Photo Gallery, Αθλητισμός

Ικανοποίηση στον Ο.Υ.Κ.Β.

Πρώτοι σκόρερ του Ο.Υ.Κ.Β. ήταν οι Γ. Μαρινάγης και Μ. Χατζηγούλας

Θετικός κρίνεται ο απολογισμός του Ο.Υ.Κ.Β. στον α’ γύρο του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Το βολιώτικο συγκρότημα έδωσε πέντε αγώνες στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας και σημείωσε τρεις νίκες και δύο ήττες. Έτσι βρίσκεται στη 2η θέση του βορείου ομίλου και έχει ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα πλέι οφ (θέσεις 1-6) της διοργάνωσης. Ευχαριστημένος από τη συγκομιδή των εννέα βαθμών και την εμφάνιση των νεαρών παικτών, αλλά όχι και από τη συνολική απόδοση της ομάδας έμεινε ο τεχνικός Ζαφείρης Μαρινάγης. Με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης κληρώθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ο.Υ.Κ.Β.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ελλιπής ήταν η προετοιμασία του Ο.Υ.Κ.Β. εν όψει του α’ γύρου του βορείου ομίλου της Α2 πόλο που φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα, κάτι που ανησυχούσε τους ανθρώπους της πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όμως, η ομάδα του Βόλου έδειξε χαρακτήρα στα περισσότερα παιχνίδια και έστω και χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, κατάφερε να κάνει τρεις νίκες και να βρίσκεται πλέον στην 2η θέση.

Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το διάστημα 11-13 Μαΐου και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις, μαζί με τις αντίστοιχες του νοτίου ομίλου, θα προκριθούν στα πλέι οφ (θέσεις; 1-6) αποκτώντας το δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Α1. Αντίθετα οι τρεις τελευταίες θα παίξουν στα πλέι άουτ (θέσεις 7-12) με στόχο την αποφυγή της 11ης και 12ης θέσης στην τελική κατάταξη, που οδηγούν στη Β’ Εθνική.

Μιλώντας στη «Θ», ο προπονητής του Ο.Υ.Κ.Β. Ζαφείρης Μαρινάγης εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή αλλά όχι και από τη συνολική εικόνα της ομάδας. Ωστόσο, έσταζε …μέλι για τους νεαρότερους σε ηλικία παίκτες που τελικά σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος μια και ήταν περισσότερο προπονημένοι σε σχέση με τους πιο έμπειρους:

«Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τους εννέα βαθμούς που πήραμε και οι οποίοι μας δίνουν ένα μικρό προβάδισμα εν όψει του β’ γύρου. Θα ήμασταν πιο άνετοι αν είχαμε νικήσει σε ακόμη ένα ματς. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν καλό. Τα ατού μας υστέρησαν στο ματς της πρεμιέρας με τον Ηρακλή και μοιραία γνωρίσαμε την ήττα. Αυτό μας έκανε να αλλάξουμε αγωνιστική φιλοσοφία στους επόμενους αγώνες.

Δόθηκε μεγάλος χρόνος συμμετοχής στους πέντε νεαρούς πολίστες μας που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, δηλαδή τους Χατζηγούλα, Μαρασλή, Ιωαννίδη, Γιώργο και Χρήστο Μαρινάγη, που ήταν περισσότερο προπονημένοι. Αυτοί, μαζί με τον τερματοφύλακα Τουριόγλου και τον αμυντικό Γεωργακόπουλο έπαιζαν στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων και όπως αποδείχθηκε πράξαμε σωστά. Σημειώσαμε τρεις νίκες και χάσαμε μόνο από την Κέρκυρα, που δίκαια βρίσκεται στην 1η θέση. Πέραν του πλεονεκτήματος της έδρας ήταν και η καλύτερα προετοιμασμένη ομάδα και γι’ αυτό κέρδισε σε όλα τα παιχνίδια της».

Όσον αφορά τον β’ γύρο ο Βολιώτης τεχνικός θεωρεί ότι ο Ο.Υ.Κ.Β. μπορεί να μείνει μέσα στην πρώτη τριάδα και να προκριθεί στα πλέι οφ: «Στον β’ γύρο θα είναι η Λάρισα αυτή που θα παίξει μπροστά στο κοινό της και θα έχει τον πρώτο λόγο στους αγώνες της, ενώ ήδη η Κέρκυρα έχει αποκτήσει σαφές βαθμολογικό προβάδισμα.

Όμως και εμείς περιμένω να είμαστε πολύ καλύτεροι. Σημαντικό θα είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ακόμη και ισοπαλία να φέρουμε θα παραμείνουμε πιο ψηλά στη βαθμολογία και μετά θα είναι στο χέρι μας να προκριθούμε στα πλέι οφ. Ελπίζω μόνο, η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της διότι στην Κέρκυρα υπήρχαν πολλά «φάλτσα» σφυρίγματα σε όλους τους αγώνες. 

Πρώτοι σκόρερ οι Χατζηγούλας

και Γ. Μαρινάγης

Στον α’ γύρο του πρωταθλήματος ο Ο.Υ.Κ.Β. κέρδισε με 10-6 τον Ν.Ο. Λάρισας, 7-6 τον Τρίτωνα Αμαρουσίου και 13-3 τη Ν.Ε. Πατρών, ενώ ηττήθηκε 6-3 από τον Ηρακλή και 10-6 από την Κέρκυρα. Το βολιώτικο συγκρότημα πέτυχε 39 τέρματα (μ.ο. 7,8), ενώ η εστία του παραβιάστηκε 31 φορές (μ.ο. 6,2).

Δύο 16χρονοι πολίστες, ο Μάριος Χατζηγούλας και ο Γιώργος Μαρινάγης ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με επτά τέρματα ο καθένας, ενώ ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος Χρήστος Μαρινάγης πέτυχε πέντε γκολ. Ακολούθησαν οι Γιώργος Βαμβουνάκης με τέσσερα τέρματα, Σπύρος Μυκονιάτης με τρία, οι Σταύρος Μανώλης, Γιάννης Ευαγγελός, Μάριος Γεωργακόπουλος, Νίκος Κοκκάλας και Αργύρης Μαρασλής με δύο, ενώ ένα γκολ σημείωσαν οι Βασίλης Βαμβουνάκης, Δημήτρης Μπλάνας και Γιάννης Ιωαννίδης. Το σκουφάκι του Ο.Υ.Κ.Β. φόρεσαν ακόμη ο τερματοφύλακας Τέλης Τουριόγλου και οι Νίκος Γλύκας και Νίκος Θέος.

Με Βουλιαγμένη στο Κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στα γραφεία της ΚΟΕ, η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Ο Ο.Υ.Κ.Β., που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 κατηγορίας στους «8» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει σε «νοκ άουτ» παιχνίδι στο Βόλο τον πανίσχυρο Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Τα άλλα ζευγάρια είναι τα εξής: Πανιώνιος-Ολυμπιακός, Χίος-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ν.Ο. Αργοστολίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 2 Μαΐου και οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης (18-19 Μαΐου) που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Αργοστόλι. Ωστόσο, επειδή ο Ν.Ο. Αργοστολίου διαφώνησε με τη διαδικασία της κλήρωσης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποίησε στην πρόθεσή του να μην κατεβεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή την περίπτωση ίσως η ΚΟΕ να αναθέσει σε άλλη πόλη τη διοργάνωση του φάιναλ φορ, σύμφωνα και με σχετική δήλωση του προέδρου της Δημήτρη Διαθεσόπουλου, που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το