Photo Gallery, Τοπικά

Ικανοποιητική πορεία των έργων ΕΣΠΑ στο Δ. Βόλου

  Συνάντηση Κ. Αγοραστού- Π. Σκοτινιώτη για δράσεις προϋπολογισμού 20,3 εκατ. ευρώ

Συνάντηση Κ. Αγοραστού- Π. Σκοτινιώτη για δράσεις προϋπολογισμού 20,3 εκατ. ευρώ

Η πορεία των ενταγμένων έργων του Δήμο Βόλου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη.

Κατά τη συνάντηση τους διαπιστώθηκε η ικανοποιητική πορεία των έργων και επιβεβαιώθηκε η θέλησή τους για στενή συνεργασία στο πλαίσιο «κοινές πρωτοβουλίες, συνέργειες, αποτελεσματικότητα».

Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Βόλου και την ευρύτερη περιοχή.

«Στο Δήμο Βόλου η αιρετή Περιφέρεια χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα συνολικού προϋπολογισμού 20,3 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά μέσα στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Ή αιρετή Περιφέρεια είναι με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και τους παροτρύνουμε να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα και να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Ιδιαίτερα δε με τον Δήμο Βόλου υπάρχει αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Σκοτινιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του και εξετάσαμε την πορεία όλων των έργων  του Δήμου Βόλου τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Η εκτίμηση μας είναι ότι τα έργα προχωρούν με καλούς ρυθμούς και όποιες δυσκολίες υπάρχουν  θα ξεπεραστούν το ερχόμενο διάστημα.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο είναι απολύτως ώριμο και πιστεύω πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, είναι το έργο ανακατασκευής δύο κτιρίων στην Παιδόπολη Αγριάς, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο Δήμο Βόλου προκειμένου να στεγάσουν μια νέα σημαντική κοινωνική δομή που δημιουργείται στο δήμο μας, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση.

Επίσης είχαμε την ευκαιρία να  υποστηρίξουμε, από κοινού με τον Καθηγητή Ηλ. Χούστη, το έργο της ανακατασκευής και επανάχρησης της Κίτρινης Αποθήκης, για το οποίο έχει κατατεθεί από το Πανεπιστήμιο φάκελος και το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθεί. Θεωρούμε ότι είναι έργο μείζονος σημασίας για την πόλη μας,  δεδομένου και του ιστορικού φορτίου που φέρνει το συγκεκριμένο κτίριο.

Πιστεύω πως επιβεβαιώθηκε,  για ακόμα μια φορά, η πολύ καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη και την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπερνούμε προβλήματα και να προχωρήσουμε σε καινούργια έργα μέσα από τις προκηρύξεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμη ο πρόεδρος του ΚΕΤΕΑΘ κ. Ηλίας Χούστης και οι κυρίες Μ. Σαραφίδου και Κ. Σοφολόγη εκ μέρους της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα έργα του ΕΣΠΑ στο Δήμο Βόλου αναλυτικά:

Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου-μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου 3.194.400,00 €, Αποφόρτιση χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή εκτροπή αυτών στη θάλασσα 2.900.000,00 €, Επέκταση του δικτύου ποδηλατόδρομου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής 2.210.950,41 €, Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές παρέμβασης του σχεδίου URBAMECO 2.033.058,19 €, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Πορταριάς-Άλλης Μεριάς 1.819.160,00 €, Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Νέας Αγχιάλου 1.635.413,72 €, 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας-Μελισσάτικα 1.670.000,00 €, Περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στα Δ.Δ. Βόλου και Νέας Ιωνίας με χρήσεις οικολογικών στοιχείων 1.460.000,00 €, Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων & Τμημάτων Ένταξης του Δήμου Βόλου 939.212,62 €, Πλατεία στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ686 στην περιοχή στο Ν. Δέλτα Νέας Ιωνίας Δήμου Βόλου 700.000,00 €, Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου 609.212,27 €, Αποπεράτωση αίθουσας θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας 500.000,00 €, Κατασκευή δικτύου ακάθαρτων στο συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας 300.000,00 €, Μελέτη αναθεώρησης και επέκτασης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Νέας Αγχιάλου Ν. Μαγνησίας 264.538,42 €, Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Κοινότητας Μακρινίτσας Νομού Μαγνησίας 125.284,79 €.

Σύνολο: 20.361.230,42 €.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το