Photo Gallery, Πολιτισμός

Ιστορία μυστηρίου από την Ελένη Μαρκάκη

Από τη χθεσινή παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου «Ο κήπος με τα μυστικά»


Οι Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι «Θέτις», Α΄ Βόλου και το σωματείο «Φλόγα» διοργάνωσαν την παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου της Ελένης Μαρκάκη «Ο κήπος με τα μυστικά» των εκδόσεων Τσουκάτου χθες το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Public.

Το βιβλίο παρουσίασαν η βουλευτής Ροδούλα Ζήση, η συγγραφέας Μπέσυ Λιβανού και η καθηγήτρια ξένων γλωσσών Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου «Φλόγα».

Η Ελένη Μαρκάκη τόνισε: «Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, μια ιστορία μυστηρίου για ένα παλιό χειρόγραφο, το οποίο χάθηκε σε κάποιο μοναστήρι, πέρασε στα χέρια αρχαιοκαπήλων, μαφιόζων, αλλά οι ιστορικοί τέχνης το ανακάλυψαν και προσπάθησαν να το δώσουν εκεί που έπρεπε. Ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται μια οικογενειακή τραγωδία με την πρωταγωνίστρια να οδηγείται μακριά από την πατρίδα της. Αρκετό σασπένς χαρακτηρίζει την ιστορία ώσπου να δοθεί στο τέλος η λύση!».

Η συγγραφέας ετοιμάζει ήδη το δεύτερο βιβλίο της, ενώ για τον τρόπο γραφής της τόνισε: «Νομίζω πως θες δεν θες χαρακτηρίζεσαι από τον τρόπο γραφής σου. Οι ιστορίες αλλάζουν, ο τρόπος με τον οποίο τις λες παραμένει ο ίδιος. Παρόλο που είμαι πολιτικός μηχανικός, εξασκώ τη συγγραφή με αγάπη και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό».

Η βουλευτής Ροδούλα Ζήση επεσήμανε για τον «Kήπο με τα μυστικά»: «Εκείνο που είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον είναι πως ενώ προσπαθείς να τρέξεις και να ζήσεις όλο αυτό το ταξίδι και την περιπέτεια, φτάνεις τρόπον τινά στην κάθαρση, έχοντας ακόμη μέσα σου κάτι το μυστηριώδες και το μυστικό. Η κ. Μαρκάκη έχει περιγραφική δεινότητα, ενθουσιασμό, ρέουσα γλώσσα. Η αφήγησή της σε κρατά σε τεράστιο ενδιαφέρον ενώ είναι γνώστρια πολλών λεπτομερειών. Ερευνά, αναζητά, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει πρόσωπα και χαρακτήρες, «τους καλούς και τους κακούς». Τους καλούς, τους ανθρώπους της Τέχνης και της Παιδείας και τους κακούς, τους ανθρώπους που θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους και της απάτης ιδανικά και τις αξίες της φιλίας και της παράδοσής μας».

Για τη συγγραφέα μίλησε στη «Θ» και η συγγραφέας Μπέσυ Λιβανού: «Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε μια αφάνταστη δυσκολία στο να γραφτεί, είναι ένα βιβλίο ευρηματικό, οικονομικά γραμμένο, με γερή δόση πολιτιστικών στοιχείων στο οποίο πολλοί θα βρουν αυτό που τους αρέσει, ιδιαίτερα εκείνοι που αγαπούν το μυστήριο. Είναι ένα βιβλίο που το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους».

Σοφία Μαυραντζά

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το