Photo Gallery, Τοπικά

Ισπανοί τουρίστες στο Βόλο

Τους τουρίστες υποδέχθηκαν στο χώρο ελλιμενισμού στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου

Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοίο, το «Grand Celebration»,  κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου και είναι το ένατο στο πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Το «Grand Celebration», με 1.484 επιβάτες από τους οποίους οι 1.361 Ισπανοί και 546 άτομα πλήρωμα, έφθασε στο Βόλο στη 1 το μεσημέρι προερχόμενο από τον Πειραιά και αναχώρησε στις 10 το βράδυ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Τους τουρίστες υποδέχθηκαν στο χώρο ελλιμενισμού στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο υλικό για την πόλη και την περιοχή και κυρίως το χάρτη ειδικών διαδρομών που βοηθά τον επισκέπτη να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει τα σημεία αναφοράς, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των προτάσεων για εναλλακτικές σύντομες επισκέψεις στα κοντινά αξιοθέατα εκτός της πόλης. Εκπρόσωποι του σωματείου ιδιοκτητών ταξί υποδέχθηκαν τους τουρίστες εντός του χώρου του λιμανιού, μοιράζοντας έντυπο υλικό με αναγραφόμενες τις τιμές των διαδρομών. Τέλος, όσοι προτίμησαν να μετακινηθούν πεζή, ακολουθώντας τη διαγράμμιση επί του πεζοδρομίου με την ένδειξη city center, κατευθύνθηκαν εύκολα στο κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά.

Με αφορμή τη νέα άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου, η Σούλα Μπαρτζιώκα επανέλαβε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί για τον τόπο μας ιδιαίτερα σημαντική οικονομική δραστηριότητα με μεγάλη προστιθέμενη αξία, γεγονός που τονίστηκε με έμφαση και στο Συνέδριο για το θαλάσσιο τουρισμό, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», από 4-8 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο νόμος 4072/2012 για την πλήρη άρση του καμποτάζ, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί θετική εξέλιξη και εκσυγχρονίζει το πλαίσιο ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, όταν η ανάπτυξη της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού παραμένουν παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην υπέρβαση της σημερινής κρίσης. Η Μεσόγειος αποτελεί τον πρώτο προορισμό κρουαζιέρας, δεδομένου ότι οι εταιρείες λόγω τηςαύξησης στις τιμές των καυσίμων αναζητούν πλέον κοντινά λιμάνια στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στην κατάταξη, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, αντιπροσωπεύοντας το 17% της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς με περίπου 4,7 εκατομμύρια επιβάτες να καταφθάνουν ετησίως στα ελληνικά λιμάνια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, η οποία εκπροσώπησε το Δήμο Βόλου στο Συνέδριο, η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει σειρά από δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο Βόλο, όπως πρωτοβουλίες για την καλύτερη λειτουργία της πόλης και τη διευκόλυνση των επιβατών κρουαζιερόπλοιων, τη διεθνή προβολή του τόπου και της πολιτιστικής του κληρονομιάς, την ανάπτυξη συνεργασίας με διεθνείς εταιρείες κ.ά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το