Τοπικά

ΙΜΔ: Δέματα αγάπης με τρόφιμα σε 2.000 άπορους

ΣΥΣΣΙΤΙΟ

Πάνω από 2.000 δέματα με φαγητά μακράς διαρκείας μοιράστηκαν από τις ενορίες της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου οι άποροι να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν τα Σπίτια Γαλήνης. Την ίδια στιγμή ο Έρανος Αγάπης φέτος θα έχει κάποιες μικρές απώλειες, ωστόσο από τη Μητρόπολη εκφράζεται ικανοποίηση για την πορεία του δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.

Κοτόπουλο, κρέας, γάλα, ζυμαρικά, ρύζι, λάδι και άλλα προϊόντα περιελάμβανε το πακέτο με τρόφιμα που δόθηκε στους άπορους από τις ενορίες της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Από τη Μητρόπολη εκτιμάται ότι συνολικά διατέθηκαν στους άπορους γύρω στα 2.000 δέματα, τα οποία συγκεντρώθηκαν παρά την κρίση και τη δυσκολία των οικογενειών να δώσουν τρόφιμα. Οι ενορίες ξεκίνησαν ουσιαστικά από την περασμένη Παρασκευή να προσφέρουν τα δέματα στους έχοντες ανάγκη, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες. Βέβαια όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τρόφιμα. Μια προσπάθεια στην οποία βοήθησαν και αρκετά σχολεία, καθώς οι μαθητές και οι γονείς προσέφεραν τρόφιμα για τα Σπίτια Γαλήνης.

Με τα τρόφιμα που έλαβαν αυτές τις ημέρες οι άποροι θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για όλες τις γιορτινές ημέρες, καθώς τα Σπίτια Γαλήνης θα επαναλειτουργήσουν μετά τα Φώτα.

Παράλληλα και από την Κοινωνική Υπηρεσία της Μητρόπολης προσφέρονται οι δωροεπιταγές σε 1.500 άτομα που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η χορήγηση των δωροεπιταγών θα συνεχιστεί για όλο τον Ιανουάριο. Παράλληλα δωροεπιταγές προσφέρονται στους φοιτητές που καλύπτουν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια και τους νεφροπαθείς.

Την πρώτη εικόνα για τον Έρανο Αγάπης διαμορφώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, όπου φαίνεται να υπάρχουν μικρές απώλειες ως προς τα έσοδα. Δεδομένων των σημερινών συνθηκών η κατάσταση αυτή δεν προκαλεί προβληματισμό στη Μητρόπολη που επισημαίνει την προσπάθεια των πιστών και των υπόλοιπων πολιτών να συνδράμουν.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ερωτηθείς για τις κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης στο πλαίσιο των Χριστουγέννων τόνισε πως «έχουμε την αίσθηση πως ήταν μια ευλογημένη χρονιά. Παρόλες τις μεγάλες ανάγκες μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε εξίσου, όπως τις προηγούμενες χρονιές, και καλύτερα. Έτσι και οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη, μπόρεσαν και εξασφάλισαν τρόφιμα. Ο Έρανος της Αγάπης στηρίζει την όλη κατάσταση και δεν φαίνεται να έχουμε μεγάλες απώλειες. Σε γενικές γραμμές μάλλον θα έχουμε μικρές απώλειες που δεδομένων των συνθηκών ίσως να είναι αναμενόμενο. Στις ενορίες που είναι «ζωντανές» ο κόσμος στήριξε, ενώ υπάρχει συμπαράσταση και από την επαρχία. Στους Ιερούς Ναούς των χωριών υπάρχει κοινωνικό έργο. Ακόμη και οι μαθητές, τα σχολεία, έχουν βοηθήσει πολύ στη συγκέντρωση τροφίμων. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά τους και να πω ότι θα γιορτάσουμε όλοι Χριστούγεννα. Γενικά υπάρχει μια αλληλοσυμπαράσταση και όλοι για κάτι φροντίζουν».

 

Αγωνία για το Γηροκομείο

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε πως αυτή τη στιγμή η αγωνία για τον ίδιο παραμένει η κατάσταση και το μέλλον του Γηροκομείου το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Αγωνιώ για το Γηροκομείο και τους εργαζόμενούς του. Νομίζω ότι αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στην τοπική κοινωνία. Με τη χάρη του θεού το Ορφανοτροφείο έχει σταθεί και αγωνίζεται, ενώ οι ασθενείς Αλτσχάιμερ έχουν τη στέγη τους και ελπίζω να μη διασαλευτεί εκεί η κατάσταση. Τώρα θα δώσουμε βάρος για να βγει το Γηροκομείο από το αδιέξοδο. Ως Μητρόπολη ορίσαμε εκπρόσωπο και περιμένουμε τα νέα. Θα δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε» επισήμανε.

 Χριστούγεννα στη Μητρόπολη

Τη Μητρόπολη των εορτών, τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 25/12. Για το λόγο αυτό, πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών ευκαιριών έχει καταρτήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για την καλύτερη δυνατή μετοχή όλων στο Μυστήριο της Θείας Ενανθρώπησης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου, την Τρίτη 24/12, παραμονή των Χριστουγέννων, στις 5,30 π.μ.. στους Ιερούς Ναούς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα τελεστεί η 1η Θεία Λειτουργία για τους εργαζόμενους. Από τις 7 έως τις 10.30 π.μ. θα τελεστούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ο Μέγας Εσπερινός της εορτής και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στις 6.30 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, γενικός αρχιερατικός επίτροπος.

Ανήμερα της εορτής, από τις 5,30 έως τις 8,30 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Ο σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα αναγνωστεί το εόρτιο μήνυμα του σεβ. μητροπολίτη μας.

 

2η Θεία Λειτουργία

στην Ανάληψη

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου από τις 9.30 έως τις 11 π.μ. θα τελεστεί 2η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στην οποία θα ψάλει η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών των Χριστουγέννων διανέμεται από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το