Photo Gallery, Αθλητισμός

Ικανοποίηση για την πρόκριση σε Νίκη και ΝΟΒΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στα στρατόπεδα της Νίκης και του ΝΟΒΑ για την πρόκριση στα τελικά της Γ’ Εθνικής πόλο, που επιτεύχθηκε με σχετική άνεση. Όμως τα δύσκολα αρχίζουν τώρα με τους κόπους μίας χρονιάς να παίζονται σε ένα τετραήμερο μεταξύ 2 και 5 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό δέκα ομάδες θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου με αυτές του Βόλου να μαθαίνουν χθες τους αντιπάλους τους μια και έγινε η κλήρωση των δύο ομίλων της τελικής φάσης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στα γραφεία της ΚΟΕ πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής των ανδρών, με τη «θεά τύχη» να …χωρίζει τη Νίκη και τον ΝΟΒΑ φέρνοντας τα δύο συγκροτήματα του Βόλου σε διαφορετικούς ομίλους. Συνοπτικά:

Α’ Όμιλος: Ν.Ο. Ρεθύμνου, Α.Ο. Πετρούπολης, Νηρέας Κατερίνης, ΝΟΒΑ, ΑΠΣ Οξυγόνο Θεσσαλονίκης.

Β’ Όμιλος: Ν.Ο. Καβάλας, Άρης Κάμπου, Α.Ο. Βετεράνων, Νίκη Βόλου, Ν.Ε. Λαμίας.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ θα παίξουν σε χιαστί παιχνίδια και οι νικήτριες θα πανηγυρίσουν την άνοδο τους στην Β’ Εθνική. Εκ πρώτης όψεως η κλήρωση φαίνεται πιο ευνοϊκή για τη Νίκη που θα έχει ως κύριο αντίπαλο τη Ν.Ε. Λαμίας, ενώ οι άλλες ομάδες κρίνονται στα μέτρα της. Αντίθετα πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τον ΝΟΒΑ που για να έχει ελπίδες να βρεθεί στο χιαστί ματς θα πρέπει να ξεπεράσει  είτε τον Ν.Ο. Ρεθύμνου, είτε το Οξυγόνο, που έχουν ισχυρά σύνολα και φυσικά να μην έχει απώλειες στα άλλα παιχνίδια του.

Επίσης χθες έγινε γνωστό ότι τα πλέι άουτ (όμιλος καθόδου) θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4-5 Αυγούστου στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας. Θα λάβουν μέρος οι τελευταίοι των τεσσάρων ομίλων της α’ φάσης, ήτοι οι Νηρέας Πατρών, Ολυμπιάδα Ιωαννίνων, Πόρτο Ράφτη και Ν.Ε. Λάρισας. Θα σωθεί μία ομάδα και στη Δ’ Εθνική θα πέσουν οι υπόλοιπες. 

Βέβαια υπάρχουν και δύο εκκρεμότητες, όσον αφορά την τελική φάση του πρωταθλήματος. Κατ’ αρχάς ακόμη δεν αποφασίστηκε που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν σε κολυμβητήρια των Αθηνών. Επίσης δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με τη συμμετοχή της Ν.Ε. Λαμίας, που κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Νίκη.

Ως γνωστόν, στην α’ φάση και συγκεκριμένα στον 3ο όμιλο που φιλοξενήθηκε στη Νέα Ιωνία, οι Λαμιώτες επέλεξαν να αψηφήσουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος που ανέφερε ρητά ότι: «Σωματείο το οποίο χρησιμοποιεί, εν ενεργεία προπονητή, σαν υδατοσφαιριστή, θα μηδενίζεται αυτοδίκαια, χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή ένστασης, από άλλο σωματείο». Μάλιστα κέρδισαν τόσο τη Νίκη, όσο και τον ΝΟΒΑ που  δεν χρησιμοποίησαν αντίστοιχους παίκτες (η Νίκη είχε τους Μπενόπουλο, Κίτσο και Μαυρατζώτου και ο ΝΟΒΑ τους Κορύτσα, Αλαφάκη και Παπαγιαννάκη). Αν η Ν.Ε. Λαμίας αποκλειστεί, τότε τη θέση της στην τελική φάση θα πάρει ο 4ος του ομίλου Κ.Ο. Καρδίτσας, με το έργο της Νίκης να γίνεται ευκολότερο. Σε αυτή την περίπτωση θα ευνοηθεί και η Ν.Ε. Λάρισας, αφού θα σωθεί χωρίς να παίξει στα πλέι άουτ.

Ευχαριστημένοι οι Δ. Μπλάνας

και Σ. Ζουμπουλιάς

Νίκη και ΝΟΒΑ μετείχαν στον 3ο όμιλο της α’ φάσης της Γ’ Εθνικής και κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Η Νίκη είχε απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα. Συνέτριψε με 14-4 τη Ν.Ε. Λάρισας (τα γκολ πέτυχαν οι: Λέτσιος 5, Καρκαλιάνης 3, Ευαγγελινός 2, Κουρτίδης 2, Λ. Παρασκευάς 2) και με 15-5 τον Κ.Ο. Καρδίτσας (Κουρτίδης 4, Ευαγγελινός 3, Ξυφώλης 3, Σκοτεινιώτης, Λέτσιος, Αδαμάσογλου, Μάκος, Λ. Παρασκευάς). Στη συνέχεια έχασε 7-9 από τη Ν.Ε. Λαμίας (Λέτσιος 2, Λ. Παρασκευάς 2, Καρκαλιάνης, Ευαγγελινός, Ξυφώλης) και νίκησε εύκολα τον ΝΟΒΑ με 14-6 (Κουρτίδης 4, Ξυφώλης 3, Ευαγγελινός 2, Λ. Παρασκευάς 2, Λέτσιος 2, Καρκαλιάνης).

Ο ΝΟΒΑ εξασφάλισε την πρόκριση κερδίζοντας τα δύο πρώτα ματς που έδωσε. Πρώτα επιβλήθηκε 10-7 της Ν.Ε. Λάρισας (Κόφφας 3, Χαλάς 3, Χατζηιωάννου 2, Παρασκευόπουλος, Άγγος) και έπειτα με 9-4 του Κ.Ο. Καρδίτσας (Άγγος 2, Χατζηιωάννου 2, Γεωργιάδης 2, Χαλάς, Γιαννόπουλος, Μωυσιάδης). Ακολούθως ηττήθηκε από τη Ν.Ε. Λαμίας 5-9 (Χαλάς 3, Παρασκευόπουλος, Χατζηιωάννου) και τη Νίκη 6-14 (Χαλάς 3, Άγγος 2, Βοσινάκης).

Ευχαριστημένοι από την πρόκριση των ομάδων τους στα τελικά έμειναν οι προπονητές της Νίκης Δημήτρης Μπλάνας και του ΝΟΒΑ Σωτήρης Ζουμπουλιάς, που μίλησαν στη «Θ».

Ο Δ. Μπλάνας τόνισε: «Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος για το ότι περάσαμε στα τελικά  της διοργάνωσης και μάλιστα με άνεση, εξασφαλίζοντας  ένα από τα «εισιτήρια» μετά τα δύο πρώτα νικηφόρα παιχνίδια μας. Και αυτό ενώ παίξαμε και με σημαντικές απουσίες, αφού εκτός των Μαυρατζώτου, Κίτσιου και Μπενόπουλου, που απαγορεύτηκε να αγωνιστούν ελέω ΚΟΕ, δεν είχα στη διάθεσή μου και τους Γιάννη Μπλάνα και Λεωνίδα Πετρίδη, που σίγουρα θα μας έδιναν πολύτιμες λύσεις.

Φυσικά τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στην τελική φάση. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους τρεις παίκτες που θεωρούνται και προπονητές, αλλά ανεξαρτήτως αυτού ο στόχος μας παραμένει η άνοδος. Ο όμιλος στον οποίο κληρωθήκαμε είναι βατός, αλλά όλα θα κριθούν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής 5 Αυγούστου. Εκεί πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί για να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία».

Από την πλευρά του ο Σ. Ζουμπουλιάς μας είπε: «Αρχικός μας στόχος ήταν η πρόκριση στην τελική φάση, κάτι που πετύχαμε και μάλιστα χωρίς τρεις σημαντικούς για μας παίκτες, όπως οι Αλαφάκης, Παπαγιαννάκης και Κορύτσας. Αν μη τι άλλο, αυτό μας ευχαριστεί, όπως και το γεγονός ότι τα πήγαν πολύ καλά οι νεαρότεροί μας πολίστες. Στην τελική φάση τα πράγματα θα είναι σαφώς δυσκολότερα, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες ανόδου που μας αναλογούν».

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ανδρών στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, είναι τα παρακάτω: Κ.Ο. Καρδίτσας-Ν.Ε. Λαμίας 11-9, Ν.Ε. Λάρισας-ΝΟΒΑ 7-10, ΝΟΒΑ-Κ.Ο. Καρδίτσας 9-4, Νίκη-Ν.Ε. Λάρισας 14-4, Ν.Ε. Λαμίας-ΝΟΒΑ 9-5, Κ.Ο. Καρδίτσας-Νίκη 5-15, Νίκη-Ν.Ε. Λαμίας 7-9, Ν.Ε. Λάρισας-Κ.Ο. Καρδίτσας 8-13, ΝΟΒΑ-Νίκη 6-14, Ν.Ε. Λαμίας-Ν.Ε. Λάρισας 5-0 α.α.

Η βαθμολογία

1. Ν.Ε. Λαμίας 32-23 9

2. Νίκη 50-24 9

3. ΝΟΒΑ 30-34 6

4. Κ.Ο. Καρδίτσας 33-41 6

5. Ν.Ε. Λάρισας 19-42 -1

 

Οι άλλοι όμιλοι

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους άλλους τρεις ομίλους έχουν ως εξής:

1ος όμιλος (κολ. Πετρούπολης): Βετεράνοι-Πετρούπολη 6-2, Πόρτο Ράφτη-Ν.Ο. Μυτιλήνης 2-11, Βετεράνοι-Ν.Ο. Μυτιλήνης 10-5, Πόρτο Ράφτη-Πετρούπολη 6-7, Πετρούπολη-Ν.Ο. Μυτιλήνης 5-4, Πόρτο Ράφτη-Βετεράνοι 9-12.

Η βαθμολογία: Βετεράνοι 9, Πετρούπολη 6 , Ν.Ο. Μυτιλήνης 3, Πόρτο Ράφτη 0.

2ος όμιλος (κολ Ναυπλίου): Ν.Ο. Ρεθύμνου-Άρης Κάμπου 18-4, Νηρέας Πατρών-Ν.Ο. Ναυπλίου 8-6, Ν.Ο. Ρεθύμνου-Νηρέας Πατρών 10-6, Ν.Ο. Ναυπλίου-Άρης Κάμπου 6-5, Ν.Ο. Ναυπλίου-Ν.Ο. Ρεθύμνου 3-10, Άρης Κάμπου-Νηρέας Πατρών 10-6.

Η βαθμολογία: Ν.Ο. Ρεθύμνου 9, Άρης Κάμπου 3, Ν.Ο. Ναυπλίου 3, Νηρέας Πατρών 3.

4ος όμιλος (κολ. «Ποσειδώνιο» Θεσσαλονίκης): Ολυμπιάδα Ιωαννίνων-Οξυγόνο 2-15, Ναυσίθοος Κέρκυρας-Νηρέας Κατερίνης 7-13, Οξυγόνο-Ναυσίθοος Κέρκυρας 15-7, Ν.Ο. Καβάλας-Ολυμπιάδα Ιωαννίνων 8-2, Νηρέας Κατερίνης-Οξυγόνο 6-15, Ναυσίθοος Κέρκυρας-Ν.Ο. Καβάλας 4-6,  Ν.Ο. Καβάλας-Νηρέας Κατερίνης 6-8, Ολυμπιάδα Ιωαννίνων-Ναυσίθοος Κέρκυρας 6-13, Οξυγόνο-Ν.Ο. Καβάλας 12-6, Νηρέας Κατερίνης-Ολυμπιάδα Ιωαννίνων 16-12.

Η βαθμολογία: Οξυγόνο 12, Νηρέας Κατ. 9, Ν.Ο. Καβάλας 6, Ναυσίθοος 3, Ολυμπιάδα 0.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το