Photo Gallery, Τοπικά

Ικανοποίηση από τους πέντε βουλευτές της Μαγνησίας

Ικανοποιημένοι για την εκλογή τους στη νέα Βουλή δηλώνουν οι πέντε βουλευτές της Μαγνησίας, τους οποίους οι πολίτες του νομού τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, δίνοντάς τους την εντολή να τους εκπροσωπήσουν. Οι κ.κ. Θαν. Νάκος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Απ. Νάνος, Παν. Ηλιόπουλος και Πάρις Μουτσινάς με δηλώσεις τους καταθέτουν τις σκέψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναλύουν τα μηνύματα που στέλνει και δεσμεύονται να εργαστούν για την επίλυση των τοπικών και όχι μόνο προβλημάτων.

Ο κ. Θαν. Νάκος μετά την επανεκλογή του με τη Ν.Δ. σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι πολίτες της Μαγνησίας, οι πολίτες όλης της Ελλάδας, μας έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή: να τα αλλάξουμε όλα. Πρώτα απ’ όλα, να αλλάξουμε εμείς.

Σήμερα τίποτα δεν είναι όπως ήταν χθες.

Γι’ αυτό και η τιμητική εντολή των συμπολιτών μου να τους εκπροσωπήσω και πάλι στο Κοινοβούλιο, αποτελεί για εμένα ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.

Ευθύνη να εργαστώ για να γίνει πράξη το μήνυμα που έστειλαν με την ψήφο τους.

Ευθύνη για να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα, να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης.

Σταθερή δέσμευσή μου είναι να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη, δίνοντας τη μάχη από την πρώτη γραμμή, με όλες τις δυνάμεις μου.

Τώρα είναι η ώρα να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Τώρα είναι η ώρα να αισθανθούμε ξανά περήφανοι που είμαστε Έλληνες».

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται βουλευτής από τη Μαγνησία η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία σε δήλωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι προτιμήσεις των φίλων, των συνεργατών και των απλών πολιτών της Μαγνησίας προς το πρόσωπό μου την Κυριακή το βράδυ στην κάλπη με αξίωσαν να αναδειχθώ βουλευτής Μαγνησίας με το νεοσύστατο κίνημα πολιτών του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που μετρά μόλις δύο μήνες στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο ελληνικός λαός με τη χθεσινή ετυμηγορία του διακήρυξε πανηγυρικά ότι δεν «περνάνε» άλλο οι εκβιασμοί των τραπεζιτών και των οικονομικών δολοφόνων και ότι έχει κρυστάλλινη κρίση παρέχει δε πλέον την  εμπιστοσύνη του σε δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκαν στην εθνοκτόνα πολιτική των μνημονίων.

Στη μάχη αυτή χάρις την εμπιστοσύνη των πολιτών της Μαγνησίας προς το πρόσωπό μου θα είμαι και εγώ παρούσα, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμίζομαι η ίδια και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» για τη χώρα μας ήδη από την επομένη των εκλογών ημέρα. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει και δεν θα πάει χαμένη.

Θα είμαι πάντα δίπλα στους συμπολίτες  μου τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Ο επανεκλεγείς με το ΚΚΕ κ. Απ. Νάνος στη δήλωση που έκανε μεταξύ άλλων τονίζει:

«Το αποτέλεσμα  των εκλογών κατέγραψε τεράστιες απώλειες των δύο αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Δείχνει πως το αστικό πολιτικό σύστημα, έχει μπει σε μια μεταβατική περίοδο αναζήτησης της διαμόρφωσής του, έτσι που να μπορεί να λειτουργεί χειραγωγώντας λαϊκές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας από τους μοχλούς-εφεδρείες που προσφέρει σ’ αυτήν την αναμόρφωση. Δεν είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή δήλωση του Δασκαλόπουλου του ΣΕΒ που θέλει «κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης  η οποία θα συμπεριελάμβανε  το  μεγάλο νικητή των εκλογών, το ΣΥΡΙΖΑ, με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση» όπως είπε. Στη διαμόρφωση του αποτελέσματος επέδρασε, μεταξύ άλλων,   το επίπεδο ανάπτυξης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, που παρά τη μεγάλη ανάπτυξη των πανεργατικών αγώνων, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, είναι ακόμη αναντίστοιχο των απαιτήσεων, καθώς και η διαπάλη μέσα στο εργατικό κίνημα, όπου οι δυνάμεις  ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – «Αυτόνομης παρέμβασης», αποτελούν μοχλό στήριξης της αστικής πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στις εκλογές πράγματι αποτυπώθηκε ο συσχετισμός δύναμης, αλλά ταυτόχρονα αυτός ο συσχετισμός βγάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν αλλάζει εξουσία. Το ΚΚΕ έχει μία μικρή άνοδο. Η εκλογική απόδοση του ΚΚΕ είναι συνάρτηση πριν απ’ όλα της διαμόρφωσης ενός, όχι απλώς μαχητικού λαϊκού κινήματος, αλλά ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος, χειραφετημένου από τα γνωστά διλήμματα, αλλά και τις αναγεννημένες αυταπάτες. Η επόμενη μέρα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, από άποψη ταξικού περιεχομένου, δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουν να υπάρχουν όλα τα προβλήματα, η κρίση είναι βαθιά και γενικευμένη, νέα θύελλα μέτρων ετοιμάζεται… Το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών βρίσκεται στην λαϊκή πλειοψηφία. Οι κομμουνιστές  είναι μαζί με το λαό, στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης, στους τόπους δουλειάς, τις εργατογειτονιές, για την οργάνωση της αντεπίθεσης με στόχο τη λαϊκή εξουσία».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Παν. Ηλιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους 8.309 συμπολίτες μας που αψήφησαν τη συνεχή τρομοκρατία του σάπιου πολιτικού κατεστημένου και των διεφθαρμένων ΜΜΕ, ενάντια στο κίνημα των Ελεύθερων Ελλήνων της Χρυσής Αυγής.
Τους υπόσχομαι ότι δεν θα τους προδώσουμε ποτέ και μαζί θα αγωνιστούμε για να ξαναγυρίσει η Πατρίδα μας σε χέρια Ελληνικά. Να ξημερώσει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού! Μας φιμώσανε, μας πολεμήσανε, τους νικήσαμε!».

Ο εκλεγείς με τη Δημοκρατική Αριστερά κ. Πάρις Μουτσινάς σε δήλωσή του μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου άλλαξε ολοκληρωτικά το μεταπολιτευτικό πολιτικό τοπίο της χώρας και ανέτρεψε την κυβερνητική πολιτική και τα επαχθή μνημόνια. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί το αδιαμφισβήτητο μήνυμα των εκλογών και εξακολουθούν την ίδια τακτική στοχεύοντας ενδεχομένως σε νέα επώδυνη εκλογική αναμέτρηση. Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι οι εκλογές αυτές δίνουν την ευκαιρία στη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής πολιτικής πρότασης  που θα συσπειρώνει όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που θα δίνει διέξοδο στην κρίση. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η εφαρμογή μιας αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής για την ανακοπή της ύφεσης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την εφαρμογή ισοδύναμων και αντίρροπων μέτρων στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και αναγκαίων διαθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα και το πολιτικό σύστημα. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η παραμονή μας στο ευρώ και σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας στα κράτη μέλη.

Στο Νομό Μαγνησίας η εκλογή βουλευτή δίνει την ευκαιρία για πιο ουσιαστικές και δυναμικές παρεμβάσεις στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και την ανάπτυξη της περιοχής, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουμε πάρει στο παρελθόν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το λαό της Μαγνησίας που έδειξε την αμέριστη εμπιστοσύνη στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, όλα τα μέλη και τους φίλους μας που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα και να σημειώσουμε ότι θα σταθούμε στο ύψος των δύσκολων καταστάσεων που περνά η χώρα μας».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το