Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή από το έργο που παράγεται στο Βόλο

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου

 

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή του δημοτικού έργου

 

 

 

Ικανοποίηση για το έργο που έχει πετύχει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή και συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον επικράτησε προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το έργο που παράγεται στην καθαριότητα, αλλά καταγράφηκαν υστερήσεις στο πράσινο και επισημάνθηκε ότι οι υπόλοιπες Δημοτικές Αρχές στη χώρα δεν έχουν ακόμη «συντονιστεί» με τις απαιτήσεις του Καλλικράτη, σε αντίθεση με το Δήμο Βόλου.

 

 

Ο σχεδιασμός δράσης της δημοτικής Αρχής για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την προώθηση σειράς θεμάτων σημαντικής σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου και της πόλης, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, το βράδυ της Δευτέρας, στο πρώην Δημαρχείο Αισωνίας.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, ώστε μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, που συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με την ολοκλήρωση της οργανωτικής ανασυγκρότησης του Δήμου, να επιταχυνθεί η παραγωγή του δημοτικού έργου.

«Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας με την τοπική κοινωνία και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που κατεξοχήν πλήττονται από την οικονομική κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το δυσμενές πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον της χώρας, το οποίο σε κάθε περίπτωση επηρεάζει τη  λειτουργία του Δήμου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να εισαχθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο δυο μεγάλα πακέτα θεμάτων. Το πρώτο αφορά θέματα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και συγκεκριμένα την τελική γνωμοδότηση του Δ.Σ. Βόλου για το Ρυθμιστικό, που θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού και δημάρχων της περιοχής. Στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης τα θέματα που αφορούν: Τη Β’ φάση Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, την τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για το Κυκλοφοριακό και  την τελική γνωμοδότηση επί της Κανονιστικής Απόφασης για τους κοινόχρηστους χώρους. Όπως είναι γνωστό, για τα δυο τελευταία θέματα προηγήθηκε κοινωνική διαβούλευση η οποία έχει ολοκληρωθεί.

Το δεύτερο πακέτο θεμάτων, που θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στο Σεπτέμβριο, αφορά τους ισολογισμούς του έτους 2010 των οκτώ συνενωθέντων Δήμων και της Κοινότητας Μακρινίτσας, καθώς και τον ισολογισμό εκκίνησης του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Σκοτινιώτης προχώρησε σε σύντομο απολογισμό της προσπάθειας οργανωτικής ανασυγκρότησης του Δήμου, που υλοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι σύντομα αναμένεται η έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει η συγκρότηση των Διευθύνσεων και να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο μοντέλο του Δήμου. Ταυτόχρονα, προωθούνται οι διαδικασίες εκπόνησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΔΟΕΠΑΠ και της ΔΕΥΑΜΒ.

 

Αξιοποίηση της περιουσίας

Ο κ. Σκοτινιώτης πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η εκπόνηση του τριετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, ενώ έδωσε έμφαση στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Όσον αφορά το πρώτο, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένη πρόταση, ενώ για το δεύτερο συμφωνήθηκε να γίνει εντοπισμός και καταγραφή των ακινήτων που προσφέρονται για αξιοποίηση, προκειμένου να χαραχθεί συγκεκριμένο σχέδιο για το καθένα από αυτά.

Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την αξιοποίηση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, την ετοιμότητα του Δήμου να αξιοποιήσει πιθανό πρόγραμμα αυτεπιστασίας, την προετοιμασία των υπηρεσιών ενόψει αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής  στον τομέα του τουρισμού και της προώθησης των διεθνών σχέσεων.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανοικτή η σημερινή προπόνηση στη Νίκη

Ανοικτή για το κοινό θα είναι η σημερινή προπόνηση της Νίκης πριν την αυριανή πρεμιέρα…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Θεωρητικό μάθημα στο Φυτόκο, εργαστήρια στο πρώην Πολυκλαδικό

  Σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων, τους τομεάρχες και τους διευθυντές των εργαστηριακών κέντρων…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Παρατήρηση πλανήτη Κρόνου και Σελήνης στο Βελεστίνο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΡΟΝΟΥ & ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ) ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ…

20 Σεπτεμβρίου 2024

«Δε saltarismed!» με τη Χαρά Τσιώλη στην «Εξωραϊστική»

  Μετά τις επιτυχημένες sold out παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Στουτγκάρδη, η famous…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον Β. Μάγγο

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον Β. Μάγγο. Από…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ετοιμάζεται για «μάχη» ο Βόλος στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Βόλος και ΠΑΟΚ ανοίγουν αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα την αυλαία της 5ης αγωνιστικής…

20 Σεπτεμβρίου 2024