Αθλητισμός

Ισόπαλη 1-1 η Νίκη με Αναγέννηση στην Καρδίτσα

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η Νίκη στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση. Οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, όπου βρέθηκαν να χάνουν 1-0 με γκολ του Χατζηρίζου στο 45+1’. Ωστόσο στην επανάληψη έδειξαν σημάδια βελτίωσης και ισοφάρισαν στο 52’ με πέναλτι του Κυριάκου.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, η οποία δεν μπορούσε να περάσει με ευκολία στους παίκτες κρούσης. Έτσι βρέθηκε να χάνει με 1-0. Στο δεύτερο μέρος οι «κυανόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 52’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κυριάκου.

Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Βούρα, τους Ψιάνο (δεξιά), Μήτση (αριστερά), Βέρτζο και Μκρτσιαν (στόπερ) στην άμυνα, τους Ριζογιάννη, Κυριάκο στον άξονα και τους Σκούφαλη, Ουέλινγκτον και Τάντιτς (από τα δεξιά προς τα αριστερά) ως τριπλέτα πίσω από τον Μπαλντοβαλίεφ, που έπαιξε ως σέντερ φορ.

 

Προβλημάτισε η Νίκη

στο πρώτο μέρος

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε «μονομαχίες» στο χώρο του κέντρου, χωρίς καμία να μην μπορεί να μπει στην αντίπαλη περιοχή με απειλητικές διαθέσεις.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου η Νίκη κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τάντιτς, ο Μκρτσιαν έκανε εντυπωσιακό άλμα πιάνοντας κεφαλιά, αλλά εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η απόκρουση του Παπαδόπουλου. Πάντως ο παίκτης των φιλοξενουμένων υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Η πρώτη καλή φάση της χθεσινής συνάντησης ανήκε στο συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη και ήταν προϊόν της έμπνευσης του Μανώλη Σκούφαλη. Στο 14’ ο έμπειρος εξτρέμ έξω από τη μεγάλη περιοχή απέφυγε με προσποίηση έναν αντίπαλο και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Αναγέννηση «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 20’. Ο Ρόβας εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ προς τον Μπουντούρη, πιάνοντας στον «ύπνο» τους «κυανόλευκους». Ο πολύπειρος στράικερ έβγαλε τη σέντρα για το δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Αθανασιάδης με «ψαλίδι» γύρισε την μπάλα για τον Χατζηρίζο, ο οποίος αφύλαχτος μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Επρόκειτο για μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Βούρας είχε εξουδετερωθεί και η εστία ήταν ανυπεράσπιστη, με τον Χατζηρίζο όμως να μην βρίσκει τον στόχο.

Το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό και στο 22’ η Νίκη κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το εκτέλεσε ο Τάντιτς και η μπάλα έφτασε στον Μήτση, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο. Ο αριστερός οπισθοφύλακας της βολιώτικης ομάδας κέρδισε ξανά την μπάλα και σούταρε εκ νέου, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα με τέσσερις παίκτες έναντι δύο της Νίκης. Τελικά ο Ριζογιάννης ήταν εκείνος που ενήργησε σωτήρια και με «αυτοθυσία» ανέκοψε τον Χατζηρίζο πριν εκείνος πασάρει για τον αμαρκάριστο Μπουντούρη. Η αργοπορημένη επιστροφή των παικτών του έκανε έξαλλο τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος τα «έψαλε» για τα καλά στους ποδοσφαιριστές.

Στο 24’ ο Σκούφαλης βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να αποφύγει τον Σάββα, ο οποίος τον μάρκαρε με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι. Ωστόσο ο κ. Τίκας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά το 25’ ο κ. Αμανατίδης έδωσε εντολή σε Σκούφαλη και Τάντιτς να αλλάξουν πλευρές και στο επόμενο λεπτό ο πρώτος επιχείρησε σέντρα, αλλά ο Μπαλντοβαλίεφ δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Μετά το ημίωρο ο αγώνας απέκτησε νευρικότητα με τους παίκτες των δύο ομάδων να παίζουν αρκετά δυνατά, ενώ είχαμε και τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Αναγέννησης κατά του Κώστα Φλίγκου, μόλις εκείνος σηκώθηκε για προθέρμανση. Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στον Α.Ο. Καρδίτσας και στην Ελασσόνα, με την οποία πέρσι η ομάδα της Καρδίτσας διεκδίκησε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική.

Παρ’ ότι ο 27χρονος επιθετικός δεν προκάλεσε καθόλου με τη συμπεριφορά του, αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» για ορισμένους ανεγκέφαλους οπαδούς, οι οποίοι άρχισαν να πετούν εναντίον του αντικείμενα και …φωτοβολίδες. Μάλιστα ένα από τα αντικείμενα τραυμάτισε τον Φλίγκο, αλλά ευτυχώς δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν στην εξέδρα και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Κι ενώ στο 32’ ο βοηθός σταμάτησε μάλλον λανθασμένα τον Σκούφαλη που έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα ύστερα από κάθετη πάσα του Ουέλινγκτον, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπουντούρης «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ για τον επερχόμενο Χατζηρίζο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την ανυπεράσπιστη εστία γράφοντας το 1-0.

 

Ισοφάρισε ο Κυριάκος

στο β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Περικλής Αμανατίδης έκανε τέσσερις αλλαγές με τους Καρακούτση, Αργύρη, Λαζαρίδη και Φλίγκο να αντικαθιστούν τους Βούρα, Ψιάνο, Τάντιτς και Μπαλντοβαλίεφ αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για τη Νίκη, αφού στο 52’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Φλίγκος «τσίμπησε» την μπάλα μέσα στην περιοχή μπροστά από τον Ρόβα, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κυριάκος, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Το δίλεπτο 61’-62’ επιφύλασσε από μια καλή φάση για κάθε ομάδα. Πρώτα απείλησε η Αναγέννηση όταν ο Μήτσης ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Μπουντούρη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γεωργατζής δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καλή σέντρα του Λαζαρίδη, καθώς έχασε την ισορροπία του την κρίσιμη στιγμή.

Στο 65’ ο Μπουντούρης ξεσήκωσε τους φιλάθλους με μια περίτεχνη ενέργεια αποφεύγοντας τον Λαζαρίδη και πέρασε ασίστ για τον Υφαντή, ο οποίος όμως πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Κατόπιν οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές δοκιμάζοντας παίκτες και σχήματα. Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο αργός, καθώς οι δύο ομάδες έψαχναν τη συνοχή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 78’. Ο Μυριώτης γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καρακούτση.

Από την πλευρά των Βολιωτών είχαμε ένα σουτ του Χάμου στο 83’, το οποίο μπλόκαρε ο Αναστασίου.

Διαιτητής ήταν ο κ. Τίκας από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Παπαδόπουλος (66’ Αναστασίου), Σάββας (46’ Γκουγκούδης), Τζάνης, Κουκούλης (46’ Δούκας), Πάτρας, Γκόλιας (58’ Γεωργακόπουλος), Ρόβας (65’ Βάγγος), Αθανασιάδης (46’ Κρανιώτης), Μπιτέλης (58’ Υφαντής), Χατζηρίζος (46’ Φλιούκας), Μπουντούρης (65’ Μυριώτης).

ΝΙΚΗ: Βούρας (46’ Καρακούτσης), Ψιάνος (46’ Αργύρης), Μήτσης (67’ Τζανετόπουλος), Βέρτζος (64’ Ρόππας), Μκρτσιαν (58’ Χολέβας), Ριζογιάννης (81’ Δούμπλατζης), Κυριάκος (64’ Χάμος), Σκούφαλης (58’ Γεωργατζής), Τάντιτς (46’ Λαζαρίδης), Ουέλινγκτον (58’ Σούφλας), Μπαλντοβαλίεφ (46’ Φλίγκος).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το