεωργίου και πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια.

Οι ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και της επόμενης καλής φάσης για τη Νίκη. Ήταν το 56ο λεπτό, όταν ο Πουλάκος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Θ.Λ. Γεωργίου, αλλά το σουτ δεν ήταν ιδιαίτερο δυνατό και ο αντίπαλος πορτιέρο μπλόκαρε.

Η Ζάκυνθος δεν έμεινε με …σταυρωμένα χέρια και στο 60’ ο Λιβέρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Στρατομήτρος κέρδισε την κεφαλιά, αλλά ο Βούρας απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα ο Θ.Σ. Γεωργίου έπιασε εναέριο βολέ, το οποίο κόντραρε στο σώμα του Λαμπρόπουλου και κατέληξε κόρνερ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 64’ ο Χολέβας έκανε …δώρο την μπάλα στον Διαμαντόπουλο, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει τον ανέκοψε σωτήρια ο Δεληζήσης.

Ήταν φανερό πως το συγκρότημα του Ζόραν Γέφτοβιτς είχε ξαναπάρει τα «ηνία» του ματς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος τα «έψαλε» στους παίκτες του. Έτσι στο 65’ είχαμε την αντίδραση της Νίκης, με το σουτ του Παυλίδη να καταλήγει στην αγκαλιά του Θ.Λ. Γεωργίου. Μέσα σε τρία λεπτά (70’-73’) ο κ. Αμανατίδης έριξε στο παιχνίδι τους Κυπτίου, Κυριακίδη αντί των Λαζαρίδη και Παπατζίκου δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Λίγο αργότερα (77’) η Νίκη έχασε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της στο ματς. Ο Πουλάκος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βρέθηκε μόνος με τον Θ.Λ. Γεωργίου. Βρισκόμενος έξω από την περιοχή ο 29χρονος επιθετικός πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα, αλλά και πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 83’ η Ζάκυνθος κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κυπαρίσσης αστόχησε απελπιστικά. Η Νίκη «απάντησε» στο επόμενο λεπτό. Ο Κυριακίδης συνέκλινε προς τη μεγάλη περιοχή και έπιασε συρτό σουτ, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Στο 90’ οι Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Κυριακίδης μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή ανατράπηκε από τον Σαμαρά, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση. Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τους δύο «μονομάχους» να παίρνουν από έναν βαθμό…

 

Ζάκυνθος-Νίκη 1-1

 

30. Θ.Λ. Γεωργίου

23. Τσιριγώτης

(9. Νεόφυτος 87’)

19. Διαμαντόπουλος

5. Σαμαράς

6. Καλλιβωκάς

(17. Πέττας 77’)

4. Λιβέρης

8. Κωστάκης

18. Στρατομήτρος

21. Θ.Σ. Γεωργίου

(10. Τεπετός 69’)

99. Χαρτσιάς

14. Κυπαρίσσης

 

12. Βούρας

72. Στουρνάρας

31. Λαμπρόπουλος

40. Δεληζήσης

5. Χολέβας

3. Ριζογιάννης

33. Παπατζίκος

(87. Κυριακίδης 73’)

22. Λαζαρίδης

(11. Κυπτίου 70’)

32. Παυλίδης

(25. Λουκίνας 80’)

85. Διαμαντίδης

7. Πουλάκος

 

Σκόρερ: 32’ Τσιριγώτης – 42’ πεν. Πουλάκος

Κίτρινη: Κυπαρίσσης, Τσιριγώτης – Δεληζήσης, Χολέβας

Διαιτητής: Ανδρονικίδης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ζησιμόπουλος, Χαλβατζάκος (Πειραιά)

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

«Θα μπορούσαμε

να πάρουμε

κάτι παραπάνω»

Ο Περικλής Αμανατίδης αναγνώρισε ότι η Νίκη δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο: «Η Ζάκυνθος μπήκε καλύτερα στο ματς στο πρώτο 20λεπτο. Οι παίκτες μου ίσως επηρεάστηκαν από ένα συνδυασμό της καλής αντιπάλου ομάδος και της προσαρμογής στον καιρό. Παρ’ όλα αυτά είχαμε την τύχη να ισοφαρίσουμε και στο δεύτερο μέρος κυνηγήσαμε τη νίκη» τόνισε ο 42χρονος τεχνικός.

«Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες» συνέχισε ο ίδιος. «Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο διάστημα 75’-90’, όπου είχαμε περισσότερες δυνάμεις. Βάλαμε κάποια παιδιά που είχαν μεγαλύτερη «φρεσκάδα» και αν είχαμε καλύτερες επιλογές θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω».

«Θα μείνουμε στη Ζάκυνθο, θα ξεκουραστούμε και τη Δευτέρα πιστεύω ότι θα δείξουμε άλλο πρόσωπο στο γήπεδό μας σ’ ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής, όπως ταιριάζει στη Νίκη», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

Από την άλλη πλευρά ο Ζόραν Γέφτοβιτς στάθηκε στην ακαταλληλότητα των συνθηκών τέλεσης του χθεσινού αγώνα. «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθεια που έκαναν κάτω από τέτοια ζέστη. Οι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι έτσι το ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά. Οι αγώνες έπρεπε να γίνουν νωρίτερα» δήλωσε ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ζάκυνθος ήταν ανώτερη:

«Όσον αφορά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Από ένα λάθος μας έγινε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Νίκη. Στο β’ μέρος παίξαμε καλά μετά το 60’. Η Νίκη είχε κατοχή αλλά μας απείλησε μόνο δύο φορές. Κι εμείς όμως είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το