Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ικανοποίηση στην τοπική ΝΔ

Για το προσυνέδριο στη Λάρισα και την επίσκεψη του κλιμακίου στο Βόλο
Για το προσυνέδριο στη Λάρισα και την επίσκεψη του κλιμακίου στο Βόλο

Ικανοποίηση επικρατεί στην τοπική ΝΔ από την ανταπόκριση των παραγωγικών φορέων και συλλόγων της περιοχής, στις συναντήσεις που είχαν με κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής το βουλευτή κ. Μ. Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, εκπρόσωποι από 50 και πλέον φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις  και συλλόγους συναντήθηκαν με το κλιμάκιο τόσο στα γραφεία του κόμματος, όσο και στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας την Παρασκευή και το Σάββατο.

Παράλληλα, στο προσυνέδριο της Λάρισας, ενόψει του 9ου συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Γ. Κίτσιος «χτύπησε το καμπανάκι» τόσο για την στελέχωση της κυβέρνησης και των δημοσίων οργανισμών από «έντιμους, άξιους και ικανούς», όσο και για τους νέους «με παλιά μυαλά».

«Πρέπει να δώσουμε χώρο στη νεολαία μας, αλλά σε νέους που έχουν όρεξη για προσφορά κι έχουν φρέσκες και πρωτοπόρες ιδέες. Όχι σε νέους με παλαιωμένες αντιλήψεις, που το μόνο που θέλουν, είναι να πάρουν από την παράταξη.

Μέχρι τώρα η παράταξή μας στηρίζεται στη βάση της, που στενοχωριέται όμως και αγανακτεί από τους «κορυφαίους» (βουλευτές, υπουργούς), για τακτικές και λανθασμένες αποφάσεις, ακόμη και σε διασπάσεις που έγιναν κατά το παρελθόν.

Η βάση μας θα μεγαλώσει και θα γίνει δυναμικότερη, όταν σταθούμε πιο πολύ δίπλα της και οι «κορυφαίοι» σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κίτσιος.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας ανέφερε πως «υπάρχουν τα περιθώρια για βελτιωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακουφίσουν τους πολίτες, οι οποίοι κυριολεκτικά έχουν γονατίσει από τις θυσίες. Οι πρόσφατες εξαγγελθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση οφειλών τόσο προς το Δημόσιο, όσο και προς τις τράπεζες, κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αν και θα τις περιμέναμε περισσότερο γενναίες. Είναι αναγκαίο να υιοθετηθούν και ανορθόδοξες- αντισυμβατικές πολιτικές, προκειμένου να αμβλυνθούν κάποια κεφαλαιώδη προβλήματα, όπως το ζήτημα της ανεργίας, το οποίο αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και στη βάση της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση. Δεν θα έχουμε κανένα όφελος, εάν πετύχουμε τους δείκτες και στο τέλος την πολιτική μας ανατρέψει η ίδια η κοινωνία, με οδηγό την αγανάκτηση.

Τώρα είναι η ώρα για να υιοθετήσουμε ακόμη και μέτρα που αντίκεινται στην ιδεολογία του κόμματός μας. Πρέπει άμεσα να πάμε σε μορφές επιδοτούμενης εργασίας για τους νέους ανθρώπους, στους κόλπους των οποίων έχει φτάσει η ανεργία σε πολύ υψηλό ποσοστό. Πόροι ευρωπαϊκοί, εθνικοί ακόμη και κοινωνικοί πρέπει να χρησιμοποιηθούν, ώστε οι νέοι να έχουν απασχόληση αυτό το διάστημα της πρωτοφανούς καταιγίδας. Επίσης η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός είναι δεδομένο ότι μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για την επίλυση του προβλήματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το